Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik fiatalon vállalták a...

Akik fiatalon vállalták a babát, segítenének? CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT KÉREK!

Figyelt kérdés

Olyan anyukák válaszát várom elsősorban akik baba mellett végezték el a szakmát(milyen szakmát?) esetleg érettségit.

17 éves vagyok 22 hetes, jövőre érettségizek baba mellett és nem tudom milyen szakmát tudnék úgy megcsinálni, hogy közben tudjak a babával is lenni esetleg dolgozhassak is. Mindenképpen szeretnék valamit érettségi után, de valami 2-3 éves képzés félére gondoltam, de nem tudom mit, ezért tettem fel a kérdést. Akik baba mellett csinálták milyen szakmát csináltak? El tudtak helyezkedni vele??

Köszönöm az összes normális választ!!:)

2011. szept. 25. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1,5 éves volt a lányom elkezdtem az érettségi és 4,5 éves mikor meglett

közben született meg a fiam ami akkor volt 0,5 éves

és szeptemberben már az egyetemen tanultam két gyerek mellet

nyáron diplomázom ha minden jól megy :-))

de most már 3 gyerek van .-)))

a legkisebb 9 hónapos .-))

elhelyezkedni ??? majd meglátom h alakul de sok reményt nem fűzök hozzá

2011. szept. 25. 19:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
szia!Én terheslettem 4-es gimisként,szóbeli érettségire már akórházból mentem!Aztán 2 év múlva felvételt nyertem egyetemre szociálpedagógus szakra,mire eljött az első félévem félidős terhes voltam a második fiammal,jelenleg negyedéves vagyok és várom a 3. babát.Bár tudom szociálpedagógusként itt ahol lakom illetve akörnyéken nem tudok majd elhelyezkedni,de lesz egy diplomám,utána szeretnék gazdálkodás és menedzsmentre menni,azon belül pénzügy és számvitelre ,talán azzal áérek majd vmit.
2011. szept. 25. 19:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem bármelyik OKJ-s képzést vagy felsőoktatási intézmény levelező tagozatát simán el tudnád végezni pici baba mellett/után. Az anyukám az orvosit végezte el mellettem, de nekem is (szintén orvosi) volt olyan ismerősöm aki 2 baba mellett megcsinálta, szülők is messze éltek(és itt nincs levelező tagozat). Szóval segítséggel bármi lehetséges...(de anélkül sem lehetetlen!)
2011. szept. 25. 20:52
 4/8 anonim ***** válasza:

20 éves voltam, amikor megszületett a fiam (október), előtte szeptemberben kezdtem el levelezőn a 11. osztályt. Mire lejárt a gyed-em, addigra pont le is érettségiztem. Nem volt nehéz baba mellett sem, nagyon jól érettségiztem, sőt, egy középfokú nyelvvizsgát is mellé tudtam még csapni.

Én utána egyetemre mentem, de oda már nappalira (mivel két évet egy hónap híján betöltötte a fiam, amikor kezdtem, ő így bölcsibe ment), 3,5 év a képzés. Szociális munka szakos vagyok, az egyetem jól megy, rendesen tanulok, gyerek már ovis. Megélni ebből nem fogunk, legalább is itthon nem, de diploma után külföldre akarunk menni, na ott már meg lehet belőle élni, és Angliában elfogadják az itthon szerzett diplomámat.

Amíg pici a babád, te is nyugodtan tanulhatsz levelezőn, meg utána is, ha majd dolgozni mész, nagyon sok képzést indítanak levelezőn.

2011. szept. 25. 21:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, várok még ötleteket!:)
2011. szept. 26. 08:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Én negyedikes gimnazista voltam, mikor terhes lettem. Érettségizni, ketten mentünk, sikerült is elég jól. Jelentkeztem egy egyetemi szakképzésre, fel is vettek levelezőre, de úgy döntöttem, az akkor 10 napos fiam mellől nem mozdulok el, még nagyon kicsi. Idén újra megpróbáltam és újra fel is vettek. Majd most kezdem el. Hogy milyen gyerek mellett tanulni, arról még nem tudok nyilatkozni, de úgy gondolom, az ember ha nagyon akar valamit akkor meg tudja valósítani. Néha 1-2 órára kell hogy legyen, aki vigyáz a gyerekre, vagy ott az este, mikor ő már alszik és akkor is lehet tanulni. Én csecsemő és kisgyermek nevelő-gondozó szakra jelentkeztem. Ezzel akár óvodába, bölcsődébe, árvaházba is el lehet helyezkedni, mint gondozónő. Utána tervezem az alapképzés elkezdését is, de akkor már nagyobb lesz a gyerek, lesz egy szakmám, talán kicsit könnyebb lesz. Én azt javasolom neked, hogy ha 2-3 éves képzésre akarsz menni akkor ne középiskolai OKJ-s képzésekre jelentkezz, hanem add be a felvételid valamelyik főiskolai szakképzésre. Ezt sokkal jobban megbecsülik és valamivel könnyebb is vele elhelyezkedni, mint a középfokú végzettséggel.
2011. okt. 3. 11:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is érettségi után szültem...utána elvégeztem 3-4 hónap alatt a dadaképzőt.

Ez egy netes dolog volt...a lényege hogy heti 2alkalommal ott kell ülnöd a gép elött kb 2 órát.

Ott mint egy konferencia kb 5fős csoportok vannak+tanár,és az e-mailben átküldött anyagot elmagyarázza ha kérdés van ill kiegészíti szóban,aztán az előző alkalommal leadottat kikérdezi.

ez megy kb 3 hónapon át...majd egy oviba el kell menned de ők is biztosítanak helyet pesten..és ott a kötelező azt hiszem 80óra körüli gyakorlatot letölteni...ezt általában a helyi oviban is le tudod tölteni,örülnek neked mert nem fizetnek erre a gyak időre...de segítség vagy nekik mégis...aztán a központban Pesten vizsgázol az anyagból...De nem nehéz letenni:-))

S ki tudja tán még a gyerkőccel is egy ovin belül lehetsz a késöbbiekben,valamint dadusokat késöbb is ha idősebb leszel is keresnek és felvesznek:-))nagyon sok más szakmával ellentétben..Olyan 100ezerft körül van a tanfolyam,,és bárhol el tudsz vele helyezkedni:-))

2011. okt. 3. 12:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem volt olyan csoporttársam fősulin, aki harmadév elején szült. Nagyon nehéz volt, többször emlegette, hogy halasztania kellett volna, de végül megcsinálta, nem is rossz eredményekkel.

Nővérem 18 évesen szült először, 2 évre rá a másodikat. Utána elvégzett egy boltvezetői tanfolyamot. Ezzel így nem megy sokra, hiszen semmi munkatapasztalattal sehová nem vették fel. De ha kicsit talpraesettebb, egy eladói munkát bevállal nagyobb áruházban, boltban, akkor előrébb tudott volna lépni.

Sok sikert

2011. okt. 3. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!