Vannak olyan rövidítések, amikből feláll a hátadon a szőr?
Minden ilyentől feláll a hátamon a szőr.
Kajcsi, babcsi, babci, (ezt is itt olvastam) és az összes idétlen gügyögés...
Sajnos nem csak a kamaszok használják ezeket.
Egyre több a felnőtt is.
Amikor a "hogy" helyett csak "h"-t írnak. Amikor olvasom a szöveget engem kimondottan zavar magamba így olvasni egy mondatot, és mindig megakadok a folyamatos olvasásban emiatt. Lehet hogy ez másokat nem zavar, de én a falra mászok tőle.
A másik, hogy divat lett nem helyesen írni, van hogy fiatalok direkt rosszul írnak le egy szót, most ez jut az eszembe, hogy "létszi". Régen egy ilyen hiba minősítette az embert a tanulatlanságáról, most meg észre sem vesszük.
Ja és még egy, a LOL, pl azt sem tudom mit jelent.
Nekem az iszi (innivaló) meg a tejci a legrémesebb.
Az ilyen fürcsi, köszcsi puszcsi meg hasonló hülyeségeket néha én is mondom (nem a gyereknek), de ezt igazából poénból, mintegy kifigurázásként kezdtem el mondani, csak valahogy megszoktam, bár tudom, hogy gáz így beszélni felnőtt létemre, ha nagyon figyelek rá, akkor nem is mondom, meg a gyereknek sem mondok ilyen marhaságokat, csak néha kijön a számon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!