Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jól látom, vagy a párom látja...

Jól látom, vagy a párom látja jól, hogy halogatnám a gyerekvállalást? Részletek lentebb:

Figyelt kérdés

indokom: nem bízom benne, ráadásul uralkodós típus

jelenleg a vőlegényem

külön élünk

elmondtam neki, hogy nem akarok hozzá költözni, igényelek egy lakást és költözzön ő hozzám, és meglátjuk egyáltalán tudunk e együtt élni

ő meg már az esküvőn, meg gyerekvállaláson lenne - ha hozzá költöznék

csakhogy amíg nála vagyunk- mindig fennhangon parancsolgat,PL- TÖBBEK KÖZÖTT, hogy mosogassak el - jelzem a stílusával van gond(!) (amúgy szívesen mosogatok)-tehát uralkodni AKar rajtam

ebben a felállásban én ezt nem akarom bevállalni, őszintén elmondtam neki a sérelmeimet

és ahelyett, hogy változtatna magán, vagy elgondolkodna legalább, azon van kiakadva, hogy lassan megőszülünk, mire gyerekünk lesz (30-33 évesek vagyunk)

szerinte: "az én tervem, mire megkapom a lakást, mire kipróbáljuk az együtt élést, az megint 1,5 év kb.

és utána, ha nem megy még lehet ki is dobom" - ettől ő tiszta ideg

nem jutunk közös nevezőre

tanács esetleg?

2011. szept. 27. 17:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

számomra azért hiányzik pár adat ebből a felsorolásból. Például az, hogy milyen ember (az uralkodó típust leszámítva). Anyukám 2. férje például szintén ilyen típus, mint a te vőlegényed (pl. a poros TV-re ráírja, hogy poros, ahelyett, hogy letörölgetné), viszont édesapám egy link alak volt, nem uralkodott, de nem is erőlködött, hogy az életben bármije legyen. Anyukám most boldog, értékeli nevelőapám pozitív tulajdonságait, melyek ellensúlyozzák ezt a hiányosságát. Nem azt mondom, hogy jó, ahogy a párod gondolkodik. De ha valóban megbízható, törekvő, normális életszemléletű ember, szerintem lehet szeretni őt mindannak ellenére, hogy dirigál.

Megjegyzem, az én párom is dirigál, én is egoista típus vagyok, mégis imádjuk egymást és tudunk együtt élni, és imádom őt azért, ahogyan a világot és a jövőnket látja. Nem minden férfi ilyen bújós, romantikus, ingyom-bingyom csicsergő típus, attól még lehet jó ember, aki mellett érdemes egy életet leélni.

Persze nem akarom a párod pártját fogni, csak ez is egy megközelítés, amit szerintem érdemes számításba venni.

1 gyerekes, 27 hetes km

2011. szept. 27. 20:51
 12/14 anonim ***** válasza:

A párom 38 éves volt, amikor összejöttünk, én mondjuk jópár évvel fiatalabb vagyok nála, de gyerekünk egyikünknek sem volt. Most már tervezzük, volt egy vetélésem, de alig várjuk, hogy belekezdjünk újra a babaprojektbe.

Lépj, ne várj tovább. Jobb a párod ennél nem nagyon lesz.

2011. szept. 29. 12:58
 13/14 A kérdező kommentje:

12:58-nak: sok sikert a babaprojekthez :)

20:51

"De ha valóban megbízható, törekvő, normális életszemléletű ember, szerintem lehet szeretni őt mindannak ellenére, hogy dirigál."

erről annyit, hogy nem enyhén "dirigál", hanem üvöltve, kiosztja a feladatot, mint egy cselédnek, ellentmondást nem tűrve, nem fogad el olyat, hogy "majd később" és van, amikor társaságban mások előtt is beszól, mindenki azt látja ő a főnök, vagy ilyesmi.

és még az ő pártára is állnak a kívülállók.

ez egy veszélyes dolog, bevállalni vele élni, egy életen át. sztem megfontolandó.

2011. okt. 1. 08:18
 14/14 A kérdező kommentje:

19:33

"és amit írtál az részéről lehet nem is szeretett csupán egy megfelelési uralkodási vágy gondolom ö az egyetlen akinek még nincs felesége és gyereke...."

pontosan így van, a tesói, a haverjai mind házasok, vagy el vannak jegyezve - ahogy az én párom is eljegyzett engem. igen, körülötte mindenki már stabil kapcs-ban van.

2011. okt. 1. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!