Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megszületik a gyerekünk,...

Ha megszületik a gyerekünk, mennyi időnk lesz egymásra a feleségemmel?

Figyelt kérdés
Pontosabban neki mennyi ideje lesz rám?
2011. dec. 8. 08:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát mondhatni, hogy az elején semmi!Az első 6 hétben a szülést pihentem én ki!Meg addig a nemiségek is ki vannak zárva.A gyerek sokat kel éjjel szopizni, hormon változás...stb.Én örültem, hogy élek konkrétan.Aztán a későbbiekben fontos az, hogy milyen a babátok.Ha van napirendje, nem hisztis és átalussza az éjszakát, akkor azért jut egymásra egy kis idő!Inkább az a lényeg, hogy te segíts főleg az elején, mert az együtt töltött időtökben nagyon fontos lesz a babátok.

Nekem most lesz 11 hónapos a lányom.Az első 6 hónap az maga volt a pokol.(hasfájás, altatás,szoptatás..stb)Ja meg az én lányomnak semmi nem volt jó.Aztán lassan elkezdett mászni, felállt.Most már sétálgat, úgy,hogy mostanában, meg a rohangálás, pakolás van terítéken, és ettől megyek a falnak!De próbálunk párommal együtt lenni, csak hát már van egy kis törpénk, akivel már minden más.Ő az életünk része, és nem ő van értünk, hanem mi érte!

Piszkosul nehéz lesz, én csak ezt mondhatom, nem véletlenül megy tönkre nem egy házasság, pont ebben az első időszakban!!

2011. dec. 8. 09:02
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát eleinte nem sok, aztán ahogy megszokjátok a helyzetet és átalussza a pici az éjszakát, akkor már több. Mindenesetre kevesebb, mint mikor csak ketten voltatok, ez biztos.
2011. dec. 8. 09:03
 3/17 anonim ***** válasza:

Szerintem jóval kevesebb. Nálunk legalábbis így volt, még ha meg is tudtuk oldani anyagilag hogy valaki vigyázzon a gyerekre, akkor SEM tudtam én teljesen felszabadulni semmi sem olyan mint korábban.

Aggódtam mi lehet a kicsivel, felé jártak a gondolataim stb.

Más lesz a kapcsolat az biztos, imádom a férjem és nagyon jó lenne néha 100% ban csak vele foglalkozni, de ez nem megy egyenlőre. Lehet hogy már sose fog. (18 hónapos most a lánykánk).

2011. dec. 8. 09:27
 4/17 anonim ***** válasza:
50%

Ez azert nagyban fugg attol is, hogy a feleseged mennyire akar idot szakitani rad...

Oke, roppant faraszto es megterhelo egy ujszulott kisbaba ellatasa, meg a szules is. Tudom, mert 2x is vegigcsinaltam.

Viszont azt is tudom, hogy nem szabad elhanyagolni a parunkat es sajat magunkat sem, csak mert gyerekunk szuletett. De sajnos, ha ezt valaki nem igy gondolja, akkor mindegy mit mondasz, mert szerinte egy onzo allat az a no, aki be meri tenni a kisagyba a kicsit addig, amig pl. megfesulkodik vagy hajat mos akar...

A szexhez meg csak annyit fuznek, hogy 6 hetig csak a behatolas tiltott, mas nem es ez nagyon izgalmas tud lenni ;-)

Szoval, ha valaki elhanyagolja a ferjet, az nem a baba hibaja.

Ja es mindezt ugy csinaltam, hogy a parom csak 1-1 nap szabit tudott kivenni a gyerekek szuletese utan, vagyis tok egyedul voltam!

2011. dec. 8. 09:37
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az előttem szólóval. Csak annyit fűznék hozzá, hogy rajtad is nagyon sok múlik. Például ha hazaérsz a munkából és leülsz játszani a picivel (akár újszülött korban is, az én párom énekelt, mondókázott neki), elfoglalod magad, élvezed az apaságot, akkor ha leteszitek a kicsit aludni, ráértek csak egymással foglalkozni. IMádjuk egymást a férjemmel, foglalkozunk egymással eleget, és akárhányszor kérdeztem tőle, meg sem fordult a fejében, hogy ne vállaljuk be a 2. babát 2 éven belül. Ezek szerint nem lehet neki annyira rossz:)

És az sem teljesen igaz, hogy a gyerektől csak a nő fárad ki. Éjszakánként ha felsír a kicsi, te is úgyanúgy felébredhetsz, még ha nem is kelsz ki az ágyból, maga a megébredés is fárasztó tud lenni, a feleséged szöszmötöl melletted, felkel, átmegy a kicsihez (ha külön szobában vagytok), visszajön, mellédbújik, majd újra felsír a pici, újból felkel, stb. Az én férjem minden szösszenetre felébred és nehezebben alszik vissza, mint én. Egy szobában alszunk a fiunkkal és a 2. baba is ugyanebben a szobában lesz.

1 gyermekes, 37 hetes km.

2011. dec. 8. 09:58
 6/17 anonim ***** válasza:
Nekem konkrétan időm, energiám, idegem sem volt a páromhoz. A mi kisfiunk hasfájós volt, kb. féléves koráig kétóránként evett, éjszaka is rengeteget fent voltunk... Kb. 1 éves kora körül javult a helyzet. Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy az én párom semmit sem segített a fiunk körül, pedig jó lett volna.
2011. dec. 8. 10:00
 7/17 anonim ***** válasza:

És az apuka hogy tervezi, mennyi időt lesz a picivel?

Persze, nem a baba hibája, de ne felejtsük el azt sem, hogy minden baba más. Más habitusú, tulajdonságú, tehát az is befolyásolja, hogy egyáltalán le tudja-e tenni az anyuka. Van ahol nyugodtan alszik, máshol meg bömböl. Na már most egy végigbömbölt fárasztó nap után a férjem volt az utolsó, már bocs...örültem ha bírtam pihenni, még jobban annak, hogy a férjem felvállalta hogy minden másnap ő kel fel a picihez éjjel hogy bírjak aludni. Ő ezt vállalta be a szex helyett, és nem bánta meg. Ez nem önzőség, hogy inkább alszom mint szexelek. Apukának is ki kell bírni, senki nem halt bele hogy nem szexelt egy ideig. Csak elmondom. A fiam két éves, és akkor tudunk szexelni mikor a nagymámánál van, vagy ha kivételes esetben elalszik időben. Remélem azért nálatok nem így lesz.

2011. dec. 8. 10:05
 8/17 anonim ***** válasza:

Ez nagyon sokban függ a férfitól is!!!!!Minél többet segítesz neki a baba körül ő annál jobban nem lesz fáradt.Párom se értette míg el nem magyaráztam neki hogy 24 órás ügyelet ez.Aztán rájött hogy tényleg igazam van mert mire aludt a pici örültem hogy én is alszok.Ezért egyszer csak elkezdte ő ide hozzni hozzám a fiunkat éjjel ha felkellt.Mikor jött a foga pár éjszakát ő sétállgatott vele én addig tudtam aludni.Vagy sokat sétállt vele délutánonként amig én főztem nyugodtan,vagy takarítottam.Ezek is fárasztóak de próbáld ki úgy hogy minden 5 percben megállsz mert a baba nyügös.Nálunk jól bevállt sokat segített én meg csináltam a dolgom mint baba előtt így estére nem voltam fáradt:)))

Bár az elején ő hamarabb elaludt:P

Később is lehet elmenni ide-oda csak éppen hármasban vagytok.Jó apuka megérti mert vállalta hogy onnantól hogy a baba megszületik megváltozik minden.Nincs csak a nő hanem már a nőnek van egy fontosabb is mint maga a férj/társ.Sok sikert és kitratást a 6 héthez:P

2011. dec. 8. 10:19
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Természetesen szeretném a szabadidőmet velük kettőjükkel tölteni majd. Ha minden igaz, 2 hét múlva megérkezik.

Úgy tervezzük, hogy a pici majd a mi szobánkban fog aludni. Egyébként a kérdés feltevésekor nem a szexre gondoltam, míg a válaszok nagy része arra vonatkozott.

"A fiam két éves, és akkor tudunk szexelni mikor a nagymámánál van, vagy ha kivételes esetben elalszik időben" Ez azért brutál... azért megkérdezném a férjedtől, h boldog-e.

2011. dec. 8. 10:23
 10/17 A kérdező kommentje:

10:19

"Nincs csak a nő hanem már a nőnek van egy fontosabb is mint maga a férj/társ"

Pont emiatt tettem fel a kérdést... Sztem mindegy, mit írok, úgyis magatoknak adtok igazat, de annyit leírnék, hogy nem csak a nőknek változik meg az életük, hanem nekünk is. Ha már rangsorolásnál tartunk: míg a nőnél rögtön a baba lesz az első, a férfinél nem hinném, hogy ez olyan hirtelen változna, és marad a nő az első helyen. Legalábbis ott, ahol nagy a szerelem. Persze, lehet, h rosszul gondolom, majd kiderül. És ha vki nagyon szerelmes, elég rossz elviselni, hogy lejjebb csúszik a létrán.

Egyébként várom a babát, csak félek kicsit. A feleségem is fél, hogy jó anya lesz-e (ez a kételkedés mostanában jött rá), és emiatt nem traktálom az én félelmeimmel, próbálom inkább megnyugtatni.

2011. dec. 8. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!