Kedves műkörömmel élő kismama társaim! Állítólag
megszólnak érte a klinikán, ha műkörömmel megyek
szülni. Vélemények?
Biztos megmagyarázta a szülésznő, nem?
Lehet, hogy pont azért, amit írtál, hogy lássák, ha el van a körmöd színeződve.
Másra nem tudok gondolni. Ráadásul a műköröm nem is annyira éles, mint a saját, tehát még megkarmolni se tudod vele a babát.
2009. jún. 17. 11:39
Azért kell leszedetni, mert ha bármilyen okból pl. császármetszés miatt altatni kell, akkor kell, hogy lássák nem szineződik-e el a körmöd, mert az az altató tuladagolás jele is lehet.
2009. jún. 17. 11:42
Nekem volt, ráadásul lila, a kutya se foglalkozott vele. A barátnőmet uott megszólták egy síma franciáért. Császárnál valóban necces, de egyébként senkinek semmi köze hozzá. Ha látszik a körmöd színe nem értem, miért gond, egyébként meg nézzék a lábujjkörmödet:-)
2009. jún. 17. 11:45
A barátnőm is műkörmökkel (színesre festett) szült, neki se szólt senki semmit. Ráadásul esélyes volt a császárra is, meg is kérdezte anno, de azt mondták, hogy nem számít. Szerintem kórházra, illetve orvosra, szülésznőre válogatja.
2009. jún. 17. 11:48
5/13 A kérdező kommentje:
Köszi! A zselé alatt látszik a köröm színe, tehát szerintem sem lehet gond.
Én is azt vallom,hogy senkinek semmi köze hozzá,de ha a szülésznőd direkt szólt,szerintem jobb leszedetni,jobb a békesség.Inkább úgy emlékezz a szülésedre,mint egy gyönyörű dologra,semmint arra,hogy a műköröm miatt vitázik veled a szülésznő.Az ilyen meg tudja keseríteni a dolgot,főleg vajúdáskor,amikor amúgy is nagyon ki vagy éleződve,érzékenyebb vagy.
33hetes kismama
2009. jún. 17. 11:58
Szia!
Nekem van egy kislányom aki 12 hónapos vele is végig volt a terhesség alatt műkörmöm és most a fiamnál is van,még csak 23 hetes vagyok,de a dokim se szólt se a védőnőm.A lányomnál végig francia körmöt csináltattam,most a fiamnál is.Ha békességet akarsz szerintem szedesd le a műkörmödet,aztán ha megszültél akkor majd újra rakatsz fel.
Boldog Baba várást!
23+4 hetes kismama:)
2009. jún. 17. 12:03
Igazából a terehesség alatt szerintem sincs semmi hátránya a műkörömnek, de én úgy gondolom, hogy egy újszülött ellátásához semmi szükség rá, sőt. Nem azt mondom, hogy aki megszült legyen trampli, vagy ilyesmi, de a műköröm az szerintem túlzás, és ha megmarod vele a babádat?! Én a saját körmömet is teljesen rövidre fogom vágni, ha már meglesz a babám.
2009. jún. 17. 12:16
Nekem nagyon pici a körmöm és le van kerekítve szóval nem tudom megmarni a lányomat.
23+4 hetes kismama
2009. jún. 17. 12:19
Ez a normálisabb helyeken ma már nem gond.Én a Szt.István khzban szültem,és egyáltalán nem okozott gondot.Az én körmöm épített porcelán,annyi volt,h rövidre hagyattam és franciára lett lakkozva.De a dokinőmnek és a SZÜLÉSZNŐMNEK is műkörme van(nagyon rövid,lekerekített,diszkrét lakkozású).Akkor miről beszélünk?5 évvel ezelőtt volt egy méhszájseb műtétem-szintén az Istvánban-altattak,és akkor sem szóltak semmit a műkörmöm miatt(pedig akkor a szív monitor is rajtam volt,az altatás végett,ami az ujjamra volt csipteve.Annyi volt,h kb.fél percet várni kellett,amíg működött,mivel a műköröm miatt vastagabb a köröm,ezért picit később érzékelte a szívritmust).Ha nincs sötét színűre lakkozva látják a körmöd színét,szval ez csak egy mondvacsinált probléma.
2009. jún. 17. 12:23
Kapcsolódó kérdések: