Kevesebbnek érzed magad attól, hogy császárral szültél, mert nem sikerült vagy lehetett természetes úton?
Nem,nem érzem magam kevesebbnek.Mert felfogtam,hogy vagy a babának vagy nekem bajom lehetett volna.
Sőt ,attól sem érzem magam kevesebbnek,hogy császárszülések után 20 évvel mióma miatt kivették a méhem.Nálam ez nem okoz nőiességi problémát.Mert tudom,hogy íg még sokáig láthatom a gyerekeimet,és majd az unokákat.Ami muszáj,az muszáj.Attól én ugyanaz ,a kedves és nőies nő vagyok,aki előtte.
Nem érzem magam kevesebbnek, de nem is akadok ki, ha valaki a természetes szülés előnyeit dícséri. Mert a természetes szülés minden szempontból előnyösebb, én ezt elismerem. De muszáj volt, így nem érzem magam kevesebbnek.
Ez ugyanolyan mint a tápszer-anyatej vita. El kell ismerni, hogy az anyatej minden szempontból jobb. De ha táp kell (nekem soha nem kellett) akkor az kell, és kész. Nem kell itt kiakadni a császárosoknak se meg a tápszereseknek se. (Sajnos sokan támadásnak vélik a témának még az emlegetését is)
Egyik ismerősöm bizony még 2 év után is keserűen beszél a szüléséről, ami császárral végződött, nagyon szerette volna természetes úton megszülni a babát, úgy látom mély nyomot hagyott benne.
Sokszor keltik azt az érzést is, hogy az az igazi, aki nem császárral szül.
Lehet rosszul tettem fel a kérdést, de ez fogalmazódott meg bennem.
Rám császár vár ősszel.
És bár első gyermekem kínkeserves szövődmények árán, de természetes úton szültem, mégis felmerült ez a kérdés bennem, pedig nem fogok még egyszer kockáztatni.
De ha valaki esetleg bántónak érzi már eleve a kérdést, az ne válaszoljon.
szerintem az a baj, hogy manapsag a csapbol is az folyik, hogy nem vagy jo anya ha nem csendben mosolyogva szulod meg a gyerekedet es szoptasd legalabb 2 eves koraig kulonben csodot mondtal mint anya es alapbol hatrannyal indul az a "szerencsetlen" gyerek.
Persze az a tyermeszetes ha huvelyi uton szuletik egy gyerek, de ez nem kivansagmusot....
unokatesom feleseg mindharom gyermeket csaszarral szulte, mert az elso haratfekvesben volt a 41. heten is a 2. labbal (nem is fenekkel) lefel volt a harmadik meg automatikusan csaszarra volt itelve.Ettol fuggetlenul fantasztikus anyuka!!!
Ez egy ugyan olyan szukseges rossz mint a tapszer adasa....azt sem jokedvebol adja az anyak 99%-a.
Én természetes úton szültem, de nem érzem magam többnek, mint aki császáros volt. Most vagyok 35 hetes, és ha most császár lesz, akkor sem dőlök a kardomba.
Ezen olyan butaság agyalni. Nem ettől lesz valaki jó anya! Ugyanúgy igaz ez a szoptatásra is. Ha nincs tej, nincs tej. Azért van a tápszer, hogy ne legyen probléma. Ez sem rajtunk múlik. Nálunk pl. egy nő sem tudott szoptatni a családban. Én kipróbáltam a legtöbb csodaszert, de semmi. Nem csináltam magamnak lelki problémát belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!