Mi a legszebb lánynév?
Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 14:03
41/135 anonim válasza:
Nekem tetszik a saját nevem, Anikó, és ezenkívül az Anna, Hanna, Jázmin, Johanna, Eszter, Noémi, Most ennyi jut eszembe.
A magyar nyelvben -legalábbis az iskolában még úgy tanultam,- azok a legszebb szavak, melyek suttogósak és könnyedek. Példa: felhő, hulla, hajolaj, fülolaj. Talán ezért tetszenek nekem annyira ezek a nevek.
Szép még a Helea is, bár, amikor kimondod, olyan, mintha be lenne dagadva a nyelved és nem tudod összecsukni a szád.
Amiket nagyon nem szeretek, azok a túlságosan lemagyarosított, nevekké formált főnevek: Virág, Napsugár. Ilyet nem adnék a gyermekemnek.
42/135 anonim válasza:
Regina
Ez egyértelmű ^^
Jelentése : Királynő
De imádom ezt a nevet ^^
43/135 anonim válasza:
Lányok!! Többeknél látom a Boglárka nevet, én 23 éve élek vele együtt, akkor adta nekem az anyukám amikor még nem volt "tucatnév", most várom az elsö babám, még nemtudom, hogy mi lesz a neve, de ha rám hallgattok nem teszitek ki a gyerköcöt a folyamatos "bogarazásnak, pogizásnak, bugizásnak, stb-nek:)
44/135 anonim válasza:
Szerintem Anna Karina(nagyobb lánykám neve)és Mira Sára(a pocaklakom neve:-)) De tetszik a Hanna, Jázmin, Emma! De sokat számít a vezetéknév:-)
47/135 anonim válasza:
Jázmin,Csenge,Dorottya,Hajnalcsillag,Lídia,Beatrix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!