Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az abortusz a lelkieken...

Az abortusz a lelkieken kívül, nagyon fájdalmas beavatkozás?

Figyelt kérdés
A lelki része most nem érdekel, mert az nyílvánvaló!Csak a testi,fizikai része érdekel!Azt hallottam, hogy a műtét előtti tágítás nagyon fáj!És mi lesz azzal aki pl. nem altatható?Írjatok!
2010. júl. 26. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A tágító felrakása nekem nagyon fájt. nem biztos, hogy neked is ennyire fog fájni, de jobb ha felkészülsz lélekben, hogy rossz lesz nagyon. mondjuk szerencsére 2 perc az egész. próbálj meg ne elmozdulni, miközben felrakják, mert akkor nem tudja jól behelyezni és elölről kell kezdeni (az utánam lévő csaj járt így).

a tágulás olyan volt nekem mint egy erős menstruációs görcs, hol jobban hol kevésbé fájt. de reggelre már nagyon szenvedtem. fájdalomcsillapítót direkt nem adhatnak, mert leállíthatja a méhnyaktágulást, pedig itt épp az a lényeg. ha még nem szültél, akkor jobb kórházakban egész éjjel fent hagyják a tágítópálcát és reggel vagy délelőtt (attól függ mikor kerülsz sorra) visznek műteni. a műtétből semmit nem érzel majd mivel bealtatnak. utána enyhén fájhat a hasad, de nem vészes. ha valaki nem altatható, nem tudom, hogy csinálják. gondolom, így is megoldják, hogy ne érezz fájdalmat. honnan gondolod, hogy nem vagy altatható?

2010. júl. 26. 18:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem a lelki resze sokkal fajdalmasabb volt, mint a testi. Testileg nem viselt meg egyaltalan. Igaz en Angliaban elek es itt tagitaskent csak egy huvelytablettat hasznalnak, amit a mutet elott 1 oraval helyeznek fel es semmit nem erzel. Kicsit feltem, hogy egy tabitol kitagulok-e majd rendesen, de minden rendben zajlott a mutetnel. Miutan felebredtem kb. 1 orat elegge gorcsoltem es vereztem, de miutan ettem es vettem be fajdalomcsillapitot minden elmult es a mutet utan 2 oraval mar a boltban vasaroltam. Verezni csak aznap vereztem, viszont ket hetig barnaztam meg. Az altatasos reszehez nem tudok hozzaszolni. Azert ritka az olyan akit nem lehet altatni, de gondolom azt jol elerzestelenitik. En nem a testi fajdalomtol felnek akkor sem, hanem a lelkitol ahogy latom, erzem, hogy kiszedik belolem az elhalt babamat. :-S
2010. júl. 26. 18:25
 3/10 anonim ***** válasza:
48%
Szia! Nekem helyi érzéstelenítéssel csinálták altatás nélkül.....kibírható...15 perc volt és 2 óra múlva hazamehettem..egyedül...
2010. júl. 26. 20:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Tágítót akkor kapsz, ha még nem szültél simán. Én már szültem egyet, amikor elvetéltem, így nem kaptam. Elaltattak, 15 perc múlva lent ébredtem a szobában, persze akaratlanul is, de egyből zokogni kezdtem. Vérzés pár napig és kész, de belül ott marad a seb örökre:(
2010. júl. 26. 21:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Értem!Egyébként nem abortusz előtt állok, csak ha eseteg teherbe esnék,mert nem működne a foggátló módszer,akkor tuti abortusz lenne!A lelki fájdalom abszolút nem érdekel!

Nekem a lelki fájdalom nem létezik!Nem vagyok felelőtlen és bármit megteszek azért hogy ne essek teherbe,de ha mégis....hát......Ne ítéljetek el,én máshogy vagyok beállítva!Köszönöm szépen a válaszokat!

2010. júl. 26. 21:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Majd megtudnád,ha ne adj Isten ilyen helyzetbe kerülnél,bár nem kivánom.De soha ne mondd,hogy soha!!!!
2010. júl. 27. 09:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem spontán vetélésem volt, aminek műtéti befejezés lett a vége. Nem tudtak altatni, mert előtte nem sokkal még otthon vacsoráztam, ezért a helyi érzéstelenítés mellett döntött az ügyeletes doki. Az injekciók beadása nagyon fájt, de utána már nem éreztem fizikai fájdalmat, aműtét pedig kb. 15 percig tartott. Éjszakára bent tartottak, de másnap reggel mehettem haza.
2010. júl. 27. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:

ÉN nem szültem és mégsem kaptam tágítót. Közöltem a dokimmal, hogy semmilyen nemű fájdalmat nem vagyok hajlandó elviselni és így is lett. Ráadásul a korházban derült ki, hogy penicilin érzékeny vagyok, és engem is másképp altattak.

Ahol nem altatnak, hanem csak érzéstelenítenek: Arról a kórházról meg van a véleményem.

A dokinőm azt mondta, hogy elég a lelki fájdalom, nem kéne még emlékezni a fizikai tünetekre is.

Mondanom sem kell nekem nem volt komplikációmentes, mivel 6 hétig véreztem elég keményen.

De azóta jól vagyok és próbálok erősödni lelkileg, ami nagyon nehéz.

2010. júl. 27. 20:46
 9/10 anonim válasza:

Sziasztok!

Az a kérdésem lenne,hogy már két gyerkőcöt szültem,de császárral epidurális érzéstelenítővel,mert indokolt volt ,hogy ne altassanak szerintetek ezek után teljes altatásban végzik el az abortuszt?Sajna nem tarthatom meg a babát családi és anyagi okoból,kell- e érte fizetnem valamit,ha igen hivatkozhatok-e arra,hogy kevesebbet fizessek ,mert tartósan beteg az egyik gyerekem?

2012. ápr. 14. 22:23
 10/10 anonim ***** válasza:
nekem műszeres befejezésem volt a 11. héten (elhalt terhesség), a tágító eléggé fájt, mert olyan, mintha száraz lenne a hüvely és felnyomnál egy tampont. Nekem pár órára rá végezték a műtétet bódításban. Nem fájt utána sem
2014. márc. 24. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!