Csinálta így valaki?

Figyelt kérdés
Most én vagyok gyeden 1 éves babánkkal.Páromnak nincs bejelentett munkája.Arra gondoltam,hogy ő menne gyedre én pedig munkanélkülire.
2010. febr. 26. 11:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha a párodnak nincs munkahelye, akkor nem mehet gyed-re. Ugyanazokkal a feltételekkel lehet ő gyed-en, mint te. Ha nem jelentették be, akkor nincs meg a szükséges biztosítási ideje. És nincs biztosítási jogviszonya az igényléskor. Ha ezek nem teljesülnek, akkor csak gyes-re mehet az apa.

ҝ

2010. febr. 26. 11:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ.Azt nem tudnád megmondani,hogy így kb.mennyi lenne neki a gyes?
2010. febr. 26. 11:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha te gyed-en vagy akkor az azt jelenti, hogy van bejelentett munkád. Akkor hogyan mennélmunkanélkülire? Felmondanál?
2010. febr. 26. 11:30
 4/10 anonim ***** válasza:
A gyes mindenkinek ugyanannyi. Bruttó 28500Ft
2010. febr. 26. 11:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Persze.Mivel a szülés előtt 24 órában dolgoztam.De mivel itt a kislányunk,nincs az a pénz,amennyiért távol lennék tőle 24 órát.Szóval semmi kép sem megyek vissza dolgozni.Ez egy benzinkút volt. :-)
2010. febr. 26. 11:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor se mondj fel, mert nem lesz meg a biztosítási jogviszonyod. Majd ha lejárt a gyed, akkor menj gyes-re, vagy mondj fel és menj munkanélkülire.
2010. febr. 26. 11:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek
2010. febr. 26. 11:41
 8/10 anonim ***** válasza:

24órában? Ilyet nem hallottam. Én is benzinkutas voltam, sőt a párom kútvezető, de sehol nem dolgoznak csak 12órában vagy 10-ben.

Egyébként hülyeség felmondanod, mert nem biztos hogy jobban jönnétek ki.Legalább a gyed végét várd meg.

2010. febr. 26. 11:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Ez egy vidéki pici kút.Éjjel simán lehetett aludni.Ha arra tévedt valaki,akkor vagy felkeltünk,vagy nem :-)
2010. febr. 26. 11:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem értem a logikát. Neked van bejelentett munkád, ha már egy éves a gyerek, akkog gondolom, hogy már egy éve GYED-en vagy. A párod meg dolgozik, csak nem bejelentve. Így végülis van egy kereső, plusz egy, aki GYED-en van. Végülis az lenne a cél, hogy most egyikőtök se dolgozzon?
2010. febr. 26. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!