Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 hetes abortusz utan mennyi...

4 hetes abortusz utan mennyi idon belul lehet nemi eletet elni, es mennyire fajdalmas az abortusz?

Figyelt kérdés
Parommal ugy erezzuk, hogy meg nem vagyunk felkeszulve egy baba felnevelesre, ezert dontottunk abortusz mellett. Szerencsere koran eszrevettuk, igy meg picike. A neten sok mindent lehet olvasni, s mivel ez az elso abortuszom kicsit felek. Megkerlek segitsetek nekem.
2011. júl. 15. 07:44
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
2011. júl. 15. 08:50
 22/38 anonim válasza:
Gyönyörű ez a zene!! Hallgasd meg kedves kérdező! :))) Ha ez sem hat rád akkor... áá no comment!:)
2011. júl. 15. 08:55
 23/38 anonim ***** válasza:
75%

Mit jelent nálad a négy hetes? Most lett pozitív a teszted, vagy már maga a magzat négy hetes?

Mire eljutsz az abortuszig, addigra már sokkal nagyobb lesz. Most még "csak" petezsák, szikhólyag van, a 6. héten már pulzál a szívcső, abból fog kialakulni a szíve.

Mire végzel az adminisztrációval, orvossal, az egész procedúrával, már icipici emberke lesz.

A te döntésed, a te dolgod, de már más is nevelt fel gyereket így.

Egyébként valahogy így néz ki:

Mivel nem volt még hüvelyi szülésed, előző nap délután, este be kell feküdnöd a kórházba. Feltesznek egy méhszáj tágítót, ami valaki szerint baromira fáj, valaki szerint pedig csak kellemetlen. Éjféltől nem ehetsz, nem ihatsz.

Másnap érted gurul egy beteghordó, kapsz cuki ruhát, sapit, elgurít a műtőbe, ott átmászol vagy átraknak a műtőágyra. Elaltatnak, kiszippantják a magzatodat.

Visszagurítanak, beraknak az ágyadba, betakargatnak. Ha nincs komplikáció, délután mehetsz haza.

A nővérektől, dolgozóktól túl sok kedvességre ne számíts.

2011. júl. 15. 09:06
 24/38 A kérdező kommentje:
Azert irtam a 4 hetet, mert tegnapelott voltam orvosnal, aki azt mondta most kb 3 hetes, jovohetre keddre vagyok programalva abortuszra. Ezert mondtam.
2011. júl. 15. 09:09
 25/38 anonim ***** válasza:

Akkor már a védőnőn is túl vagy? Mert előbb oda kell elmenned... Sőt, ha jól tudom, kétszer is meg kell jelenni, talán a csekket is ő adja, amit be kell fizetni.

De nekem még nem volt, így az ügymenet elméleti részét tudom.

2011. júl. 15. 09:17
 26/38 anonim ***** válasza:
66%
Unokatestvérem 22 évesen ment abortuszra. Nála sajnos nem működött a "10 perces rutinműtét" szöveg, mert komplikáció lépett fel és ki kellett venni a méhét. Azt a babát nem akarta, másik pedig már nem lehet neki.
2011. júl. 15. 09:28
 27/38 anonim ***** válasza:
ha csak egy percre is láthatnád most a kisbabádat aki 9 hónap múlva megyszületik/ne/ , akkor egy percet sem gondolkodnál... ne öld meg a magzatod... :( örökre bánni fogod...
2011. júl. 15. 10:40
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Tesómnak 2 abortusza volt.

Az elsőt lazán vette, akár egy mandulaműtétet, hiába szóltunk neki, hogy nem így kéne megoldani, ne vegye könnyedén, bement, megcsinálták, rá 2 órával már jött haza, hogy semmi gond nem volt, ne idegesítsük feleslegesen.

A másodiknál is úgy volt vele, nem lehet semmi baj, hiszen az elsőnél sem volt semmi gond. Igen ám, de mivel az elsőnél már annyira elvékonyodott a méh fala, a második beavatkozásnál át is szakították neki...

Nem vették ki a méhét, valahogy sikerült összestoppolni, de orvos szerint 20X nehezebb lesz eztán egészséges gyermeket szülnie, hiszen a méhe alapból "túlterhelt"...

Remélem, jól meggondoltad, és helyesen döntesz!

20 éves, 22 hetes kismama

2011. júl. 15. 11:03
 29/38 anonim ***** válasza:
43%

hmm

lehet h hülyének tartanak de szerintem jól döntesz h nem vállalod be a babát

ez is lehet felelősségteljes döntés mint ahogy az az is ha vállalod

ha úgy érzed nem vagy kész rá és a körülmények (a minimum) sincsenek meg akkor ez volt a helyes döntés

védekezés mellet is lehet terhes valaki mivel nem 100%os egyik sem

maga a műtét nem fájdalmas régebben kábítottak manapság már altatás van tény h nem fogod jól érezni magad utána gyengeség kábult fej egyebek mégis csak egy beavatkozás lesz ha rendesen végzi a doki a munkáját akkor nem lehet bajod

nem mindegy viszont h hol végzik el van ahol még meg is bántanak az ott dolgozok de volt olyan hely ahol tényleg kedvesek voltak és mellettem álltak

nekem eddig 5 abortuszom volt mindegyik védekezés mellet (gyógyszer és spirál mellet) mégis 3 egészséges gyerekem van és lehet lesz még egy :-)))

lelkileg mindenkinél máshogy jön le nekem eddig csak egy volt ami megviselt mert akkor a páron éppen külföldön volt

de a többinél elfogadtam h bizony szülés után 4 hónappal nem akarok már még egy gyereket pl vagy h 19 évesen nem vagyok kész rá

természetesen nem vagyok büszke rá h ez megtörtént velem

viszont nem is tehetek róla úgy látszik én olyan típus vagyok aki akkor is terhes lesz ha ránéznek hiába a védekezés

viszont azért vigyázz a jövőben !!! tény h egy életre el lehet egy ilyen döntéssel szúrni az életed mármint ha nem sikerül rendesen a műtét

2011. júl. 15. 11:53
 30/38 anonim ***** válasza:

Ez a szomorú a kérdésfeltevésben, hogy még át sem estél a műtéten, de már azon gondolkozol, mikor lehet megint nemi életet élni:( Megdöbbentő, és ráadásul nem 14 éves vagy, suliba jársz, tehát tanulsz, nem 8 általánossal írsz ide.

Nekem volt egy missed ab műtétem, mert 5 hetesen voltam az orvosnál, rá egy hétre elhalt a baba, szükség volt műtétre. A lelki oldalról most nem írok, épp a napokban születne meg... a hideg futkos rajtam, ha eszembe jut, minden nap...van három gyerekem, de akkor sem tudom elfelejteni. A testi oldal: nekem bizony még három szülés után is borzasztóan fájt napokig. 6 hétre tiltottak el a nemi élettől, 6 hét után kontrollra kell menni.

Ha még nem szültél, valószínűleg két napot leszel bent, vagyis egyik nap bemész, meglesz a műtét, másnap haza, ha nincs komplikáció.

Gondold át ezerszer is!!!

2011. júl. 15. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!