Ha a párom terhes lesz tőlem, de nem élünk együtt nem vagyunk házasok és én nem akarom a gyereket akkor nekem kell bármi féle dolgot is fizetni neki?
gyerek tartás vagy hasonlók?
én még tanuló vagyok, a barátnőm pedig dolgozik...
A gyerekről csak másvalaki javára lehet lemondani, ha a párod megszüli a gyerekedet, majd férjhez megy, akkor te lemondhatsz a gyerekről, a férje meg elismerheti magáénak. Innentől jogilag nincs egymáshoz közötök.
Ha nincs ilyen másik fél, akkor nem mondhatsz le róla, ha már megcsináltad, köteles vagy a felnevelkedéséről is gondoskodni.
Ha nincs bevételed, akkor az állam megelőlegezi, és kamatostól behajtja rajtad, mihelyt lesz jövedelmed.
Őszintén? Nem, nem értem...
Minek agyalsz olyan dolgokon, amik nem reálisak?
"Nem terhes a barátnőm, de ha terhes lenne, én meg nem akarnám a gyereket, akkor kéne-e fizetnem a gyerek után, de csak azért kérdezem, mert főiskolára járok?"
Kb ezt szűrtem le, és nem, még mindig nem értem :(
Ja, így már értem.
Ha a párodnak van olyan anyagi háttere, amire így is be lehet vállalni a babát, akkor nem gond. Ha együtt maradtok, akkor nem kell gyerektartást fizetni, mert ilyenkor a tartást a szülő természetben adja.
Ha szétmentek, akkor is te maradsz az apja, de a jogaidért cserébe a kötelességedet is teljesítened kell, ekkor már kérhet gyerektartást.
De ez mind megállapodás kérdése.
Olyan is lehet, hogy megállapodtok abban, hogy addig nem fizetsz, amíg iskolás vagy, és ha elhelyezkedtél, akkor onnantól többet fizetsz. Ez már rajtatok múlik (pontosabban a párodon, mert ebbe neki kell beleegyeznie)
De ha ti együtt vagytok és lesztek is amikor esetleg terhes lesz a barátnőd,akkor nem a törvény miatt fogsz fizetni a gyermek után dolgokat hanem azért mert szereted őket és mert ők lesznek a családod nem?????????????????
Akkor meg nem mindegy hoyg mit ír elő a törvény?
Ha együtt vagytok szeretitek egymást nem fog a barátnőd beperelni mert nem te fizetted ki a pelenkát meg a cumit a boltban.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!