Ha megszületik a gyerekünk, mennyi időnk lesz egymásra a feleségemmel?
Hát mondhatni, hogy az elején semmi!Az első 6 hétben a szülést pihentem én ki!Meg addig a nemiségek is ki vannak zárva.A gyerek sokat kel éjjel szopizni, hormon változás...stb.Én örültem, hogy élek konkrétan.Aztán a későbbiekben fontos az, hogy milyen a babátok.Ha van napirendje, nem hisztis és átalussza az éjszakát, akkor azért jut egymásra egy kis idő!Inkább az a lényeg, hogy te segíts főleg az elején, mert az együtt töltött időtökben nagyon fontos lesz a babátok.
Nekem most lesz 11 hónapos a lányom.Az első 6 hónap az maga volt a pokol.(hasfájás, altatás,szoptatás..stb)Ja meg az én lányomnak semmi nem volt jó.Aztán lassan elkezdett mászni, felállt.Most már sétálgat, úgy,hogy mostanában, meg a rohangálás, pakolás van terítéken, és ettől megyek a falnak!De próbálunk párommal együtt lenni, csak hát már van egy kis törpénk, akivel már minden más.Ő az életünk része, és nem ő van értünk, hanem mi érte!
Piszkosul nehéz lesz, én csak ezt mondhatom, nem véletlenül megy tönkre nem egy házasság, pont ebben az első időszakban!!
Szerintem jóval kevesebb. Nálunk legalábbis így volt, még ha meg is tudtuk oldani anyagilag hogy valaki vigyázzon a gyerekre, akkor SEM tudtam én teljesen felszabadulni semmi sem olyan mint korábban.
Aggódtam mi lehet a kicsivel, felé jártak a gondolataim stb.
Más lesz a kapcsolat az biztos, imádom a férjem és nagyon jó lenne néha 100% ban csak vele foglalkozni, de ez nem megy egyenlőre. Lehet hogy már sose fog. (18 hónapos most a lánykánk).
Ez azert nagyban fugg attol is, hogy a feleseged mennyire akar idot szakitani rad...
Oke, roppant faraszto es megterhelo egy ujszulott kisbaba ellatasa, meg a szules is. Tudom, mert 2x is vegigcsinaltam.
Viszont azt is tudom, hogy nem szabad elhanyagolni a parunkat es sajat magunkat sem, csak mert gyerekunk szuletett. De sajnos, ha ezt valaki nem igy gondolja, akkor mindegy mit mondasz, mert szerinte egy onzo allat az a no, aki be meri tenni a kisagyba a kicsit addig, amig pl. megfesulkodik vagy hajat mos akar...
A szexhez meg csak annyit fuznek, hogy 6 hetig csak a behatolas tiltott, mas nem es ez nagyon izgalmas tud lenni ;-)
Szoval, ha valaki elhanyagolja a ferjet, az nem a baba hibaja.
Ja es mindezt ugy csinaltam, hogy a parom csak 1-1 nap szabit tudott kivenni a gyerekek szuletese utan, vagyis tok egyedul voltam!
egyetértek az előttem szólóval. Csak annyit fűznék hozzá, hogy rajtad is nagyon sok múlik. Például ha hazaérsz a munkából és leülsz játszani a picivel (akár újszülött korban is, az én párom énekelt, mondókázott neki), elfoglalod magad, élvezed az apaságot, akkor ha leteszitek a kicsit aludni, ráértek csak egymással foglalkozni. IMádjuk egymást a férjemmel, foglalkozunk egymással eleget, és akárhányszor kérdeztem tőle, meg sem fordult a fejében, hogy ne vállaljuk be a 2. babát 2 éven belül. Ezek szerint nem lehet neki annyira rossz:)
És az sem teljesen igaz, hogy a gyerektől csak a nő fárad ki. Éjszakánként ha felsír a kicsi, te is úgyanúgy felébredhetsz, még ha nem is kelsz ki az ágyból, maga a megébredés is fárasztó tud lenni, a feleséged szöszmötöl melletted, felkel, átmegy a kicsihez (ha külön szobában vagytok), visszajön, mellédbújik, majd újra felsír a pici, újból felkel, stb. Az én férjem minden szösszenetre felébred és nehezebben alszik vissza, mint én. Egy szobában alszunk a fiunkkal és a 2. baba is ugyanebben a szobában lesz.
1 gyermekes, 37 hetes km.
És az apuka hogy tervezi, mennyi időt lesz a picivel?
Persze, nem a baba hibája, de ne felejtsük el azt sem, hogy minden baba más. Más habitusú, tulajdonságú, tehát az is befolyásolja, hogy egyáltalán le tudja-e tenni az anyuka. Van ahol nyugodtan alszik, máshol meg bömböl. Na már most egy végigbömbölt fárasztó nap után a férjem volt az utolsó, már bocs...örültem ha bírtam pihenni, még jobban annak, hogy a férjem felvállalta hogy minden másnap ő kel fel a picihez éjjel hogy bírjak aludni. Ő ezt vállalta be a szex helyett, és nem bánta meg. Ez nem önzőség, hogy inkább alszom mint szexelek. Apukának is ki kell bírni, senki nem halt bele hogy nem szexelt egy ideig. Csak elmondom. A fiam két éves, és akkor tudunk szexelni mikor a nagymámánál van, vagy ha kivételes esetben elalszik időben. Remélem azért nálatok nem így lesz.
Ez nagyon sokban függ a férfitól is!!!!!Minél többet segítesz neki a baba körül ő annál jobban nem lesz fáradt.Párom se értette míg el nem magyaráztam neki hogy 24 órás ügyelet ez.Aztán rájött hogy tényleg igazam van mert mire aludt a pici örültem hogy én is alszok.Ezért egyszer csak elkezdte ő ide hozzni hozzám a fiunkat éjjel ha felkellt.Mikor jött a foga pár éjszakát ő sétállgatott vele én addig tudtam aludni.Vagy sokat sétállt vele délutánonként amig én főztem nyugodtan,vagy takarítottam.Ezek is fárasztóak de próbáld ki úgy hogy minden 5 percben megállsz mert a baba nyügös.Nálunk jól bevállt sokat segített én meg csináltam a dolgom mint baba előtt így estére nem voltam fáradt:)))
Bár az elején ő hamarabb elaludt:P
Később is lehet elmenni ide-oda csak éppen hármasban vagytok.Jó apuka megérti mert vállalta hogy onnantól hogy a baba megszületik megváltozik minden.Nincs csak a nő hanem már a nőnek van egy fontosabb is mint maga a férj/társ.Sok sikert és kitratást a 6 héthez:P
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen szeretném a szabadidőmet velük kettőjükkel tölteni majd. Ha minden igaz, 2 hét múlva megérkezik.
Úgy tervezzük, hogy a pici majd a mi szobánkban fog aludni. Egyébként a kérdés feltevésekor nem a szexre gondoltam, míg a válaszok nagy része arra vonatkozott.
"A fiam két éves, és akkor tudunk szexelni mikor a nagymámánál van, vagy ha kivételes esetben elalszik időben" Ez azért brutál... azért megkérdezném a férjedtől, h boldog-e.
10:19
"Nincs csak a nő hanem már a nőnek van egy fontosabb is mint maga a férj/társ"
Pont emiatt tettem fel a kérdést... Sztem mindegy, mit írok, úgyis magatoknak adtok igazat, de annyit leírnék, hogy nem csak a nőknek változik meg az életük, hanem nekünk is. Ha már rangsorolásnál tartunk: míg a nőnél rögtön a baba lesz az első, a férfinél nem hinném, hogy ez olyan hirtelen változna, és marad a nő az első helyen. Legalábbis ott, ahol nagy a szerelem. Persze, lehet, h rosszul gondolom, majd kiderül. És ha vki nagyon szerelmes, elég rossz elviselni, hogy lejjebb csúszik a létrán.
Egyébként várom a babát, csak félek kicsit. A feleségem is fél, hogy jó anya lesz-e (ez a kételkedés mostanában jött rá), és emiatt nem traktálom az én félelmeimmel, próbálom inkább megnyugtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!