Nagyon gáz a Lenke név?
Elég régi módi. Nekem gyerekkoromban a szomszéd nénit hívták így, ő jut azonnal az eszembe, Lenke néni. Már 35 vagyok, tehát nem most volt. Mást egyébként nem ismerek, ja és a Szomszédok sorozatban volt még Komlós Juci, aki Lenke néni volt.
De szíved joga úgy elnevezni a kislányod, ahogy neked tetszik.
Az én kislányom is Sára lesz, de ha netán többen lennének, akkor köszi a Lenke ötletét! Nem tartom régimódinak én sem, sőt! nagyon aranyos, kedves név.
A fiam Bendegúz lesz- nálam meg ezt fúrja a fél család, de apának tetszik.
Már csak egy pozitív teszt kéne- de hátha most!
Gratula a kis Lenkéhez Neked!
Aki szerint régimódi az is másként fogja érezni, ha megismer néhány kislány-Lenkét- én is láttam már egy "ilyet", nagyon klassz kiscsaj lett belőle! Biztatlak!
Köszi a válaszokat. A Sári is nagyon jó név! Csak nekünk magas hangrendű passzolna.
Amúgy az én nevem is öregasszonyos, legalábbis ezzel riogatták anyukámat, mikor születtem. Soha nem volt semmi problémám vele, és szerintem senki nem gondol egy öregasszonyra, ha bemutatkozom (Eszter vagyok).
Szerintem nagyon cuki név a Lenke, lehet ha így mondod mindenkinek a Lenke néni jut eszébe, de ahogy a kislányod fogja használni, teljesen más hangzást kap szerintem. Senki nem fog arra asszociálni, hogy öregasszonyos. Lenke-baba szerintem nagyon cuki:) A miénk Lilike lesz:)
Boldog Babavárást! Üdv: 37 hetes kismama
Szia!
Édesanyám Lenke. Én ezért egy kicsit (na jó, nagyon) elfogult vagyok, szerintem gyönyörű név, anyukám 20 évesen szült engem, úgyhogy a vénasszonyos jelzőt nem tudom értelmezni, én rá mindig úgy tekintek, mint a barátnőmre.
Viszont anyut rengeteget csúfolták a neve miatt, csakhogy párat említsek: idétlenke, szemtelenke, eszetlenke, ügyetlenke stb. Nagyon sokat szenvedett tőle gyerekkorában. Ha így nézzük, akkor meggondolandó. Viszont a másik oldal: akinek nem lehet a nevével csúfolódni, annak kitalálnak majd valami mást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!