Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddőség röviditések? IVF, ICSI

Meddőség röviditések? IVF, ICSI

Figyelt kérdés

Aki érti, megtudja nekem mondani, hogy mi a különbség a kettő között. Jól sejtem, hogy az IVF a lombik? De akkor mi az ICSI?

In vitro fertilisation (IVF)

Eggs are removed from the ovaries and fertilised with sperm in a laboratory dish before being placed in the woman’s womb. IVF literally means ‘fertilisation in glass’, giving us the familiar term ‘test tube baby’.

Intra-cytoplasmic sperm injection (ICSI)

ICSI involves injecting a single sperm directly into an egg in order to fertilise it. The fertilised egg (embryo) is then transferred to the woman’s womb.

2011. júl. 8. 18:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom az IVF Inszemináció, az volt nekem is, az ICSI meg a lombik.
2011. júl. 8. 18:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Az IVF az embrió transzfert jelenti, amikor a megtermékenyült petesejtet beültetik az anyába.

Az ICSI pedig az, amikor a petesejtbe "beleinjekciózzák" a hímivarsejtet, így nagyobb esélyt adva arra, hogy megtermékenyüljön.

2011. júl. 8. 18:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Az inszeminációra is van egy opció, azt azért zártam ki, pedig eredetileg én is azt hittem, hogy az IVF az imszemináció.

Intrauterine insemination (IUI)

Before fertility treatment, the best quality sperm are selected. They are then inserted into the womb at the woman’s most fertile time, when an ovary releases an egg (ovulation).

Kedves Második. Magyarul tudod, hogy mi minek a megfelelője? A szöveget én is értem, csak nem tudom, hogy melyiket magyarul, hogy mondják.

Azért gondoltam, hogy az IFV a lombik, mert kifejezetten írja, hogy test tube baby... én ezt lombiknak értelmezem.

2011. júl. 8. 18:57
 4/6 anonim ***** válasza:

IVF: In Vitro Fertilizáció: "Lombikbébi" program. A spermiumot és a petesejtet a női szervezeten kivül, (in vitro = üvegben) "hozzák össze", majd a megtermékenyült embriót visszaültetik az anyaméhbe. Gyorsan fejlődő, egyre sikeresebb tudomány. Hatékonysága (25-35%) ma már túlszárnyalja a természetét (kb. 20%)!!!!!

Klasszikus IVF esetén csak összehozzák a petesejtet a férfi tisztitott, előkezelt spermiumaival, alacsony spermaszám, vagy más problémák esetén azonban egy kiválasztott spermiumot injekcióznak bele a lecsupaszitott petesejtbe (ICSI).

Innen másoltam ha van még kérdésed hasznos lehet:

[link]

2011. júl. 8. 19:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most már tiszta! :) Köszi a linket is.
2011. júl. 8. 19:31
 6/6 A kérdező kommentje:

Hmmm... közben kutakodtam és most találtam egy nagyon jó linket, ahol tényleg szájbarágósan magyarázzák el az amatőröknek a különböző eljárások közötti különbséget. Gondoltam belinkelelem ide, hátha valakinek pont ugyanez lesz egyszer a kérdése:

[link]

2011. aug. 11. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!