Miért nő rohamosan a tini anyák száma?
Tegnap szinte rázott a hideg, mikor a YT-bon kerestem kismama pocikat, hogy összehasonlítsam a saját pocimmal, méretileg, és alig találtam ott velem egykorú vagy idősebb anyát. (25 vagyok) Azt hittem először, hogy az összes csak véletlenül néz ki 15-16 évesnek, de nem, a kommenteket olvasva kiderült, tényleg annyi a koruk, volt köztük 14 éves is. Mikor már több mint 10 ilyet láttam, inkább kiléptem, és elgondolkodtam azon, miért van ez? Ki neveli fel azokat a kicsiket? Nekem 15 a húgom, aranyos, csendes, de kismamának semmiképp sem tudom elképzelni, annyira szeret szabad lenni, nem tudom, hogy érné, ha vele történne ilyen.
Félek, hogy ezek a gyerekek nem kapnak olyan nevelést, amivel normál módon beilleszkednek majd a társadalomba, inkább egyre jobban átformálják majd, de nem jó irányba :S
Szeretném hangsúlyozni, hogy ismerek én is olyan fiatal anyát, akinek tényleg mindene volt a gyerek, és szépen nevelte, segítséggel, igaz, de ő! és minden gubanc nélkül. Tisztelet az ilyen anyáknak!
és inkább azokon ütközöm meg, akik 14 évesen szülnek, aztán nem tudnak mit csinálni a gyerekkel, mert örökbe adni nem akarják(mert milyen cuki, enyém), de nevelni sem (még jár nekem a bulizás), szóval a gyerek végül elveszik ezek közt...
Nektek mi a véleményetek?
Valami ötlet arra, hogy lehetne visszafogni az ilyen eseteket?
Ez SZERINTEM azért van így, mert a sok tizenéves(13-16) azzal akar felvágnni, hogy ők már érettek arra hogy szexuális életet éljenek, sőt kisem birják nélküle... elég szomoru, hogy sokan ezzel akarnak nagymenőnek tünni.:S én enm tudom mitcsinálnék ha teherbe esnék..
17L
Tudom mit nem értek kérdező??Neked mi a bajod azzal ha valaki 18-19 éves korában szül??
1.Semmi közöd nincs hozzá
2.lehet hogy sokkal jobba anya lesz mint te
3.ha elmúltál 18 szíved joga szülni
4.minél korábban szülsz annál egészségesebb lesz a gyerek
5.az hogy valaki 18-19 évesen az nem jelenti azt hogy rossz szülő lesz
6.előnye hogy a gyereknek ha 20 éves lesz nem egy 60 éves szülei lesznek aki már közeledik a vég felé
Egyébként meg kérdem én!Régen mi volt?Régen is ugyan ez volt a helyzet kb 20-30 évvel ezelőtt,sőt akkor a legtöbb nő 18-25 éves kor között megszülte a gyereket!
Nem értem mi bajod van azzal ha valaki 18 évesen szül?
A kérdésedre a válasz hogy mit lehetne tenni, hogy ne legyen ilyen. Semmit. Te én és a szomszéd néni nem tehet semmit. Mindenki a saját gyerekét "óvhatja" meg ettől, a másik gyerekét nem, sőt nem lehetsz a gyerek se, nem adhatod a szex előtt a kezébe az óvszert mert nem vagy ott.
És nincsenek többen mint 100 éve, csak akkor nem látott bele mindenki a másik életébe.
Tudom mit nem értek kérdező??Neked mi a bajod azzal ha valaki 18-19 éves korában szül??
Bocsi,de a kérdező 15-16 éveseket említette.Így már azért más a "gyerek fekvése"
elsősorban a média butítása és az önkép torzulása és a valótlan, ál életcélok hajszolása a hibás.
egyébként a kommenteket olvasva eszembe jutott az a fiatal gyakornok nő, aki egy céges bulin megdugatta magát a főnökével, majd itt kért tanácsot...
és persze jellemzően két tábor jött össze, az egyik, akik így messziről tapsoltak neki, hogy csak így tovább, szülje meg, persze, annál szebb nincs is..
meg a pásik párt, akik helytelenítették, hogy egyedül neveljen fel egy ilyen kapcsolatból jövő gyereket.
az anyuka közben döntött: szül és kész, hiszen a szülei is besegítenek majd.
mindezt úgy sikerült eldöntenie, hogy te-korabelid, kérdező.
szerintem senkinek semmi köze ahhoz ha valaki 16 évesen szül! Bocsi, de nem a ti testetekkel "játszik", nem a ti gyereketek lesz, nem a ti unokáitok lesznek. Nektek miért fáj ha valaki 15 éves korában szül? Ti fogjátok eltartani? Ti fogtok felkelni hajnalok hajnalán? Nem! Hát akkor meg?
Jobb lenne ha mindenki a saját háza tájékán söprögetne, mert lenne mit, abban biztos vagyok! És jobb lenne erről a régi "jó magyar szokásról" (=beszéljünk ki mindenkit, menjen a véleményalkotás ezerrel) minél előbb leszokni, mert már az én képemről ég a bőr, amikor az egyik külföldi barátom megjegyzi, hogy a magyarok milyen rosszindulatúak! És ebben teljesen igazat adok neki!
Ja és kérdező! A TERHESSÉG NEM VERSENY! Eléggé éretlen vagy 25 éves létedre ha a pocakodat méregeted a másokéhoz képest. És itt jegyezném meg, hogy már most tudom, hogy nem szeretnék a gyereked lenni! Később mi lesz az oviban? Bence 5 cm-rel nagyobb nálad, úgyhogy húzzál bele édes kisfiam és nőlj 6 cm-t????!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!