A lenti válaszokat olvasva kezdem úgy érezni, hogy az én babám van lemaradva. Mit gondoltok, jogos?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
4 és félhónaposan mászó, 8 hónaposan első szavakat mondó, mindent megértő, kapaszkodva lépegető babák vannak itt.
Jól indult a napom, de ez teljesen elvette a kedvem.
Mert az enyém még "csak" kúszik, csak gagyog és nem beszél, stb. 7 hónaposan.
Komolyan ott kéne tartani, mint amiket a válaszolók leírtak?
Én babám is február 24-i. És olyanokat mond: bababa, neemememem, nyanyanya.
Ő is sétál a bútorok mellett. Javarészt mászik, majd feláll és kapaszkodva sétál.
Szerintem semmi extrát nem írtak. Egy 8,5 hós átlagos baba.
Azt hogy felnézett a lámpára és megnevezte:D
Anyukák büszkék a gyerekeikre.
Nem kell itt tartani. Babámhoz Dévényes járt, ő azért tart itt.
3. ismét
és nézd meg a köv. hónapot. Semmi extrát nem írtak.
Én még most sem hallok bele semmit a fiam halandzsájába, pedig már 19 hónapos. Persze ha én is ilyen anyuka volnék, mint a linkelt kérdés válaszolói, biztos elsorolnám neked, hogy az ai az ajándék, a beő a főzelék, a szisz szisz meg a cica...
De ennyire azért nem vagyok elvakult:)
Ja, és 7 hónaposan az én kisfiam szintén "csak" kúszott és gagyogott:)
Kedves Utolsó
Nem kell ironizálni. Egyik baba így fejlődik, másik úgy. Nincs ezzel baj.
Kislányom 6 hónapos múlt a képen.
Most tagadjam le, hogy felült?
3. voltam, utoljára.
Nekem nem azzal van a bajom, hogy egy-egy anyuka beír, mint te, aki nyilván büszke a babájára. Hanem az nem reális, hogy sorra jönnek ilyen válaszok, aztán az átlagosak már nem is mernek írni. (Most is a legutolsó: 6 hónaposan állt. Igen az a lámpás dolog is elég hihetetlen számomra, de ki tudja. egy-egy ilyen csodagyerek akár létezhet is)
Egy idő után az ember akaratlanul is elhiszi, hogy biztos a sajátjával van valami gond.
A "csodagyerek" anyukája vagyok. Nem csodagyerek a babám, annak idején én magam is 8 hónaposan kezdtem beszélni. Hazajött apukám a melóból, ránéztem, és közöltem, hogy APA. Nincs ebben semmi csodálatos. Én örülök, büszke vagyok rá. Amúgy mondja azt is, hogy Pá-pá. És csak köszönésnél. A kedvence pedig az Oppá, ha valamit leejt.
De ettől még korántsem csodagyerek.
Pl. nem integet, nem tapsol, ezeket barátnőm babája ennyi idősen csinálta. Mégsem érzem, hogy emiatt le lenne maradva valamiben. Csak ő másképpen fejlődik. 7 hónapos koráig jóformán semmit nem csinált, csak feküdt a szőnyegen. De szó szerint. Pakolta a játékokat, és max. kicsit elgurult. Ennyi. Aztán azóta rohamosan fejlődik, nem győzöm utolérni. De pl. nem akar mászni. Viszem is a héten a gyógytornászunkhoz, mert mondta, hogy szeretné látni. A mostani gyors fejlődése is szerintem betudható a gyógytornának és a babaúszásnak.
Sokáig én is úgy voltam, kedves kérdező, mint te. Ki voltam bukva, hogy pl. ismerősöm babája 5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan felállt. De aztán beláttam, hogy nincs 2 egyforma baba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!