Min spóroljak még? Van még aki írja, hogy mennyit mire költ? 2 gyerekünk van.
Szia!
Hasonló a felállás, mint nálatok!
Mi a következő praktikákat vetettük be, amivel havi szinten a rezsin 5000Ft-ot spórolunk.
Mindig mindent áramtalanítunk, ha nem használjuk, kivéve a TV-t. Amelyik helységben nem tartózkodunk, lekapcsoljuk a lámpát.
Napi 1 fürdés engedélyezett, az is 2 perces. Hetente 1x hajmosás (ha nagyon szükséges, persze előbb). Rengeteget spórolunk így a vizen.
Én Penny Market párti vagyok, a tejtermékek (149 egy doboz tej, a 2,8%-os 169Ft), felvágottak, konzervek itt a legolcsóbbak.
A Lidlben tisztítószert szeretek venni, mert azok tényleg jók (zsíroldó, vízkőoldó, wc tisztító, stb...). A Lild-es mosópor is nagyon jó, most annyira jól, mint egy Bónux. Itt még jó a mirelit zöldség is, bár a Pennyben is.
Csak ezekben vásárolok, habár van Tesco is. Sokszor "sakkozom" az akciókat, olyankor mindig bevásárolok egy kicsit.
azt hittem, már megjött a kedved a moshatózásra...(már jeleztem is a lánynak, hogy lehet, hogy lesz valaki) mégse :(
na mind1, pedig nem is hinnétek mennyire megérné. nagyon minimális "macera" (bár én nem nevezem annak) Pont ilyen esetben (is) érdemes ezt választani, ha mindennapi gondok vannak.
Pelenkára érted? Ha igen: ha csecsemő lenne, akkor belevágnék, de mostmár nem éri meg bevásárolni hozzá. Remélhetőleg hamarosan szobatiszta lesz. Ha lenne 3-dik gyerekem egyszer, neki már moshatót vennék, eddig nem voltam elég tájékozott.
Találtam egy boltot, 35 ft-ért tudok venni pelenkát. Most ez jó. Máskor a zöld tescosat veszem vagy a happyt, mert ha akciós ezek érik meg a legjobban.
De azóta a mikrót kihúzom, a mosógépet is.
Sajnos ebben a hónapban nem fog feltűnni, ha spórolok, mert a gyereket drága dokihoz kellett vinni, 23 ezret kellett fizetnem a doki+gyógyszerért.
A hétvégén viszont benézek a lidl-be. Egyelőre még fizetés óta nem voltam boltban, csak kenyérért meg tejért
.
Igen, arra értettem. De ebben az esetben megértelek.
Én is bánom, hogy nem gondoltam előbb erre a lehetőségre. 9 hónaposan váltottunk csak.
viszont egy kis off, aki bizonytalan, de kipróbálná:
Használt (vagy nem használt, mindegy) eldobható pelusnak ki kell szedi a belsejét (a poliakrilát zselét) és ebbe bele lehet hajogatni tetra pelenkát. így készen is van a rögtönzött mosható pelus :)
és ha nem jött be, hát nincs nagy gáz. (hallottam olyat, hogy valaki jól bevásárolt moshatóból és 90ezer!! ááá Ft-ot dobott ki ezzel az ablakon, mert nem vált be neki)
Az egészségpénztárral hogy állsz?
Azért nem két forintot költesz orvos+gyógyszerre...
Félreértés ne essék: én nem akarlak rábeszélni, csak tényleg tudom, hogy mennyit számít, mert ha egyik hónapban nem költesz annyit gyógyszerre, azt simán elköltenéd másra, így meg az tuti félre van téve, ha egyszer-egyszer beüt a mennykő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!