Mi a véleményetek arról, ha egy gyerek születése után a pár egymást apának és anyának hívja?
Az én szerény véleményem szerint ez bizarr, gusztustalan, plusz a pároknak egymás szemében A nőnek, A férfinak kéne maradni. Nektek mi a véleményetek? Én látom rosszul? Mindenesetre leütném a páromat ha valaha is anyának szólítana :/ (persze nem komolyan)
U.i.: nem arról beszélek amikor a gyereknek mondják, h ott van apa, hanem ha konkrétan egymást hívják itt esetleg még a barátok előtt is így emlegetik egymást.
20.36
Akkor lett volna kulturálatlan ha azt mondtam volna h mindenki egy gusztustalan féreg aki ezt csinálja. Pont. De azt mondtam SZERINTEM. És megkérdeztem, h én látom-e rosszul, látom h minden bizonnyal én látom rosszul, ettől még számomra nem lesz cuki, de így jobban belátok a jelenség mögé, mivel ez is volt a célom. Plusz ha nem így teszem fel a kérdést talán nem is kapok ennyi választ, így nem bántam meg.
20:31-es vagyok.
Na,az ha más előtt így hívják egymást: pl jön valaki,és "Apa,gyere!" na,az tényleg furcsa! Még nekem is,akinek az szülei "Apád,gyere már,itt van Pista" elhangzott!
Ha beszélgetek valakivel,akkor elhangzik az,hogy pl: Ó,az apjuk imádja Őket- de ez nem az,amire Te gusztustalannak tartasz- ugye?
Nálunk elő fordul néha,hogy a 2 évesem az "anya,hol vagy" helyett azt mondja,hogy "kicsim hol vagy". Gondolom majd kinövi!
Igen utolsó jól látod, nem erre gondoltam, mert ha a gyerekkel összefüggésben mondják az természetes.
Meg pl mi ia becézzük egymást párommal, szivinek hívjuk egymást, és izzhon, v esetleg néha-néha ha valamelyikünk szüleinél vagyunk akkor, de barátok, v pláne kollégák előtt soha. Van nevünk, azért kaptuk, h használjuk.
"Az én szerény véleményem szerint ez bizarr, gusztustalan, plusz a pároknak egymás szemében A nőnek, A férfinak kéne maradni. Nektek mi a véleményetek?" - A véleményem az, hogy ha mégsem maradnak nőnek és férfinak egymásnak, azaz már nincs szex közöttük.. (lehet ez egy 20 éves házasság is, mondjuk megszületett a 4. gyerek... és ennyi volt, vagy nincs idejük rá, vagy fáradtak ,vagy nekik nem hiányzik). Akkor sincs jogod legusztustalanozni valakit. Ha jól megvannak egymással, és szépen nevelik a gyermekeiket, akkor felőlem szólíthatják egymást Anyaúristennek meg Apaúristennek is, nem akadnék fenn rajta.
Ennél százszor gusztustalanabb dolog van a világon. Sőt, itthon Magyarországn is. Pld. egymás fikázása. Ha van rajta sapka, ha nincs. Miért nem lehet egymást elfogadni? Megölte az anyukádat? Pofon vágott, vagy kárt okozott neked aki így szólítja egymást?
Ok, utoljára megpróbálom megmagyarázni aki nem akarja megérteni, azzal úgysem tudok mit csinálni! Én elfogadom, ha ezt hallom egy szót nem szólok, mert az ődolguk, de tudtommal ez az oldal azért van h meg lehessen ilyesmit kérdezni. ÍÍgy van? Én így gondolom, te nem, ezt te nem tudod elfogadni? Nem fogom lehülyézni, nem fogom megszakítani a kapcsolatot azzal aki ezt csinálja, de azt hiszem, nekem jogom van azt gondolni h gusztustalan, neki meg joga van azt gondolni h ez rendben van. És mégegyszer ha valaki nem értené: nincs vele bajom ha így szólítják egymást a négy fal között, de nem kell szerintem mindent kivinni onnan. Tehát még mindig nem arról beszélek ha négy szemközt csinálják ezt! Bár sokan ezt hiszik.
És vicces, ha valaki fikázás rosszaságáról beszél akkor amikor épp leszól valakit, de ez megint egy más kérdés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!