Min spóroljak még? Van még aki írja, hogy mennyit mire költ? 2 gyerekünk van.
Komolyan mondom, hogy ennyitől kisebb lesz a villany? Nekünk nagyon sok. Nyáron végig többet számláztak, ezért hamarabb bemondtam a villanyszámlát, így kevesebb lett a csekk, ezért is bátorkodtam az ünnepekre vásárolni, mert ebben a hónapban majdnem duplája lesz a csekkes fizetésem, így nem jut másra tuti.
Köszi a lidl-ös tájékoztatást. Szétnézek a mirelit dolgok között. Én már a tejen is spórolok, házi tejet veszek, 210 ft másfél liter, viszont hétfőtöl péntekig elég. És nem romlik meg, mert mindig újraforralom. Bár ebből nem fogy sok, mert csak a nagyobbik gyerekem issza.
Na igen, a mosószerből még nem tudok lentebb adni. Arielt használok, épp egy hónapra elég, folyékonyt veszek, mert a kicsi bőre érzékeny, de azt is az eurós boltban, 670 ft-ra jön ki literje. ennél olcsóbban még sehol nem találtam. Az öblítő is lenor, de két hónapra elég, mert vizezem.
Az egészségpénztárt nem ismerem. Gyakorlatilag nyerek vele 5000-ft-ot évente? De mindent tudok belőle venni a gyógyszertárban?
A havi 2500 Ft-os befizetéssel "nyersz" 5eFt-ot évente.
Havi összeg * 0,98 (a k&H-nál a befizetett összeg 98%-át költheted el, a többit költségként leírják), viszont a bef. összeg 20%-át (max. évi 100eFt-ot) adóév végén állambácsi visszautalja a számládra. Így egy havi 5eFt-os befizetésnél évi +10eFt-ot kapsz.
Az, hogy mit vehetsz rajta eü. pénztáranként eltérő. Alapigazság az, hogy mindent ami gyógyszer, mindent aminek OÉTI száma van
Na, ez elment :)
Nekem is mennem kell a gyerekért, azt javaslom, hogy nézzél szét az eü. pénztárak honlapján.
A k&h-t én tudom ajánlani, nagyon sok helyen elfogadják a kártyájukat fizetőeszközként, de ha te gyűjtögeted a számlákat, akkor nem feltétlenül kell postázni (költség), hanem bemész egy k&h bankba és leadod. Átlag 3 nap és a folyószámlámon ott van a pénz (ha van fedezet).
Nekik itt vannak az elszámolható tételei (de mindegyik eü. pénztár honlapján fent van a sajátjuk), a legfontosabb: nem csak patikában lehet vele fizetni, mi pl. a tescoban vesszük az akciós pelust, kérünk róla számlát, azt is elszámolják.
Azt érdemes még áttanulmányozni, hogy melyik mennyi költséget ír le, illetve melyik mennyi kamatot ad rá (ezt el is felejtettem - negyedéves kamatjóváírás van!), mi a minimum összeg, az egyedi, alkalmi befizetések más kalap alá esnek-e.
Nem tudom, hol laktok, de a bolti vásárlást több helyen érdemes intézni. Mi hétvégén bemegyünk a Pennybe, Lidlbe és a Tescóba. Hét közben szinte csak kenyeret veszünk, azt is inkább pékségben, felvágottat Lidlben veszünk, 150 grammos 130 Ft (tavaszi szelet, vagy a -30%-os akcióból válogatok, olcsóbb, és a Tescóval ellentétben nem aznap jár le a szavatossága, hanem 5 nap múlva.
A cigi elég sok, nem gondolkodott még a leszokáson? Igazából ezen lehetne a legtöbbet spórolni.
Bár van autónk, de kerékpárral közlekedünk. A kocsi is nagyon viszi a pénzt, de nálunk alap, hétvégi bevásárláshoz használjuk.
Én is Ariellel mosok, régebben az Auchanban vettük 600 Ft-ért literét, a Tescóban is szokott akciós lenni. Pelenkát a DM-ben veszek, kuponokkal. Nem olcsó, de ha még mindig kell (lassan 3 éves iker fiúk)
Mosásnál inkább folt tisztítózom, kisúrolom a ruhákat, így alacsonyabb hőfokon is tiszták lesznek. Bár elég sokat mosok, havonta 8-9 köbméter víz fogy, az áram 5000 Ft, a gáz fűtéskor max. 20000 Ft. Társas házban lakuk, első emeleten, és cirkó kazánunk van. (de sajnos albérlet)
Ruhákat bababörzén vagy turiban keresek, ha összegyűltek a kinőtt ruhák, megpróbálom eladni. Nem nagy összeg, de valamennyit pótol.
A kaján lehet még sokat spórolni. Minden nap főzök, változatosan, hús is van, de jól átgondolom, mikor mi a menü. Hús/zöldség leves, gyümölcs leves/tojás leves. Főzelék/rizs/krumpli/tészta hússal, fasírt.
Vásárolni úgy megyek, hogy ismerem a boltokat, mi hol olcsóbb. Átnézem a szórólapokat, összeírom, megtervezem a jövőheti menüt, és ha vmi tartós élelmiszer sokáig eláll, abból többet veszek. Ha a hús is akciós, lefagyasztom adagonként.
Bár semmiségnek tűnik, de van kártyám a Tescóba, Pennybe (ott már 5000 Ft-ot nyertem vissza), DM-be. Sok kicsi sokra megy. De nagyon nem egyszerű, és sajnos egyre nehezebb. Bankkártyával nem vásárolok, arról leveszem a pénzt, mert nem tudom úgy követni. A pénztárcámban van tartalék pénz, de nincsenek nálam tízezresek, így nincs is miből költeni. Igaz, nem vettem sose fölösleges dolgokat.
Nem szeretem a szőnyeget, de a parkettára azt tettünk, és terítettem le takarókat a földre, ahol a kisfiaim játszanak. Átlag 20 fok van nálunk. A villany számlánk nem sok, szinte csak a mosógép megy, a hűtőnk szerencsére új.
Szia!
Mi csak a férjem étkezési utalványával (15000 forint (CBA-as)) tudunk "sakkozni"!
Kb. 8-9000 ezer forint az "enyém", abból veszem meg a lisztet, olajat, cukrot, tejet, mosószert stb. A maradékból a férjem veszi meg a húst és egyéb hentesárut a hónapra.
De próbált már leszokni. Megmondom őszintén 6 nap után én nyomtam a kezébe. Egyszerűen elviselhetetlen volt. Az én hihetetlen nyugodt férjem még a gyerekekkel is kiabált. egyébként sose emeli fel a hangját. Nem bírtunk már vele lenni egy háztartásban. Most úgy spórol, hogy 3 naponta vesz magának új dobozzal. Persze nem az össze pénze (az a rengeteg) cigire megy, időnként vesz magának ezt azt, de a nagyja mégiscsak a cigi.
Itt nincs tesco, kis város. Régebben elmentünk havonta, de rájöttem, akkor tényleg veszek felesleges dolgokat. Itt van lidl meg penny. Vagy úgy szoktam , hogy hétvégente elmegyek és otthagyok 6-7000et, vagy pl, mint most már két hete nem voltunk, de a kicsivel ovi után elmegyünk reggel bicajjal a legfontosabbakért, ha pl elfogy a teafű vagy akármi.Szerencsére közel van biciklivel. Vagy itt van az eurós bolt, 290-ért veszem a tusfürdőket, törlőkendőt.
Látom azért nem csak nekem kell itt gondolkozni mit hol vegyünk :(
A felsorolás alapján 2 dolog jutott eszembe: - Mosható pelenka (lehet, hogy tudok ajánlani egy hölgyet, meska-n láttam, hogy ilyeneket varr. de ha van kézügyességed, te is megcsinálhatod. egy havi pelenka töredékéből meg van az anyagra a pénz)
- a férjed, ha már cigizik, akkor külön vegye meg a filtereket és a dohányt, így kb. a cigi árának felét spóroljátok meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!