Min spóroljak még? Van még aki írja, hogy mennyit mire költ? 2 gyerekünk van.
November havi bevételünk 146000+62250
kiadások:
Hitel 73 ezer (megjegyzem 36 ezerről indult)
Csekk: 27 ezer
pelenka+egyéb tisztítószer, tisztálkodás: 18300
nagyobbik szakkör :6000
gyógyszer+doki (kicsi tartós beteg): 13ezer
ovi :1300
benzin:4000 (már alig merem használni)
ruhanemű muszáj volt 8000 a két gyereknek
ünnepekre költöttem 7400 ft-ot, ebből a két miluáscsomag volt 1600 (nem nagy összeg) a többi karácsony
bolt(kaja) 30 000
És még nincs fizetés , a pénztárcában van 300 ft.
Ja a férjem 12ezret költött ebben a hónapban. sajnos cigizik, a kaját én csinálom itthon.
Magamra egy nagy nulla, semmi fodrász, ezer éves cipő .
Ti hogy jöttök ki??hol spóroljak még??
A Lidl-ben tejet, tejfölt nagyon megéri, mi csak ott vesszük, igaz, mi 1,5%-ost használunk mindenből. Tejföl 69 Ft, tej 169 Ft. Azokból sok kell. Lencse, hús, tészta, mirelit zöldség (egy kg 250-350 Ft között van). Fél kg brokkoli sokszor akciós, 190 Ft. (egy nagy tepsi rakott brokkoli van belőle). Rizs 200 Ft, Tarhonya 180 Ft. Olaj 370... Mi előtte az Auchanba és a Tescoba jártunk, de mióta a Lidl-be járunk, 3-4 ezerrel kevesebb a számla.
Jó, mondjuk mosószerben ragaszkodom a jó márkához, azt nem a Lidl-ben veszem, Ariel, Persil és öblítő, de azokat is olcsóbb helyen veszem meg.
A Lidlis vagyok megint. Nekem még az jött be spórolásként, hogy csak 1 ezer Ft van a pénztárcámban. Igy ha járok kelek a városban, és mondjuk nincs tervben a vásárlás, így nem csábulok el semmire. A bankkártyámat direkt itthon hagyom, mert egyszer az Árkádban elpuhultam egy nagy leárazáson, és 15 ezerért csak magamnak vettem pólókat, nadrágokat, stb... Holott a Háda-ban sikerült előtte vennem 3 vadiúj farmert.. :)
Előtte való hónapban vettem 9 ezerért egy farmert Cund A-ban, rá egy hónapra 3 új farmert a Háda-ban 3.500 ért.. Azóta szeretek a turiba járni :)
Ha tartós beteg a csemete (bár szerintem minden gyerekes párnak el kellene gondolkoznia), akkor érdemes eü. pénztári számlát csinálni.
Pl. K&H Medicinálnál (nekünk itt van, azért ezt írom, de a többi is jó) havi 2500 Ft-os a minimum összeg (ennyit szerintem mindenki otthagy a gyógyszertárban havonta). Ha ennyivel nyitsz számlát, akkor levonva a költségeket, hozzáadva az állami támogatást évi 30eFt helyett 35eFt-ot költhetsz. És nem csak a patikában, vehetsz rajta ( teljesség igénye nélkül) pelust, popsitörlőt, gyógyszert, tápszert, egyes gyógyhatású készítményeket, gyógyászati segédeszközt, stb. Szóval szerintem bőven megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!