Hogyan lehet legyűrni az nilyen félelmet?
Vannak gyerekzárak ablakra, szerezz be belőle és szereld fel az ablakokra. Tök jogos a parád, vigyázni kell nagyon rájuk, olyan kis tökéletlenek.
A zárral együtt is ki lehet nyitni az ablakot, de csak résnyire.
En is ilyen vagyok, nekem fiaim vannak.
Sokaig szerencsenk volt, mert max 1 szintes hazban laktunk, de ott eleve nem tartozkodtak a gyerekek az emeleten nelkulem, mert meg kicsik voltak, lezartam biztonsagi raccsal a lepcsofeljarokat es kesz.
Utana viszont egy 8. emeleti lakasba koltoztunk. En is rettenetesen feltem a dologtol, igy kb 3 napot adtam magamnak es a ferjemnek a dolog megoldasara. O sem volt nyugodt.
Racsozni nem akartunk, mert itt tenyleg csak atmenetileg vagyunk, tul sok kiadas lett volna.
Igy rendeltunk zarhato kilincset. Ha teljesen be van zarva, akkor eleve bekattan rajta a gomb, utana csak ugy lehet nyitni, hogy azt a gombot jo erosen benyomva kell tartani es csak ugy fordithato el a kilincs. Mar eleve ez is felnott embert igenyel, de a gyerekek ugye lelemenyesek.
Igy az a megoldas, hogy azon a gombon van meg egy zar is, van minden kilincshez pici kulcs. Szoval en siman le is zarom, a kulcsoknak pedig kijeloltunk az ajtok/ablakok kozeleben egy helyet ahonnan levesszuk es visszarakjuk hasznalat utan egybol, hogy ne tunjon el.
Javaslom nektek is ezt a modzert, az erkelyajtora is beszereltuk. Most jon a tel, nem lesz naponta 100szor nyitva az erkely a futes miatt sem. Mondjuk a mi erkelyunk amugy is olyan pici, hogy nincs ertelme kimenni, max teregetni jarok ki es ott tartom a zoldsegeket. De a sracok csak akkor johetnek ki amikor en kint vagyok, meg 10 masodpercre sem hagyom oket kint egyedul. De tenyleg nem. Ha kimegyunk pl teregetni es be kell szaladnom csipeszert a furdoszobaba, akkor is fogom es behivom mindkettot.
Ezt a felelmet te is csak ugy gyozheted le, hogy elore szamitasba veszed az osszes dolgot, ami megtortenhet, de meg a legaprobbakat, artatlanabb bakikat is (mint pl ez a visszaszaladok a csipeszert, kozben 20 masodpercre kint marad a gyerek egyedul) es az osszes elkerulod. Csak ez a megoldas.
Ez is olyan pl: [link]
nem is draga, ezt raszerelhetnetek az erkelyajtora.
Mi mondjuk ebayrol rendeltunk, mert ugy olcsobban talaltunk, de nekunk 6 kellett.
De keress ra google-ban arra, hogy kulcsos kilincs, vagy zarhato kilincs, sok talalat van, barkacsaruhazban is nezzetek korul, ha netrol nem szeretsz rendelni.
Meg annyi, hogy nekunk a biztonsagi zar nem jott be.
Az alapveto gond az, hogy a lakas 1 eve volt felujitva, teljesen uj muanyag nyilaszarok vannak, megfurni nem akarom es nincs ir ra lehetosegem, mert nem en vagyok a tulaj.
A ragasztassal pedig ket gond van:
1. ha olyan fajta muanyagragasztoval ragasztjuk fel a zarat, ami tartos, akkor az ugy mukodik, hogy a ragaszto kicsit megolvasztja a ket feluletet es igy "heggeszti" tulajdonkeppen ossze. Ezt nagyon nehez utana eltavolitani, de nyom nelkul nem lehet eltuntetni rola a nyomokat, a tulaj nem orulne.
2. ha csak egyszerubb ragasztot hasznalunk, ami utana peldaul lekaparhato azzal meg nem vagyok sehol, mert kiprobaltuk es a fiam egy erosebb nekifeszulessel letepte a felragasztott zarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!