Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen felelőtlen néhány...

Miért ilyen felelőtlen néhány doki?

Figyelt kérdés

25 éves leszek, 20 éves korom óta jáok rákszűrésre évente. Mindig P2-es lett az eredmény, de az egyéb résznél mindig be volt jelölve, hogy gyulladásom van. Több dokitól is mindig visszakérdeztem, azt mondták ne foglalkozzak vele, az semmi. Most végre egy új dokihoz kerültem, ő felírt Tantum Rose nevű gyógyszert irrigáláshoz.

Ezek szerint ez nem is olyan fontos én végig így hordtam kia a terhességemet.

2011. júl. 22. 22:40
 1/9 anonim ***** válasza:
én 26 éves vok, 20 hetes pocaktesóval, most először lett p2, eddig mindig p1 volt. A doki azt mondta ez rendben van nem kell vele foglalkozni, mégis kellene vele??
2011. júl. 22. 22:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy felelőtlenek voltak, de az új dokinak sincs igaza. Ugyanis a gyulladásnak oka van, valami baktérium vagy gomba okozhatja vagy lehet más is a háttérben. Ki kell vizsgálni, hogy mitől lehet gyulladásod és kezelni. Ha fertőzésről van szó, akkor gyógyszerrel kell kezelni, az irrigálás egyrészt nem segít, nem öli meg a baktériumokat vagy a gombát, illetve feljebb juttatja őket, ahol még jobban szaporodnak.

A terhesség alatt egyébként amúgy is tilos lett volna bármilyen irrigálás. Illetve, ha a terhesség alatt is kijött, hogy gyulladás, akkor gomba is okozhatta, mi ilyenkor gyakoribb és nem okoz általában problémát, csak kellemetlenséget.

Illetve, a dokid friss, mostani rákszűrés eredmény után írt ki irrigálást, mert ha a régi vizsgálat alapján, az nem pontos diagnózis, ugyanis azóta annyi minden megváltozhatott.

2011. júl. 22. 22:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Első válaszoló, a P2 jó eredmény, ne aggódj! A lényeg, hogy ne legyen külön megjelölve, hogy gyulladás vagy iylesmi.
2011. júl. 22. 22:49
 4/9 A kérdező kommentje:

Minden évben rá volt írva a rákszűrésre, hogy gyulladás volt, de nem foglalkoztak vele. Mikor 5 hetes terhes voltam, akkor is csináltak a citológiát, akkor is volt gyulladás, de azzal sem foglalkozott.

Az irrigálás nem is jó? Hát ezt jó tudni.

2011. júl. 22. 22:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, a P2 az jó, csak a gyulladás nem.
2011. júl. 22. 22:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én most ugyanebben a helyzetben vagyok. Nekem is gyulladást mutatott az 1 hónappal ezelőtti rákszűrés, és semmit nem írtak rá, csak 2 hónap múlva meg kell ismételni és előtte 1 hétig Lactofeelt kell használnom, ami bakteriális fertőzésre van. Én sem értettem, hogy miért nem azonnal kezelik, ezért én most használom magamtól a Lactofeelt, mert messze van a 2 hónap. A védőnő egyetértett. 15 h km.
2011. júl. 23. 08:40
 7/9 anonim ***** válasza:

A Lactofeel nagyon jó a bakteriális fertőzésre, ha már ki van kezelve. Előbb antibiotikumot kell szedni (attól függően, milyen baciról van szó pontosan, ezt vizsgálattal ki lehet deríteni) és a kezelés után a hüvelyi flóra visszaállítására jó szedni. A bakteriális vaginózist általában a Gardnerella vaginalis nevezetű baci okozza, ami általában nem fertőzés útján kerül be a szervezetbe, hanem minden női szervezetben ott van és ha felborul a hüvelyi flóra egyensúly, akkor elszaporodik. Ha már elszaporodott és gyulladást okoz, akkor antibiotikummal kell kezelni és utána bármilyen lactobacillusos termék jó a visszaállításra. Ez olyan, mint a gomba, ami ott él a szervezetben, de ha legyengül az immunrendszer, stb. akkor elszaporodik és kezelni kell gyógyszerrel, majd, ha vége a kezelésnek, akkor jöhet a flóra visszaállítása.

És igen, az irrigálás nem, hogy nem jó erre, hanem egyenesen árthat! Terhesség alatt pedig tilos használni.

(Persze, van többfajta fertőzés ezeken kívül, de ezek már akkor kerülnek be a szervezetbe, ha megfertőzödsz valakitől. De egyikre sem jó az irrigálás sem a lactofeel és társai, mindegyiket előbb kezelni kell.) Remélem, tudtam segíteni.

Terhesség alatt pedig gyakori a gomba, lehet ez volt a gyulladás okozója és nem a bakteriális vaginózis áll a háttérben. Ezt az orvos(ok)nak meg kellett volna nézetni, vizsgálnia... Hihetetlen. Legközelebb szóljál, hogy nézesse meg a kenetet a laborban, hogy pontosan mi okozza a gyulladást, gomba-e vagy baktérium és milyen típusú.

2011. júl. 23. 15:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja, és elméletileg 12 hét után a terhesség alatt nagyon nem ajánlott rákszűrést csinálni... Mert koraszülést idézhet elő.
2011. júl. 23. 15:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként Mo.-on nagyon felelőtlenek a dokik, nem törődnek a gyulladással, mert sokan nem is értenek ehhez és úgyis visszatér. Persze, hogy visszajön, ha rossz kezelést írnak ki. Nagyon nehéz sajnos egy jó orvost találni. Remélem, sikerül kezelni a problémádat. Persze, csak laborban fog kiderülni a kenetben (egy orvos nem tudja megmondani a folyás kinézetéből, ha megmondja, akkor hazudik) milyen baci vagy gomba van benne pontosan. Ezt sokan meg sem nézetik, hanem rávágják, hogy kinézetre ez vagy az és írják is ki a kezelést. Ez egy nagyon rossz hozzáállás. Ragaszkodni kell a labor vizsgálathoz.
2011. júl. 23. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!