Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy gyerek születése után a pár egymást apának és anyának hívja?

Figyelt kérdés

Az én szerény véleményem szerint ez bizarr, gusztustalan, plusz a pároknak egymás szemében A nőnek, A férfinak kéne maradni. Nektek mi a véleményetek? Én látom rosszul? Mindenesetre leütném a páromat ha valaha is anyának szólítana :/ (persze nem komolyan)

U.i.: nem arról beszélek amikor a gyereknek mondják, h ott van apa, hanem ha konkrétan egymást hívják itt esetleg még a barátok előtt is így emlegetik egymást.

2011. aug. 19. 20:12
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem gusztustalan, se nem bizarr. Szerintem.

Bar az en szuleim soha nem szolitottak egymast igy, en megis apanak hivom az edesapamat es anyanak az edesanyamat. Nem volt kavar sose. Talan azert, mert sajat magukat neveztek meg, amikor beszeltek hozzam, pl: "Itt van anya, ne sirj!" Tehat az se igaz, hogy azert kell igy hivni egymast, mert kulonben nem tanulja meg a gyerek.

A parommal sem hivjuk egymast Mamanak meg Daddy-nek (angol a parom), viszont ha a babanak beszelunk a masikrol, akkor neki ugy mondjuk.

Ennek ellenere nem gaz szerintem, ha egy par igy hivja egymast, ok se igy kezdtek, csak gondolom egy ido utan a szava jarasukka valik, mert a gyereknek ugy mondjak.

Egyebkent egyik baratnommel hivjuk egymast anyanak viccbol :) Az milyen? :)

2011. aug. 19. 22:59
 42/50 A kérdező kommentje:
Hát, az egyik bnőmmel mi is poénkodunk h anyának hívom, mert az egyik darabban amiben együtt játszottunk ő volt az anyám, de mások előtt nem csináljuk azért! Persze vannak poénok, amik megállják a helyüket egy-egy szituációban, de ha nekem mondja valaki, h apa ezt csinálta nem fogok arra gondolni h a férje volt, hanem arra h az apja, és erre írtam h ebből már voltak kínos csendek...mire tisztázódott a dolog!
2011. aug. 19. 23:02
 43/50 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk meg mindig figyelni kell arra, hogy ha a gyerek ott van, akkor ne említsük egymás keresztnevét. Ugyanis ahogy meghallja kisfiam, hogy Szilvi vagy Gábor, azonnal így kezd el szólítani minket, ráadásul jó hangosan, kiabálva (2 éves lesz a jövő hónapban).

Tehát tök mindegy, hogy otthon vagyunk, vagy bárhol máshol, ha a gyerek is jelen van, igyekszünk apának és anyának szólítani egymást, különben jön a gyerek részéről a keresztnevezés - amit ki nem állhatok. Én ne Szilvi legyek a gyerekemnek, hanem ANYA!!!

2011. aug. 19. 23:49
 44/50 A kérdező kommentje:
A dackorszak, mi? Persze az ilyesmi érthető, pont erre gondoltam, h az ilyen válaszok mentém jobban megértsem a dolgokat. Engem amúgy nem zavarna ha keresztnevemen szólítana a gyerekem, más kérdés, h mindig azt mondanám neki, h gyere a mamihoz, pedig azt se szeretném, ha maminak hívna, de a macskáimnak is mindig ezt mondom, és már beidegződött :/ Le kell róla szoknom, ha jön a gyerek! :D
2011. aug. 20. 00:25
 45/50 anonim ***** válasza:

A mamizásban egyébként nem találok semmi kivetnivalót, pl. barátnőméknél is mami és papi a szülők (külföldön élnek, talán emiatt van).

De hidd el, ha lesz gyereked, nagyon is zavarni fog, ha a keresztneveden szólít majd. Én is először poénnak fogtam fel, és jót röhögtem rajta, majd amikor már huszadszor csinálta, akkor kifejezetten idegesített. Párom pl. azt szokta csinálni, ha Gabinak szólítja a gyerek, akkor nem figyel rá. Viszont ahogy kimondja, hogy Apa, azonnal visszakérdez: Igen? vagy Tessék? - hogy érezze ezáltal is, ne a keresztnevünkön szólítson minket. Lehet, hogy ez kívülállóként vagy még nem szülőként poén, de benne lenni ilyen szituban nagyon nem vicces. :(

2011. aug. 20. 00:35
 46/50 A kérdező kommentje:
Igen, igazad lehet! Hát nem tudom, a mami még szerintem is ok, de a papi olyan öreges, nem? Bár lehet h külföldön nem az. Mindegy úgyis kiderül mi jön majd a nyelvemre, de a férjemnek nem fogom engedni, h maminak/anyának hívjon, van saját anyja azt hívja így. Amúgy nálunk még az se szokás, h anya mamát mamának hívja, hanem ugyan úgy anyunak hívja és mi mégis megtanultuk h ő a mama, mert nekünk úgy emlegette. Szóval furcsállom, h néhány gyereknél ez zavart okoz, de biztos ilyen is van.
2011. aug. 20. 01:03
 47/50 anonim ***** válasza:
Ezt hallottam már én is hogy az anyát maminak az apát meg papinak hívják.Hát nekem meg ez furcsa,mert nálunk a mami az a mama a papi meg a papa.
2011. aug. 20. 10:20
 48/50 anonim ***** válasza:
Szerintem furcsa, az egyik ismerősünk hívja anyának a feleségét, és sokszor nem értettem elsőre, hogy most az édesanyjáról beszél, vagy a feleségéről.
2011. aug. 21. 06:52
 49/50 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem gáz, de azért erős túlzás bizarrnak és gusztustalannak nevezni. Jó sok embernél kihúztad ezzel a gyufát, ez látszik a válaszok számából és a lepontozásokból :)

Mi a párommal, hogyha egymáshoz beszélünk, még a gyerekek előtt is a keresztnevünkön szólítjuk egymást. Ha viszont a gyerekekhez beszélünk, akkor persze Apa és Anya vagyunk.

Volt egy időszak, amikor a nagyfiam is a keresztnevünkön szólított minket, de nem csináltunk ügyet belőle, így rövid idő alatt leszokott róla.

Nekem van Apukám, ezért furcsa lenne egy másik férfit Apának szólítani. Engem is mindig összezavar, amikor egy nő felnőttek előtt Apázik, mindig azt hiszem elsőre, hogy az apjáról beszél :)

Amúgy meg, ennyi erővel anyukámat és anyósomat is mamáznom, apukámat és apósomat is papáznom kellene, mert különben a gyerekek őket is Anyának/Apának vagy Kati néninek és Laci bának fogják szólítani??? :)

2011. aug. 21. 08:32
 50/50 anonim ***** válasza:
Mi Apának és Anyának hívjuk egymást, még sosem gondoltam, hogy ez bizarr lenne. Igaz, többnyire a csemete jelenlétében teszünk így. De más családtagok jelenlétében is, eleinte a nagyszülőknek volt furi... :)) Párom anyukája, mikor elhangzott az "Anya", párom szájából, persze rögtön reagált, aztán megszokta, hogy azt már nekem címezi a fia. Nagyszülőket keresztnéven, plusz mama és papa: Ágimama, Évamama, Lacipapa, illetve párom apukája (már meghalt) csak simán Nagypapa volt. És használjuk még a Nagybátyus kifejezést is, ha már van a gyereknek nagybátyja: Zoli bátyus, Balázs bátyus. Gyermek tudja a teljes nevünket, vezetéknév és keresztnév, nagyon mulatságos, amikor ezeket említi. Kettesben is van, hogy Anya és Apa vagyunk, számomra ez amolyan összetartozás érzést jelent. Ettől nem vagyok kevésbé NŐ és párom nem kevésbé FÉRFI, az effajta dolgok nem a megszólításon múlnak. Lehet "Kicsim"-nek szólítani a másikat, éjt nappallá téve, közben meg lehet, hogy csak megszokás, rutin... Érzelem meg nincs mögötte...
2011. aug. 21. 17:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!