Miért becézik oda nem illő nevekkel a gyereküket?
Miért nem adtak mást nekik? Csak pár példa az ismerőseim közül:
Mónika,de Pankának hívja az anyja,a tesója Lajos,akit Öcsikéznek. Az unokatesóm lányainak neve Bernadett és Renáta,ellenben az egyiket Bebének,a másikat Rénónak szólítják. Az ő unokatesójuk Dominik,akit Dongónak szólítanak.
Hat en sem ertem mi a baj a becezessel.
Ha neked nem tetszik fogd be a fuled.
Konyorgom ne szoljunk mar le mast mert neked nem tetszik egy becenev.
Az en lanyom Izabella ettol meg hivom nyuszikamnak,husinak,manonak es ugy ahogy NEKEM TETSZIK.
Engem sem mindig a nevemen szolitottak,voltam Lujza,Mari megis felnottem,nem lettem lelki nyomorek azert mert a szuleim beceneveket adtak.
A 24 eves ocsemet a mai napig Ocsizzuk .ES?
Amig a becenev nem serto,nem morbid addig semmi baj nincs vele.
Uristen ettol nem lesz kulonleges a gyerek,tok mindegy hogy hivom attol meg az marad aki.
Azert van moderalas hogy ami nem ODAILLO azt toroljek.Teljesen jogos volt,a te kerdesed persze de valogasd meg a szavaid.
Te tényleg frusztált vagy ne haragudj. Amúgy a modik maguktól is dolgoznak, nem kell hozzá bejelentgetés, én speciel sosem szoktam.
Na mármost akkor én elásom magam, mert olyan szánalmas vagyok, hogy merem becézgetni a lányomat. Phenelope-nak hívják (görög az apja) és Poppynak becézzük. Úristen! El fogom ásni magam... :((
Na a fiam a Babocskától a Kisördögig, sőt már volt kis katrhina is. Ellenben Ákos, és tökéletesen tudja a nevét(ha olyan a kedve még be is mutatkozik szépen)
A lányom, Nyogi, Noni, Nono, Nóci, Nóri, Nóra.
Akkor kezdenék el aggódni, ha a gyerek oviban is azt mondja a mi a neved kérdésre, hogy Traktor, mert ráragadt.
Nekem meg pl. az a fura, amikor valaki az alapján választ nevet a gyerekének, hogy ne lehessen becézni, mint pl. Erik.
Oké, úgy hívják, az a neve, ezt nyilván ő is tudja, de szerintem az a jó a becenevekben, hogy egyfajta "kapcsot" fejeznek ki az emberek között, hiszen nyilván egy vadidegen vagy akár a főnököm nem fog a becenevemen szólítani.
Tényleg vannak nagyon idióta becézések is, de amiket felsoroltál, azok szerintem teljesen elfogadhatók.
Amúgy a kisebbik fiam Dominik, a párom pedig Tamás. Na most a Domi és a Tomi elég hasonlóan hangzik, így a kisfiamból Dodó lett, amit ő is és mi is nagyon szeretünk.
Ja és én sem szeretem, ha a szeretteim, barátim Henriettnek szólítanának, így neki Heni, Hencsi vagy Henci vagyok, de Anyukám Mancinak is szokott hívni és engem egyáltalán nem zavar.
Ja és a 30 éves fejemmel én is szoktam őket Anyucizni vagy Apucizni, főleg ha kérni akarok tőlük valamit :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!