Élő fenyőt vesztek vagy mű fenyőt? Ki melyiket szereti és miért?
Eddig mindig élő fánk volt, de idén veszünk műfát.
Eleinte azt gondoltam, hogy élő az igazi, fenyőillat stb., de kicsi örökmozgó gyerek mellett nem biztos, hogy jó ötlet. A műfához hozzáérhet, nem szúrja meg, de ami eldöntötte a kérdést, az az volt, hogy idén még áprilisban is találtam fenyőtüskét a lakásban, ezt pedig most nem szeretném. Így marad a műfenyő.
Amíg a szüleimmel éltem, addig mindig élőfenyő volt. Talán az utolsó 3 karácsonykor nem.. én sokszor láttam anyukámat szó szerint szenvedni az élőfenyővel, mikor takarította a tűleveleket a szőnyegből. Volt, hogy nyáron még mindig találtunk itt-ott.
Nekünk műfenyőnk van. Jelenleg 5 hónapos a lányunk, de nem fogunk igazit venni. Ettől nem hinném, hogy kevesebb lenne a karácsonya vagy oltári szr szülők lennénk.
A mi babánk még csak pocakban van, de nem szándékozok műfenyőt venni később sem. Az én gyerekkoromban sem volt semmi probléma az igazi karácsonyfából, valahogy nem jutott eszembe felborítani, megenni a tűleveleket, stb. És csalódtam volna kisgyerekként, ha a jézuska egy műanyag fát hoz, a karácsonyhoz nálunk hozzátartozik az igazi fenyő.
Oda kell figyelni a gyerekre, és rászólni ha olyasmit csinál amit nem szabad, és akkor nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!