Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan aki megbánta a 3....

Van olyan aki megbánta a 3. baba vállalását? Akartátok e a 3. babát, vagy becsúszott?

Figyelt kérdés
Kizárólag az anyagi oldala miatt kérdezem? Mennyivel kerül többe 3 gyerek, mint 2?
2011. dec. 10. 16:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Terveztük. Mivel még csak útban van, ezért sok mindenről nem tudok beszámolni.

De azt tudom, hogy anyagilag sokkal könnyebb lesz, ha meglesz a kicsi is.

Legalább is az elején.

Később viszont én is dolgozom majd, tehát azt remélem, hogy majd szépen kiegyenlítődik.

A többi előnyéről meg nem is beszélve. :o)

2011. dec. 10. 17:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Én nem bántam meg,egy becsúszott terhesség vetéléssel végződött,ez után mér terveztük. Még ha az anyagi vonzatát nézzük sem bánom!! - pedig nálunk aztán...de nem mesélek,csak bátorítani szeretnélek!!

Ha vannak dolgok amik a két nagyról megmaradtak-nem szégyen azt rá adni a kicsire!- akkor alig kerül valamibe 3 gyerek. A 3 gyermekesek nagycsaládosnak számítanak,támogatják a nagycsaládosokat- persze,hogy ez a későbbiekben hogy lesz,azt nem lehet kiszámítani.

Annyival jobb anyagilag,hogy nem 13300 a családi fejenként,hanem 16000 ft. Mennyivel jobban hangzik? Ha rászorulók vagytok,akkor az iskolában a tankönyvekhez ingyen juthattok hozzá,ha rászorulók vagytok,akkor a gyermekvédelmi támogatást is igényelhetitek,ami annyit tesz,hogy ingyen étkezik az oviban a gyermek- reggeli és ebéd- valamint az iskolában vagy ingyen étkezik,vagy csak egy kis részét kell fizetni (ez önkormányzatonként változik), egy évben 2x gyermekenként azt hiszem,hogy 5800 -at osztanak,ami 3 gyermekre 17400 ft, ha ügyes vagy,akkor az ovodáztatási támogatást is meg tudod igényelni,ami először 20 ezer,majd fél évente 10 ezer,amíg oviba jár a gyermek- nekem így mondták.

Azért,ezek sokat segítenek a gyermek ruháztatásában!

2011. dec. 10. 17:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja, ami lemaradt: az egyik anyukának becsúszott a 4. gyermek,de pont úgy alakult,hogy a 3. középső csoportos,a 4. kis csoportos,és most így 30 ezret vett fel ovodáztatási támogatást... azért az milyen jól jön ilyenkor,decemberben!!
2011. dec. 10. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!