Felelőtlen vagyok amiért megengedem a 6,5 éves lányomnak, hogy egyedül biciklizzen?
Egy kis faluban lakunk, ahol összesen 10 utca van. Mostanában meg szoktam engedni a 6 és fél éves lányomnak, hogy elmenjen egyedül biciklizni. Megbeszéltük, hogy mettől meddig mehet és hogy ha átmegy az úton akkor szálljon le a bicikliről és tolja át gyalogosan. Sarok házban lakunk, az engedélyezett útszakasz az a két út, ami a házunk mellett van. Nagyon ügyes, szófogadó kislány, maximálisan betartja amit megbeszéltünk, én pedig kb 5 percenként kinézek rá.
Viszont anyósom szerint nagyon felelőtlen vagyok. Szerinte nem szabadna megengednem ezt, hiszen mi lesz ha történik a lánnyal valami. Például elüti egy autó vagy megharapja egy kutya. Most ezen duzzog, meg van sértődve amiért ilyen felelőtlen vagok.
Ti hogy látjátok, kinek van igaza?
El hát:D Mamámnál mindig mehettünk amerre láttunk, sőt még kisebbek is voltunk:) A pusztai gyerekek, ahogy hívtuk magunkat..lehettünk úgy 10-en, mindig kint lógtunk az úton:)Mondjuk tény,hogy mivel ez sikátoros utca, arra már nemigen járt sok autó, max ha az erdőre mentek:D
Nem vagy felelőtlen:)Klassz,hogy ilyen lazán veszed:)
Kb ennyi idős lehettem, a tesóm 2évvel kisebb, nem engedtek ki minket "bandázni", kimásztunk az ablakon, a kerítésen, és leléptünk. A mamám azt hitte alszunk, 2óra után vette észre, hogy a szomszédban játszunk...
És a szomszéd biciklijével mentünk körbe körbe, versenyeztünk.
Onnantól nem tiltottak, de be kellett jelentkeznünk, hogy megvagyunk, és megvolt, hogy meddig mehetünk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!