6 hónapos babám 5-ször eszik, ezek közt adhatok desszertet? A babakekszben van glutén, adhatom azt neki?
Figyelt kérdés
4 hótól hozzátáplálom, és az ebédet váltottuk ki. A többi tápszer.2010. febr. 17. 16:10
1/6 A kérdező kommentje:
Húú, most látom nem jó helyre tettem be ezt a kérdést. Remélem azért olvassa hozzáértő anyuka.:)
2010. febr. 17. 16:14
2/6 anonim válasza:
Én azért még olyat adnék ami gluténmentes.
Még egy hónapot várnék.
De a te döntésed.
3/6 anonim válasza:
Pont a februári Kismamában volt egy ehhez kapcsolódó kérdés Veres Gábor gyerekgyógyászhoz. Válasza: "a gluténtartalmú ételeket négy hónapos kor előtt semmiképp sem, hét hónapos kor előtt azonban mindenképpen célszerű fokozatosan bevezetni, lehetőség szerint addig, amíg a csecsemő szopik"
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Az a baj, hogy babám már nem szopik, pár csepp tejem van, csak cicizik rajta. Tápszert eszik főként. Nehéz így eldönteni, a legjobbat akarja az ember a gyerekének, na de mi a legjobb? Legjobb lesz, ha több orvost megkérdezek.
2010. febr. 18. 08:29
5/6 anonim válasza:
MÁsodik vagyok. Bocsi, csak az idézett cikkben épp anyatejes baba anyukája kérdésére válaszoltak, én pedig az egész választ nem írtam be lustaságból. Íme még egy kis idézet a cikkből: "TEhát az ajánlás szerint a szilárd ételek bevezetésére általában hat hónapos kor körül kerül sor, de tápszeres babáknál akár négy hónapos kortól is. Az első ételek lehetnek gyümölcsök, rizs vagy gluténtartalmú (búza, árpa, rozs, zab) gabonák és főzelékfélék." Dr Veres Gábor írta a cikkben a választ, aki gyermekgyógyász, gasztroenterológus.
6/6 anonim válasza:
Szerintem ne desszertet adj, hanem váltsd ki a tízórait gyümölccsel, amibe tehetsz 1-2 babakekszet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!