Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen prekoncepcióid vannak...

Milyen prekoncepcióid vannak a fejtetvességgel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ez tulajdonképpen egy szociológiai felhangú kérdés, arra vagyok kíváncsi, ki hogy vélekedik arról, ha valakinek a gyereke (ovistárs, osztálytárs vagy ő maga) feje tetves lesz.

Bevallom, én – bár tisztában vagyok vele, hogy a tetvek „liberálisak”, nem válogatnak – kicsit mindig azt éreztem, összefüggésben van ez az ápolatlansággal… mindaddig, amíg az én gyerekem meg nem kapta valahonnan.

Szerintetek természetes, hogy szól az ember a gyerekközösségben, hogy serkét talált a gyerek fején, vagy sokan elmismásolják, mert szégyenlik?

Holott, lássuk be, csak úgy szüntethető meg, ha minden érintett (vagy potenciálisan érintett) akcióba lép.

2011. nov. 29. 11:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nálunk az óvónénik és a védőnéni szólt, hogy az oviban a 6 csoport közül 4-ben volt valami (tetű v. serke). Kéthetente járt ki a védőnő átturkálni az összes gyerek fejét, de figyeljünk mi is otthon. Szerencsére az én csemetém nem hozta haza. Ellenben az ótvarral ... Én egyből szóltam, hogy helló ez van, figyeljenek a többi gyerekre. Ciki-nem ciki ez van.
2011. nov. 29. 16:19
 12/14 A kérdező kommentje:
De jó, ilyen van, hogy kijön a védőnő és nézi a fejeket? Nem is tudtam. Azért ez megnyugató, így nyilván a kevéssé alapos (vagy tetűfelderítésben gyakorlatlan) szülők gyerekei is kiszűrődnek.
2011. nov. 29. 17:04
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ettől függ-e, hogy kijön a védőnéni az oviba, de ez egy kistelepülés, egy ovi van, oda 180 csemete jár.
2011. nov. 30. 13:06
 14/14 A kérdező kommentje:
Azóta megtudtam, hogy nálunk is kijár a védőnő… bár láttam is, mit csinál, és az az igazság, ezzel a módszerrel már csak a nagyon durván elharapódzott tetvességet észleli, szóval nem nyugodtam meg teljesen.
2011. dec. 11. 20:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!