Tényleg ennyi a "felelőtlen" kismama? Nektek nem tűnt fel?
Csak az elmúlt másfél-két hétből 4-5 olyan kérdést is fel tudok sorolni erről az oldalról, amikor egy kismama leírja, hogy ilyen-olyan problémája van (nem mozog a baba X ideje, lehet hogy a magzatvíz szivárog, erős görcsöket érez, stb.), és megkérdi, mit tegyen.
Jönnek a válaszok szépen sorban, 90% azt javasolja, ilyen tünetekkel menjen orvoshoz.
Kismama átlagos válaszai erre:
- köszi, de még megvárok néhány kommentet
- itthon nem tudok ezen segíteni?
- köszi, de nem akarok feleslegesen bemenni az ügyeletre
Közben telnek a percek, az órák - épp ezek azok a kérdések, amelyek akár egy-másfél napig is felkapottak, mert a leendő anyuka nem érti meg, hogy már rég orvosnál lenne a helye.
Miért van ez? Csak engem idegesít ennyire? Képtelen vagyok felfogni, hogyan kockáztathatja valaki a születendő gyermeke életét ilyen módon.
Elnézést, nem akarok általánosítani és senkit sem megbántani, de én ezt egyszerűen nem értem.
Jól látod, látjátok! Én sem értem, hogy bírnak ezek az emberek otthon ülni nyugodtan, és netezni a legtöbb esetben. Volt, amikor én is beszóltam valakinek, hogy most azonnal húzzon el dokihoz,mert a gyereke életét veszélyezteti és jól lepontoztak. - terhesség közepén elkezdett vérezni, és folyamatosan írogatott 3 órán keresztül ennek ellenére.
Én pont most a (24.)héten vitettem be magam a kórházban, 2 gyerek mellett, mert iszonyat görcsölt az oldalam. Eszembe se jutott itt választ kérni bárkitől is, hogy mi okozhatja, csak a dokimtól.
maximálisan egyetértek!
Mondjuk én felesleges kérdést nem tettem fel sosem. Mikor tavaly kiírtam, hogy véres víz folyik belölem, mit tegyek, jöttek a válaszok, hogy menjek kórházba, mert szülés lesz, azonnal bementem. És milyen jól tettem, aznap meglett a baba.
Ha úgyis "jobban" tudja mit kell tennie, akkor minek írja ki? Hátha a virtuális orvosok meggyógyítják?
Tényleg nem értem, na...
Ne hergeljétek magatokat!
Mondjuk én sem értem miért nem az orvost kérdezik, de annak sincs értelme hogy én idegeskedjek miattuk.
Engem az is "felháborít", hogy ezeknek a nőknek nincs védőnőjük, aki ha nem is követi naponta a kismamát, de nincs olyan kapcsolat közöttük, hogy ilyenkor felhívhatná??? Vagy ha nincs, akkor nem az az első, amit elmond a védőnő, amikor megkapjuk a kiskönyvet, hogy mozgáshiány (már ha érezhető), vérzés, görcs, magzatvíz szivárgás esetén azonnal orvos?
ÁÁÁ. Nem is idegesítem magamat...
Belinkelnétek azt a kérdést?
12:21 vagyok
Igen, ott én linkeltem be a 36 hetes ikres kérdést, és annak ellenére, hogy semmi bántót nem írtam - szerintem - mégis nyolcvan valahány %-on állt a válaszom...
De ez nagyon sok más kérdésnél van így... Ha nem úgy gondolkodsz, ahogy a többség, akkor te már csak sz@r alak lehetsz. Van olyan válaszom a napokban, ami 5%-ban hasznos, csak azért, mert nem úgy gondolkodom, mint a többi válaszoló...
Na itt egy újabb díszpinty:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Még ő van megsértődve, és lehurrogásnak veszi, amiért mindenki orvoshoz akarja küldeni.
Komolyan mondom, az eszem megáll egyeseken...
Az eszem megáll, de komolyan.
Oké, én megértem, hogy nehéz egy kisgyereket "rásózni" valakire, míg anya elmegy orvoshoz, de kötve hiszem, hogy ez vészhelyzetekre is igaz. Márpedig ez akár vészhelyzet is lehet(ett volna).
Ha anya véletlenül leesik a lépcsőn, és ripityomra töri a lábát, akkor is csak 1-2 nap múlva megy dokihoz, mikor lesz valaki, aki vigyáz a kicsire? Mert az én szemszögemből nézve mindkettő vészhelyzet, bár hozzátenném, nem azonos fajsúlyúak, hogy elveszítem a kisbabám vagy eltöröm a lábam. Szerintem egyértelmű, melyik a rosszabb eset.
Kívánom az ilyen nőknek, hogy ne legyen baj a babájukkal, de javarészt csak sajnálni tudom őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!