Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elitélitek a Tini szülőket?

Elitélitek a Tini szülőket?

Figyelt kérdés

Én is tini szülő vagyok. 18 éves és van egy 3 éves fiam. Mivel elég korán estem teherbe sokan elitélnek mondván hogy felelőtlen voltam és meggondolatlan. Én ezt nem is tagadom hogy felelőtlen voltam, de kinek lett volna egy érző pici lényt elvetetni. Azóta boldogan nevelem picifiam és suliba is járok emelett. Szóval nem értem hogy még most is mért vágják a fejemhez hogy egy megondalatlan és felelőtlen lány vagyok? Asszem ha az lennék akkor nem jutottam volna el idáig!

Előre is köszi a válaszokat

Üdv Gitta!

2010. ápr. 22. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tudod a tapasztalat miatt ítélik el azokat akik 15 évesen szültek.Hiszen még ők is gyerekek bizonyos értelemben.

A legtöbben nem tudnak a szülés után felelősséget vállalni és a babát egyszerűen odadobják a nagyszülőknek..De vannak ritka esetek amikor a leányzó "felnőtt" lesz,és tényleg jó anya válik belőle.Te ezek szerint a ritka kivételek közé tartozol.Ezért nem ítélek el,sőt minden tiszteletem a tied.De jó ha 50 fiatal leányanyából ha 2 ilyen ....

Azt kéne a fiataloknak felfogni,hogyha 15 évesen szülni akarnak akkor maguknak szüljék a gyermeküket,és ne a nagyszülőknek,rokonoknak..

Ha majd egyre több ilyen fiatal anyuka lesz akire azt mondják,hogy "igen,ő anya lett,ő képes lett arra amit vállalt" akkor már senki nem fog rossz szájízzel beszélni az ilyen esetekről..

2010. ápr. 22. 19:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Hát igen kevés az olyan tini aki igen is neveli a gyerekét. De az zavar hogy látják az emberek hogy küzdök azért hogy a ksifiamnak jó legyen, suliba járok ez mellett el megyek dolgozni is plusz az apuka is dolgozik és még így is elitélnek. Na mindeggy remélem azért ez nem lesz mindig így :)
2010. ápr. 22. 19:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én anyukám házasságban 17 évesen szülte a testvérmet.Tisztességesen felnevelték.Tényleg igaz sajnos, hogy sokan felelőtlenségből, védekezés hiánya miatt összeszedik a gyereküket.Majd nem ők, hanem a rokonok, esetleg az intézet neveli fel őket, mert eldobják.Rájuk én is azt mondanám, hogy felelőtlenek, nincsenek tisztába tettük következményeiről.Örülök, hogy Te nem ehhez a táborhoz tartozol! Minden tiszteletem a Tiéd, és csak így tovább!
2010. ápr. 22. 19:53
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Nem szeretnék álszenteskedni, ezért leírom: igen, elítélem. Pedig én sem vagyok öreglány. De egyszerűen nem egy tizenévesnek való az, hogy anya legyen. Plusz még ő maga is nevelésre szorul(na). Így vagy az ő életéből maradnak ki azok a dolgok (gondtalanság, függetlenség megélése), amik szükségesek lennének az egészséges felnőtté válásához, vagy a gyerekéből marad ki az a biztonságérzet, ami más gyereknek megadatik. Követendő példának semmiképp nem tartom. Mondjuk az már szimpatikus, amikor valaki nem magyarázza a bizonyítványát, hanem beismeri, hogy felelőtlen volt, de túl ezen megpróbál minden tőle telhetőt megtenni a gyereke érdekében.

Kérdező, "Szóval nem értem hogy még most is mért vágják a fejemhez hogy egy megondalatlan és felelőtlen lány vagyok?" ezt annyiban módosítanám, hogy egy meggondolatlan, felelőtlen lány VOLTÁL, de valószínűleg már nem vagy az, mert egy tini szülőből az anyaság általában vagy a legjobbat, vagy a legrosszabbat hozza ki, és úgy tűnik, nálad inkább az előbbi történt (szerencsére).

Ja, és amúgy én is fiatalon szültem (21 évesen), de hát én akkor már három éve dolgoztam, volt önálló életem. Ettől függetlenül én készséggel beismerem, hogy a fiam sem tervezett baba volt, és talán pár évvel később is jöhetett volna. Én el szoktam fogadni a kritikát, ha van alapja. Ettől még tudom, hogy jól csinálom, amit csinálok, és ezt senki nem is vonja kétségbe. Nálad sem vonom kétsébe, hogy jól ellátod a kisfiad és szerettel neveled, de azért abban biztos vagyok, hogy megvannak a negatívumai (a nevelésre nézve) annak, hogy ha valaki tiniként szül.

2010. ápr. 22. 19:54
 5/6 anonim ***** válasza:
48%

Szia!én is 18évesen szültem!engem is mindenki piszkált,de mondjuk sose foglalkoztam velük.igen,sajnos sokan elitéli a tini anyákat,és sokszor sajnos okkal.mert én is látok1-2 fiatalt,akinek az anyja meg apja nevelik a gyereket,mert ö bulizik épp.ezeket én sem szeretem.én nem tartom magam egy szuper anyának,de mindent megteszek a fiamért.kb 2kezemen meg tudom számolni,hányszor volt olyan,hogy a mama vigyázott rá.

úgy hogy ne azzal törödj,ki mit mond,hanem azzal,hogy te tudod,a kisfiad rendesen nő fel a szüleivel.

(Zsoka)

2010. ápr. 22. 20:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a felelőtlenség melett legfőképpen azért itélem el, mert nagyon zavar az a viselkedés hogy meg sem fordul a fejükben hogy talán a szüleik nem egy újabb emberbe akarnak pénzt ölni amikor őt már felnevelték. Mert azért nem olyan sok tininek van önálló lakása, munkája, hogy ne a szüleire szoruljon.
2010. ápr. 23. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!