Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy gyerek születése után a pár egymást apának és anyának hívja?

Figyelt kérdés

Az én szerény véleményem szerint ez bizarr, gusztustalan, plusz a pároknak egymás szemében A nőnek, A férfinak kéne maradni. Nektek mi a véleményetek? Én látom rosszul? Mindenesetre leütném a páromat ha valaha is anyának szólítana :/ (persze nem komolyan)

U.i.: nem arról beszélek amikor a gyereknek mondják, h ott van apa, hanem ha konkrétan egymást hívják itt esetleg még a barátok előtt is így emlegetik egymást.

2011. aug. 19. 20:12
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

20.59

Igen veled értek egyet én is :) De erősen fogalmaztam az tény.

2011. aug. 19. 21:02
 32/50 A kérdező kommentje:
Ja, mindenkinek ment a zöld kéz, aki nem tért el a tárgytól :D Bár egyeseknek kár volt, mert látom elkezdték a lepontozást, azoknál akik épp nem velük értettek egyet, na ez viszont tényleg gusztustalan és nemcsak szerintem :D Ennyire nem lehet elfogadni más véleményét? Én mindenkit felpontoztam aki volt szíves viszonylag ill teljesen normális módon válaszolni. És én nem vok elfogadó...mindegy szégyellje magát aki lepontozgat! Attól még h valakinek más a véleménye a válasza még lehet hasznos!!! Mikor fogják ezt fel az emberek?
2011. aug. 19. 21:11
 33/50 anonim ***** válasza:
100%

igen, valóban erősen fogalmaztál, ez a helyes kifejezés. Gusztustalannak ugyan nem az, és csak kicsi túlzással bizarr. A mi kisfiunk másfél éves, útban van a hugica. A gyermek előtt a párom engem mindíg Anyának hív következetesen, míg nekem nem áll rá a szám, én a 9 évvel ezelőtt általam ráragasztott becenévhez kötőtdöm. Talán ezért van, hogy a gyermek mindkettőnket Anyaként szólít, és kevésbé van tisztában az Apa szó jelentésével. A gyermeknek tudnia kell, hogyan szólítson minket. Ismerek párt, ahol a gyerek az apát Apának, az anyát Arinak (Aranka) nevezi, mert Apa is így hívja. Ez sem kóser.

Summa summárum, semmi baj nincs ezzel, ha a szülők akkor használják ezt a megnevezést, ha a gyerekkel vannak. Akkor gáz, ha anélkül is így hívják egymást (csak egy példa, hogy ott, ahol a nő idősebb, általában a férj a feleséget anyámnak, a nő pedig a férjet fiamnak szólítja. Na ez tényleg bizarr!)

2011. aug. 19. 21:18
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, lehet, hogy neked furcsa, de gusztustalannak nevezni, kicsit erős!

Hogyha éppen "babázik" a másik, mi is úgy szólunk egymáshoz, hogy anya/apa, hiszen akkor éppen azaz élethelyzet van érvényben.

Civilben a keresztnevünkön szólítjuk egymást.

Amikor meg kettesben vagyunk, egymás becenevét használjuk.

Attól még, mert szülők lettünk, megmaradtunk házaspárnak is, de "civilnek" is.

2011. aug. 19. 21:20
 35/50 A kérdező kommentje:
Igen de én is szóról szóra ezt írtam, amit te :) Csak kicsit félreértett aki akart, illetve aki magára vette :(
2011. aug. 19. 21:21
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

Mióta van egy pici kutyánk, apának szólítottam a párom, ő meg anyának. De csak otthon. Aztán megszületett a lányunk és maradt az apa és az anya megszólítás. Társaságban a nevünket használjuk, mert tényleg azért van, de ha elfelejtkezünk magunkról, akkor apa és anya. :)

Szerintem nem gusztustalan, de van aki nem szereti. Unokatesóméknál a gyerekek Andinak és Tominak hívják a szülőket, mert sosem hallották senkitől hogy apa meg anya.

Mivel én már nagyon vágytam, hogy anya legyek, tetszik ha így hív a párom.

2011. aug. 19. 21:34
 37/50 A kérdező kommentje:
Hát én tudok annál furábbat is mint h valaki a keresztnevükön szólítja a szüleit. Van egy ismerősöm, aki 14 éves koráig Gabi néninek hívta az anyját, mert az tanár volt, gondolom ezt hallotta, de elég fura volt, azóta sem hallottam ilyet :D De olyan ismerősöm is van aki az anyját mamának a nagyanyját meg anyának hívja :D
2011. aug. 19. 21:36
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Gustustalannak azért én sem nevezném!!

Nálunk is megy apa-naya megszólítás,vagy apácska-anyácska. Imádjuk egymást,nem szüntünk meg nőnek és férfinek lenni. Természetesen ha megyünk valahová akkor a nevén,vagy becenevén szólitom a párom, de ha az jön a számra,hogy apa,akkor se szokott probléma lenni. Nálunk még senki nem említette,hogy ez bizarr dolog:):)

2011. aug. 19. 21:41
 39/50 anonim ***** válasza:
42%
Idióták
2011. aug. 19. 21:45
 40/50 A kérdező kommentje:
kik?
2011. aug. 19. 21:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!