Szülés után pocakkal rendelkezőktől kérdezem, hogy titeket is megszólnak?
Tele a t.köm, hogy állandóan azt hallgattam amíg terhes voltam, hogy"...húúúúúúúú ikrek lesznek, azta!".Igen nagggyon nagy volt a hasam, nem tudtam mit tenni. Most, hogy már túl vagy két szülésen egyszerűen nem megy le a hasam ( 10 hónapos a csöppség). Fogyózni még nem lehet mert még mindig szopizik a kicsi. Most meg azt hallgatom, hogy " jééé jön a kistesó?" Miért kell túlreagálni a dolgokat? Felszedtem pár kilót...hmmm na bumm majd lemegy.De hogy a hajléktalan geng is a hátam mögött azon diskurál hogy "nézzétek csak ott a kicsi ( hordozóban) kint és bent is van egy. Nahát, nem semmi!"
Másnál is van/volt így? Mert nekem konkrétan elegem van belőle, hogy a hasammal foglalkoznak.
Nem tudsz veluk mit tenni, marmint a beszologatokkal. Nem foglalkozol veluk, ennyi.
En ugyan nem erzem at a te problemadat, de a sajatom is hasonlo beszologatasokat eredmenyezett.
Konkretan nekem is ket gyermekem van, de nekem veled ellentetben epp hogy mindket terhesseg alatt kicsi pocakom volt.
Tudod, hogy mennyien szoltak be nekem mindket varandosag alatt a kicsi pocakomra? Rengetegetn. Akkor jottek a jopofa "meggymagot nyeltel", "nem is vagy terhes", "mivan, te egy ev alatt hordod ki", stb beszolasok. Az sem volt kellemes.
Foleg, hogy engem alapban egyaltalan nem erdekelt, hogy kicsi a hasam, mert a gyerekek vegig jo meretet mutattak. Sot, meg orulni is tudtam neki, mert alig kellett kismamaruhara koltenem, nem repedt a borom, vegig konnyen mozogtam, stb. De aki jopofa akar lenni es kicsit bantani is akar (mert sokszor ezt ereztem, nem a jopofasagot) az talal rajtad, rajtam, mindenkin kapaszkodot.
A kismamak sem jobbak egy fokkal sem. Volt, aki 4 honappal fiatalabb kismama volt az ismeroseim kozott es o szivta a legjobban a veremet, hogy az en pocakom az ovehez kepest sehol sincs es en meg se szolaljak inkabb, mert o nagyobb terhes mint en. Mintha ez valami privilegium lenne.
Szules utan: mindket gyerekem kozel negy kiloval szuletett. Akkor meg azon huledeztek, hogy jol osszenyomhattam ezeket a gyerekeket, hogy fertek el bent, nem-e csak a korhazban kertem nagyobbat. Igen, vicceltek ilyennel is.
Nekem speciel hasam sem maradt, mar a korhazbol lapos hassal jottem ki, csak a borom volt olyan puha es nyulos, mint a kelt teszta, de hamar visszhuzodott.
Akkor meg arra kaptam celzasokat, hogy azert nem szoptattam-e, hogy csinos maradjak, nehogy elhizzak. Hala Istennek nincs nagy mellem, ha az lett volna, akkor biztos azt mondjak, hogy a melleim feltese miatt nem szoptattam.
Mivel en kb ugyanannyi idot es penzt forditok magamra most is, mint lanykoromban, igy arra is kaptam mar megjegyzest, hogy onzo vagyok, mert sokat foglalkozom magammal. Egyaltalan nem erdekel senkit, hogy sem penzt, sem idot nem a gyerekektol veszem el. Harom kerek orat alszanak napkozben egyszerre, van idom magamra. Ennyi.
De azert nem huzom fel magam ezeken tulsagosan, mert tobb pozitiv, vagy semleges megjegyzest kapok, mint negativat. Es egyebkent sem erdekel.
Bocsi, hogy hosszu voltam, csak azert irtam le, hogy lasd: mindenkin van kapaszkodo.
Én a Tescoban vettem hasszorítós bugyit, akciósan 1000 Ft volt és tényleg látványos volt. Talán még az öltözködéssel is lehetne csalni egy kicsit.
A múltkor hallottam, hogy ha valaki a hasáról akar fogyni, nem hasaznia kell, asszem Katus Attila mondta. Inkább összességében kellene kevesebbet enni. De hájas is a hasad, vagy megnyúlt a hasizmod a terhességektől?
Nagyon-nagyon ajanlom neked, hogy ezt olvasd el, de minden sorat, betujet: [link]
Kb ugyanezt akartam neked leirni, de inkabb nem gepelek, rakerestem es megtalaltam ezt a szuper leirast.
Meg annyit javasolnek, hogy nezesd meg a hasizmaidat egy orvossal, mert az egyik ismerosomnek a 2. terhessege alatt annyira megserult a hasizma, hogy egyszeruen nem allt vissza az eredetihez kozeli allapotban sem, Ot megmutottek emiatt.
De ennek az elofordulasara minimalis az esely, nem hiszem, hogy ez lenne a gond, ez konnyen eszreveheto es komoly deformalodas. Mindenesetre egy haziorvosi latogatast meger a dolog.
Tipikus esete a ha van sapka az a baj, ha nincs akkor meg az .
köszönöm a válaszokat, jó tudni, hogy nem vagyok egyedül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!