Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudom, hogy csak "babona", de...

Tudom, hogy csak "babona", de ki az aki tényleg csinálta?

Figyelt kérdés

Szeretném,ha kisfiam csak egy pár nappal hamarabb születne,mint ahogy ki vagyok írva. Már a dokim is azzal jött,hogy meg kell beszélni a babával!:)

Nyilván tudom,hogy hülyeség, de van,aki csinálta? Bevált,nem vált be?

2011. szept. 12. 11:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés:) Én nem nagyon hittem ebben,de leírom a mi esetünket:

Ikreket vártam,mindenki koraszüléssel "fenyegetőzött". A lényeg,hogy a 36. héten még mindig egyben voltam,de a férjemnek akkor kellett 1 hétre munka miatt elutaznia. Elötte sokat mondogatta a babáknak,hogy őt mindenféleképp várják meg,nehogy most szülessenek:) Persze nagyon beijedtem,hogy nehogy közben megszüljek. Ezalatt az 1 hét alatt orvoshoz is mennem kellett vizsgálatra és ugyebár csak anyukám tudott velem jönni,pedig addig mindig a párom jött. Megdöbbenve mondta a doki,hogy az addig fej-medencevégi fekvésű babáim harántba fordultak, ha pedig így marad,- és a dokim szerint is 98% volt,hogy így marad-, sajnos császározni kell. (természetes szülésre készültünk) Nagyon bepánikoltam,de vártunk majdnem 2 hetet, ennyit adott a dokim, közben pedig a férjem is hazajött. A férjem és én is sokszor beszélgettünk velük,hogy vissza kéne fordulniuk,mert nem lenne olyan jó,ha anyát császározni kéne..stb. A következő vizsgálaton a dokim és a szülésznőm sem hitt a szemének,mindkettő baba fejvégű pozíciót vett fel! Ez ugye már önmagában is fura,mert már 1babás terhességnél is azt mondják,hogy a vége felé nehezen forgolódnak a babák,de ikerterhességnél meg annyira nincs helyük már forgolódni,hogy nem is igen szokott bekövetkezni....pláne nem a 38-39. héten! Na,az enyéim megcsinálták! Kiírt nap elött 1 nappal szültem természetes úton...Szóval lehet számított valamit mégiscsak a beszélgetés:) Az biztos,hogy én sok mindenben ellent mondtam a statisztikáknak:)

2011. szept. 12. 14:06
 12/15 A kérdező kommentje:

Ez aranyos! Gratulálok a picikhez!

Meg a többieknek is!

Hát most én is elmondom neki mindig, hogy mi lenne a jó! Sőt, ha valaki kérdezi,hogy mikorra vagyok kiírva, mindig a pár nappal hamarabbi időpontot mondom!:) Szugerálom magamat is!:))

2011. szept. 12. 14:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat, és igazából én nem is hallottam erről a babonáról........de nekem bevált.

Barátnőmmel együtt jártunk nst-re, egy héttel későbbre volt kiírva, mint én. Erre az utolsó közös nst-n közölték vele, hogy még aznap császár. Délután már küldte is az üzenetet, hogy jól vannak.

Én szívből örültem nekik, de borzasztóan befordultam. Akkor már hetek óta szó szerint csak pár órákat aludtam, rengeteg nyavalyám volt, most nem sorolom. Délután a társasház lakóival beszélgettem, ahol az egyik anyuka szülésznő, és ő is mondta, hogy abszolút nincs még leszállva sem a hasam, szerinte ez még hosszú menet lesz. Az aznapi nst semmi fájást nem mutatott, a vizsgálat pedig teljesen zárt külső-belső méhszájat állapított meg, áramlásvizsgálaton pedig látták, hogy a lepény is csak II. fokban volt érett.

Akkor este mikor lefeküdtem könyörögtem a Kislányomnak, hogy ne hordjam túl, és milyen jó lenne, ha már kint lenne, és hogy milyen jó lenne ha még ma útnak indulna, mert így a gyermek ágyon is barátnőmékkel lehetnénk. Mindez a kiírt előtt 3 nappal volt.

Nagy nehezen elaludtam, majd egy óra múlva felébresztett a szokásos pisilés. A wc-re menet éjjeli fél 12-kor elfolyt a magzatvíz. Másnap reggelre a kiírt dátum előtt 2 nappal lett meg a Kislányom. Szóval én ezek után hiszek a babonában, amiről nem is tudtam, hogy babona, én csak szimplán kommunikáltam a Kicsikémmel.

2011. szept. 12. 15:16
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm!(ikres vagyok)

Én egyet tényleg megtanultam: minden fejben dől el. Ez persze nem azt jelenti,hogy minden úgy sikerül,ahogy akarod,de nagyon sokat számít,mit gondolsz,hogy éled meg a dolgokat,stb...

Engem a terhesség alatt mki csak ijesztgetett, főleg mivel a családban volt már ikerszülés,ami persze császárral történt,meg sok egyéb gond volt a terhességgel, így totál kivoltam,hogy milyen negatív kisugárzása van mkinek...persze csak jóindulatból meg féltésből,de akkor is... Még a saját anyám is belém akarta beszélni,hogy a császár jobb ikreknél,hiába nincs semmi ok igazából rá,meg ilyenek, de nem érdekelt senki. Csakis a dokimra és a páromra figyeltem. Minden nem hozzáértőt kizártam. És lám,úgy alakult a szülésem és a terhességem,ahogy én akartam.

Állítsd be magad valamire,rosszat nem teszel vele:)

Ikres

2011. szept. 12. 15:20
 15/15 anonim ***** válasza:

A fiammal "megbeszéltem" hogy 2011.03.11-én szülessen, mert megtetszett a dátum (18-ra voltam kiírva). A 37. hét környékén beteg lettem, középfülgyulladás, arcüreggyulladás, köhögés, nátha, láz, tök "jól" éreztem magam. 10-én este úgy feküdtem le aludni, hogy meggondoltam magam, még maradjon bent, várja mega, amíg teljesen meggyógyulok. 3/4 2-kor arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz, délelőtt 11-én meg is született a cseppem :) Ő már úgy volt vele, ha megbeszéltük, nem variálunk :))

A lányom 5 éve pedig a névnapomon született, ő 12 nappal jött hamarabb, hogy együtt ünnepelhessünk :)

2011. szept. 12. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!