Vállalnátok babát ilyen "betegség" mellett?
Egy pár perccel ezelőtt olvasott kérdésről jutott eszembe, hogy feltegyem a kérdésem.
Veleszületett gerincferdülésem van, oldalirányú csavarodással. Még óvodás koromban észrevették, és azt jósolták, hogy tolószékben fogom leélni az életem tizenéves koromtól. Úgy volt, hogy műteni kell, de erre végül nem került sor. Hordtam fűzőt majd 10 éven át, és az állapotom a fokozatos romlás után sokára, de elkezdett javulni. A gerincem ma sem tökéletes, ruhában észrevehetetlen, hogy ferde, fürdőruhában is az veszi észre, aki nagyon keresi, de azért látszik, hogy nem egyenes. Öröklött dolog, lányoknál 4:1 arányban öröklődik. Sokat szenvedtünk vele, de ma nem tolószékben ülök, hanem csinálom rendesen a dolgom. Férjem annyit tud, hogy hordtam fűzőt, de nem beszélgettünk még erről, hogy mi lesz, ha örökli a tervezett gyerekünk.
Ti hogy vélekedtek erről, vállalnátok így gyereket?
Ha bármi kérdésetek van, szóljatok. Köszi a válaszokat!
Vállalnám.
Viszont egy dolgot igencsak furcsállok: ha egy olyan anyuka írt volna ide egy ilyen kérdést, aki MÁR TERHES, a válaszadók 95%-a nem azt mondogatná, hogy jajj, dehogy is vállald, hiszen, NINCS JOGOD eldönteni a gyereked helyett, hogy akar-e ő - esetleg - betegen élni, hanem bazi mondatokban, halmozott írásjelekkel adná a tudtodra, hogy NINCS JOGOD megölni a gyereked, csak azért, mert beteg.
Fura az emberek felfogása manapság... Ha már megfogant, egye fene, maradjon, még ha beteg is lesz, mert nincs jogod dönteni egy emberélet felől, de ha még nem fogant meg, akkor nehogy vállald, mert szintén nincs jogod dönteni egy emberélet felől.
Nekem ez kissé ellentmondásosnak tűnik. Mindegy.
Kedves kérdező: én vállalnám a helyedben. Nálunk a családban például senkinek sincs genetikailag örökölhető betegsége, mégis 3 éves korom óta annyi nyavalyám van, hogy nem egyszer mondták az orvosok, hogy csoda, hogy annyi gyógyszer, kórházi kezelés és szenvedés után többnyire épeszű felnőtt lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!