Miért becézik oda nem illő nevekkel a gyereküket?
Miért nem adtak mást nekik? Csak pár példa az ismerőseim közül:
Mónika,de Pankának hívja az anyja,a tesója Lajos,akit Öcsikéznek. Az unokatesóm lányainak neve Bernadett és Renáta,ellenben az egyiket Bebének,a másikat Rénónak szólítják. Az ő unokatesójuk Dominik,akit Dongónak szólítanak.
Nem ellenségeskedek (ha nekem szól a kérdés). Én is becézem a kislányomat, és mindig felháborít, ha valaki ezt fikázza. Mi a baj ezzel?
Inkább háborogj azokon, akik nem tudják a cigarettát lerakni a terhességük alatt.
Én 28 éves vagyok. Édesanyám, még mindig Kisszívemnek szólít én meg őt Édesanyának. És nem a nevünkön szólunk egymáshoz.
Én is 100féle képpen hívom a lányomat, persze a nevén is.
És azért becézem, mert szeretem. Mert amikor megölelem, nem azt mondom hogy:Szeretlek Flóra. Hanem azt,hogy:Szeretlek husi! Mert olyan ennivelóan édes. :) (11kg 14hós) Nyilván 3évesen már más lesz a beceneve.
Nem tartom sem édesanyámat, sem magamat szánalmasnak! Sajnálom, hogy ítélkezel mások felett...
Ha annak, akit becéznek, ez jó, megfelel vagy szereti, akkor másnak nem sok köze van hozzá. Az a ciki, amikor a becézés valójában csúfolás, csak ezt a szülő valamiért az Istennek se akarja tudomásul venni. Ezt pl. onnan lehet észrevenni, hogy a "becézett" félnek nagyon rosszul esik az a név, amit ráragasztanak és akár finoman, akár nonverbálisan, akár durván és hangosan, de tiltakozik ellene. Ilyenkor normális szülő képes váltani.
Ismertem egy olyan valóban érzelemszegény családot, ahol lánygyereket "léány"-nak, a fiút pedig "kölök"-nek hívták. No becenév, no keresztnév. Na ezen lehetne háborogni, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!