Tényleg nagy hülyeségeket csinálok a babámmal kapcsolatban, vagy csak a barátnőm okoskodik? (Bővebben lent)
Állandóan mindenre beszól, az eddigiek közül néhány:
-tápszeres a babám, nem sterilizálom a cumisüveget minden etetés után, csak naponta egyszer. Evés után rögtön elmosom, de szerinte sterilizálnom kéne
- minek viszem játszóra, még nem ül, úgyse csinálunk semmit. Tényleg, csak kiveszem a kocsiból és nézelődik, nézi a többi gyereket, van ott egy mini állatkert, megnézzük az állatokat, néha adunk nekik répát. Elvan, addig is, lát a világból valamit.
- ne tegyem már mikróba a tápszert. Erről tudom, hogy megoszlanak a vélemények, mindig gondosan ellenőrzöm utána a hőfokot, inkább kétszer teszem be, de kevesebb időre. De mindegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy mindig mindenre megjegyzést kell tennie.
Holott nekem is van, ami tőle nem tetszik, de soha nem tennék rá megjegyzést (pl. én sose nyaltam le a gyerek cumiját és adtam neki úgy vissza, ha leesett a földre). Lehet, nekem is mondanom kéne, hogy észrevegye magát?
6 hónapos egyébként a lányom
Sokan beszólogatnak, és legtöbb esetben észre sem veszik magukat. Nem biztos, hogy rosszindulatból teszi, főleg ha jó barátnők vagytok.
Mondd el neki, hogy neked erre nincs szükséged, köszönöd a tanácsait, de egyedül is boldogulsz, és ha valami kérdésed van, akkor majd kérdezel tőle.
Nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy visszavágj (bár úgy olvasom nem is vagy olyan). Inkább csak szólj neki, hogy neked ez nem esik jól, ne szóljon bele abba amit csinálsz. Ha tényleg jó barátnőd, akkor ezen nem fog megsértődni.
Amiket írtál, én nem tartom hülyeségnek, én is hasonlóképp csináltam.
A sterilizálásról nem tudok mit mondani. Az én babám anyatejes, havonta 1-2 alkalommal kap cumisüvegből enni, mikor apa eteti, mert el kell mennem. A cumis üveg steril mindig. Bár elég sokat fejek, és bár minden alkalommal sterilizálom az eszközöket, ez elég fárasztó, de az én lányom még csak 2 hónapos és nagyon hasfájós, így nem merek kockáztatni. Játszótérre viheted nyugodtan, én is vinném, de nálunk nincs játszótér. A mini állatkert is jól hangzik.
Szerintem ne foglalkozz a véleményével, sokan túl okosnak hiszik magukat, főleg, ha idősebb a gyereke a tiédnél. De nekem már azok is megakarták mondani mit tegyek, akiknek nincs gyereke, csak könyvből ismeri a babákat.
Nem, én soha semmire nem reagáltam inkább, mert elég sértődékeny. Én kezdem úgy érezni, hogy a barátságunk rámegy a babázásra. Kár érte, mert évek óta együtt is nyaraltunk.
Egyszer finoman mondtam, higgadtan, hogy én meg úgy tudom, ezt lehet így, de mindegy is, mindenki másképp csinálja. Na már vágta a pofákat.
Én nem értem, az anyák kifordulnak magukból, ha anyák lesznek? Én nem érzem, hogy ilyenné váltam volna.
Ezek szerintem tipikusan azok a dolgok, amit mindenki másképp csinál, de valahogy mégiscsak felnőnek a babák.
Én például a cumisüveggel meg a játszóval kapcsolatban veled értek egyet, a mikróval meg a cumival kapcsolatban meg vele. De gyanítom, teljesen mindegy. Nem lesz a babának egyik verziótól sem semmi baja.
11.55, épp a napokban gondolkodtam el ezen a kérdésen.
Lehet, hogy már rég nem az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!