Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedves műkörömmel élő kismama...

Kedves műkörömmel élő kismama társaim! Állítólag megszólnak érte a klinikán, ha műkörömmel megyek szülni. Vélemények?

Figyelt kérdés
Most 33 hetes vagyok és sima francia körmöt csináltattam, éppen csak van egy kis hossza és le is van kerekítve. Tudom, festeni, díszíteni nem szabad, mert a köröm elszíneződését nézik, ha esetleg műtétre kerülne sor, ezért nincs is festve, mégis azt mondta a szülésznőm, hogy szedessem le. Nem annyira értem, hogy miért? Vélemények?
2009. jún. 17. 11:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%

Biztos megmagyarázta a szülésznő, nem?

Lehet, hogy pont azért, amit írtál, hogy lássák, ha el van a körmöd színeződve.

Másra nem tudok gondolni. Ráadásul a műköröm nem is annyira éles, mint a saját, tehát még megkarmolni se tudod vele a babát.

2009. jún. 17. 11:39
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
Azért kell leszedetni, mert ha bármilyen okból pl. császármetszés miatt altatni kell, akkor kell, hogy lássák nem szineződik-e el a körmöd, mert az az altató tuladagolás jele is lehet.
2009. jún. 17. 11:42
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Nekem volt, ráadásul lila, a kutya se foglalkozott vele. A barátnőmet uott megszólták egy síma franciáért. Császárnál valóban necces, de egyébként senkinek semmi köze hozzá. Ha látszik a körmöd színe nem értem, miért gond, egyébként meg nézzék a lábujjkörmödet:-)
2009. jún. 17. 11:45
 4/13 anonim ***** válasza:
A barátnőm is műkörmökkel (színesre festett) szült, neki se szólt senki semmit. Ráadásul esélyes volt a császárra is, meg is kérdezte anno, de azt mondták, hogy nem számít. Szerintem kórházra, illetve orvosra, szülésznőre válogatja.
2009. jún. 17. 11:48
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi! A zselé alatt látszik a köröm színe, tehát szerintem sem lehet gond.
2009. jún. 17. 11:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt vallom,hogy senkinek semmi köze hozzá,de ha a szülésznőd direkt szólt,szerintem jobb leszedetni,jobb a békesség.Inkább úgy emlékezz a szülésedre,mint egy gyönyörű dologra,semmint arra,hogy a műköröm miatt vitázik veled a szülésznő.Az ilyen meg tudja keseríteni a dolgot,főleg vajúdáskor,amikor amúgy is nagyon ki vagy éleződve,érzékenyebb vagy.

33hetes kismama

2009. jún. 17. 11:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem van egy kislányom aki 12 hónapos vele is végig volt a terhesség alatt műkörmöm és most a fiamnál is van,még csak 23 hetes vagyok,de a dokim se szólt se a védőnőm.A lányomnál végig francia körmöt csináltattam,most a fiamnál is.Ha békességet akarsz szerintem szedesd le a műkörmödet,aztán ha megszültél akkor majd újra rakatsz fel.

Boldog Baba várást!

23+4 hetes kismama:)

2009. jún. 17. 12:03
 8/13 anonim ***** válasza:
Igazából a terehesség alatt szerintem sincs semmi hátránya a műkörömnek, de én úgy gondolom, hogy egy újszülött ellátásához semmi szükség rá, sőt. Nem azt mondom, hogy aki megszült legyen trampli, vagy ilyesmi, de a műköröm az szerintem túlzás, és ha megmarod vele a babádat?! Én a saját körmömet is teljesen rövidre fogom vágni, ha már meglesz a babám.
2009. jún. 17. 12:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon pici a körmöm és le van kerekítve szóval nem tudom megmarni a lányomat.

23+4 hetes kismama

2009. jún. 17. 12:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Ez a normálisabb helyeken ma már nem gond.Én a Szt.István khzban szültem,és egyáltalán nem okozott gondot.Az én körmöm épített porcelán,annyi volt,h rövidre hagyattam és franciára lett lakkozva.De a dokinőmnek és a SZÜLÉSZNŐMNEK is műkörme van(nagyon rövid,lekerekített,diszkrét lakkozású).Akkor miről beszélünk?5 évvel ezelőtt volt egy méhszájseb műtétem-szintén az Istvánban-altattak,és akkor sem szóltak semmit a műkörmöm miatt(pedig akkor a szív monitor is rajtam volt,az altatás végett,ami az ujjamra volt csipteve.Annyi volt,h kb.fél percet várni kellett,amíg működött,mivel a műköröm miatt vastagabb a köröm,ezért picit később érzékelte a szívritmust).Ha nincs sötét színűre lakkozva látják a körmöd színét,szval ez csak egy mondvacsinált probléma.
2009. jún. 17. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!