Mi a véleményetek arról, ha egy gyerek születése után a pár egymást apának és anyának hívja?
Az én szerény véleményem szerint ez bizarr, gusztustalan, plusz a pároknak egymás szemében A nőnek, A férfinak kéne maradni. Nektek mi a véleményetek? Én látom rosszul? Mindenesetre leütném a páromat ha valaha is anyának szólítana :/ (persze nem komolyan)
U.i.: nem arról beszélek amikor a gyereknek mondják, h ott van apa, hanem ha konkrétan egymást hívják itt esetleg még a barátok előtt is így emlegetik egymást.
Amikor még az elsőt vártuk,akkor a vége fele A... (vezeték neve) Apuka volt néha-egyébként a mai napig becézem,ahogy a megismerkedésünk után! A gyerek előtt igen is ajánlott Apának és anyának szólítani egymást,mert ha nem,akkor amikor a gyerek megtanul beszélni,akkor az apa-anya helyett úgy szólítja a szüleit,hogy pl: Kicsim,Életem,csillagom... ahogy egymást becézik a szülők! Ha a kereszt nevüket használják,akkor a gyerek a kereszt nevükön szólítja majd Őket! Egy idő után már megszokásból is mondja az ember a párjának,hogy Apa,gyere enni,vagy Anya,hol vagy! Ez természetes,nem bizarr!
A kérdésed alapján nincs gyermeked,ezért leírom,ha lesz,majd megtapasztalod,és nem lesz olyan bizarr,gusztustalan!
És igen,az ágyban valóban az lenne! Fúj! belegondoltam....
Üdv:2gyermekes,36hkm
20.27 kár ócsárolni, szerintem kulturált módon feltettem egy kérdést, és elmondtam h mi az ÉN véleményem, nem állítottam h igazam van, sőt, más álláspontot kértem, de a TE kirohanásod egyértelműen nem azt erősíti h ez mennyire aranyos szokás. Amúgy: nem ócsárolom a játszótéren más anyák szokásait. v mi bajod van? Nem is értem ezt igazán, h h jött ide, mert logikai összefüggés nincs. Szerintem elég sérült ember lehetsz ha egy ilyen szimpla kérdésre ilyen gusztustalan stílusú válasszal reagálsz.
20.30 téged sem értelek igazán! Ki az aki NŐNEK meg FÉRFINAK szólítja egymást? Mert ilyet még nem láttam. Szóval hacsak nem erről van szó ez sem válasz a kérdésemre, de még köze sincs hozzá. Javíts ki ha tévedek.
Egyébként köszönöm a válaszokat jöhetnek még.
20.31
van benne logika de nem értek egyet, hárman vagyunk testvérek, van két unokatesóm, kb 10 másodunokatesóm. Sehol nem szokás h így hívják egymást a szülők és mégis mindenki anyának, apának szólítja a szüleit, mert ha nekünk emlegették, azt mondták, h apa azt mondta vigyél neki egy csavarhúzót pl, de egymást nem hívták így.
Persze értem amit mondasz, h előbb utóbb megszokod, és otthon négy fal között rendben de barátok előtt akkor is bizarr szerintem, és pont erre vonatkozott az eredeti kérdés, h ha az emberek ezt kiviszik a házból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!