Olvastam egy kérdést és válaszokat. Valami nem tiszta. Én nevelőszülő vagyok. Miért írnak különböző jövedelmeket?
"A nevelési díj az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-a, különleges szükségletű gyermek esetén 140%-a, speciális szükségletű gyermek esetén pedig 150%-a.
Az ellátmány az éves nevelési díj 25%-a, melyet a nevelési díjjal együtt havonta folyósítunk."
Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2011. jan. 1-től 28500 Ft. Így a fenti két tétel minimum 42750.
"Ezen összegeket, valamint a gyermek után járó családi pótlékot, amit a nevelőszülő igényel meg, a gyermek megfelelő ellátására kell fordítani. "
Családi pótlék: min. 12200 Ft
"Emellett a hagyományos nevelőszülő nevelőszülői díjat, a hivatásos nevelőszülő pedig - mint a TEGYESZ alkalmazottja - munkabért kap, amelynek összegét a mindenkori költségvetési törvény tartalmazza."
nevelőszülői díj: 15000Ft
Ebből összesen kb. 70000 jön ki
Köszönöm,én is így tudtam.Igaz nem értek egyet azzal,hogy elvették a családi pótlékot egységesen 20 éves korban,nagyon nehéz 24 ezer ft-ból főiskolást tartani.
Szegény gyerek már be se jut az egyetemre,legutóbb hallottam,az "állam pénzén ne képezzenek munkanélküli diplomásokat"Azt hiszem az állami gondozottakra nagyon érvénye,hogy az "ág is húzza"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!