Előfordúlt valakivel, hogy a munkahelyéről a terhessége miatt nagyon kora szakaszban ment tp. -re és csípkelődő megjegyzéseket kapott a fejéhez?
Szia!
Amikor elkezdtem a munkahelyemen dolgozni, nem csináltam titkot abból, hogy hamarosan szeretnék gyereket. Tehát a főnökeim ennek tudtával alkalmaztak. Két év múlva teherbe is estem, és úgy terveztem, hogy a 20.hétig fogok dolgozni. Mikor 8 hetesen szóltam, hogy kezdjenek el keresni valakit helyettem, mert terhes vagyok, a főnököm legkedvesebb mondata ez volt: hát baromira örülök neked! Ettől kezdve 12 hétig az életem maga volt a pokol. Minden egyes nap hallgattam a csipkelődő megjegyzéseket és az undok beszólásokat. Azóta már szerencsére itthon vagyok, de a főnököm még mindig ott tesz keresztbe, ahol csak tud. Az utolsó munkanapomon annyit sem mondott, hogy viszlát! Pedig szerintem én korrektül viselkedtem velük több mint 2 évig becsületesen bejártam dolgozni, de úgy látszik ezt érdemli az ember, ha nem a munkahelyéről megy el szülni.
szerintem se törődj vele, csak magatokkal foglalkozz. Ne idegeskedj.
Az én helyzetem még rosszabb volt. Mikor megtudtam, hogy Babás vagyok addigra már a felmondási időmet töltöttem, akkor lassan két hete aláírtam a felmondásomat. De amikor megtudtam a hírt felhívtam a munkaügyest, és közöltem vele a hírt, rögtön mondta, hogy ír egy új munkaszerződést és menjek el táppénzre (mivel magát a munkahelyemet bezárták). Gondolom a volt munkatársaim irigykednek belül, de nem mondják. Ha nálad ilyen bunkók dolgoznak akkor szard le őket.
Szia! Ne foglalkozz ilyesmivel. Én veszélyeztetett terhesként 1,5 hónapos kortól itthon voltam. Nem tudom, hogy mondtak-e sértő megjegyzéseket a hátam mögött, de nem is kérdeztem rá senkitől. Mire 2 év múlva visszamegyek dolgozni, már rég más lesz a pletykatéma.
A baba legyen az első!
Attól függ.
Ahol én dolgoztam (34.hétig), ott vannak akiknek táppénnzre végig 100%-os pénz jár. Na ettól mindig ki voltam akadva, tuti, és még hangoztatták is, hogy minek dolgozzanak, ha ugyanannyi pénzt kapnak.
Szia!
Ne foglalkozz vele. Én kertész vagyok és simán elvárták volna továbbra is h permetezzek meg 20-50 kg műtrágyás zsákokat emelgessek pedig főninek mondtam a 7.héten h helyzet van, keressen másik művezetőt. Hát februárban még "vidáman" gallyaztunk a villanyvezetékek alatt sötétedésig, se wc, semmi. Elegem lett és áprilisban kikönyörögtem a dokitól a táppénzt.
Ha tudtam volna addig sem húzom csak a dokinak ez nem volt veszélyeztetés :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!