Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elestem a babámmal. Honnan...

Elestem a babámmal. Honnan tudom, hogy biztosan minden rendben?

Figyelt kérdés

Megcsúsztam a lépcsőn a karomban volt. Fél éves. Tiszta ideg vagyok. Az esést felfogtam a könyökömmel és a térdemmel. De a fejét nem bírtam teljesen megtartani és koppant a lépcsőn. Tágra nyílt szemekkel nézett, nem sírt. Felálltunk én sírni /meg kiabálni segítségért/ kezdtem, aztán ő is. Nem üvöltött, csak sirdogált fél percig, mint aki megijedt. Utána minden visszaállt normálba, vigyorgott, evett, most alszik. Se dudor, se piros folt, semmit nem látok már fél órája a fejét tapogatom.

Az is lehet, hogy csak miután elestem engedtem el és egyszerűen utána koppant a buksija, ahogy leraktam.

Honnan veszem észre ha baj van? Felkeltsem? Kérlek segítsetek?

2009. ápr. 27. 20:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Szerintem ha nagyon nyugtalan vagy, vidd el őt dokihoz.

Nem akarlak ijesztgetni , csak nehogy bevérzése legyen vagy ilyesmi.Nekem első babám lesz , de ha ilyen történne, tuti vinném.

2009. ápr. 27. 20:32
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
előző vagyok. Természetesen nem arra gondoltam , hogy most rögtön ; de holnap , ha úgy érzed/látod...
2009. ápr. 27. 20:33
 3/11 anonim ***** válasza:
10%
Magassarkú cipőben voltál?
2009. ápr. 27. 20:34
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Hányás,eszméletvesztés,szem alatti bevérzés!Ezeket figyeld,ha semmi,akkor rendben lesz!Borzasztóan kemény kobakuk van!Nekem 7 hósan bébikomp-ppal vágggódott hanyatt!Rögtön elaludt,figyelgetten egész nap,minden oké volt így nem vittem dokihoz!Ha jókedélyű,olyan mint máskor akkor jól van!Ha mégis nem lennél nyugodt(teljesen érthető)akkor vidd el ügyeletre!Jobb félni mint megijedni.
2009. ápr. 27. 20:41
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

[link]

Az jó jel, hogy sírt. Ha nincs semmi féle duzzanat, púp stb. akkor erős ütés nem is érhette a buksiját. Szintén jó jel, ha eszik, iszik jókedvű. Minden gyerek lesik valahonnan legalább egyszer minden komolyabb következmény nélkül.

2009. ápr. 27. 20:48
 6/11 anonim ***** válasza:
92%

Az én kisfiam 15 hónapos, megszámolni nem tudom már hányszor verte be a fejét! Ritkán esik nagyot, de akkor tuti a vejét üti, nagyon eleven gyerek.

Hidd el a gyerekek feje nagyon sokat bír, és azok alapján ahogy leírtad nem történt nagy baj.

A múltkor az én fiam a szekrénybe verte be a fejét, azonnal nőtt egy hatalmas dudor a homlokán, ami egyből kékült is be. Nem vagyok egy túl aggódós anyuka, de akkor bevittük az ügyeletre, a Heim Pálba meg röntgenezték, de semmi baja nem lett. Másnap már alig látszott valami!

Nem lesz semmi baja, nyugi!

2 gyerek anyukája

2009. ápr. 27. 20:56
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat? Már kezdek megnyugodni, békésen alszik, semmi púp nincs a fején, be sem pirosodott. Azért holnap lehet, hogy elviszem.

És kedves válaszoló nem magas sarkúban voltam, hanem a két lábamat összesen 6szor műtötték. A tiéd bizonyára stabilabb, nekem sajnos csak ilyen jutott.

2009. ápr. 27. 20:59
 8/11 anonim ***** válasza:
84%

szia!

szerintem vidd el a heim pálba-ha pesti vagy,nézzék inkább meg..nekem is esett párszor már a fiam de lépcsőre még nem,max a szőnyegre,vagy padlóra..

ha nyugodtabb vagy vidd el :)

2009. ápr. 27. 21:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem itt kérdezősködnék a helyedben,hanem azonnal mentem volna a babával a kórházba.Valaki azt írta,hogy jó jel,hogy sírt,persze,mert megijedt,de attól még lehet olyan baja,amit nem veszel észre.
2009. ápr. 27. 23:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!Én húsvét utáni napon estem el a babával-szintén a kezemben volt.Én elakadtam és mire padlót fogtam volna,akkor esett ki a kezemből 20-30cmről.A szekrény sarka karcolta meg a fejét,és ahogy ,megfogtam a bordáinál-sírt.Nem gondolkodtam,(csak azon hogy ki tudna elvinni)egyből mentünk a sebészetre.Röntgent,és szerencsére semmi baja.Most mondta a gyerekorvos(tanácsadás volt tegnap)hogy azért jobb megnézetni,mert lehet bevérzés...

Nem ijesztgetni akarlak-de sose bocsájtanám meg magamnak,ha későbbiekben amiatt lenne valami gond,hogy most nem vittem be.Mellesleg ő is egyből felsírt,pár perc után megnyugodott,egy 10 perc múlva szopizott...és nevetgélt is.Holnap lesz 6hónapos

2009. ápr. 28. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!