Lázas (38 fok felett) beteg gyermekkel boltba menni bevásárolni, játszótérre vinni, családtagot szállítgatni egyik havertól a másikig, ez természetes dolog ma már?
Igen, elmaradott eléggé. De az idősek többsége ilyen.
Szerintem gyerekfüggő, betegségfüggő. Mert ha oltás után lázas és egyébként semmi baja, miért ne tehetné meg anyuka?
Az én kicsi fiamat nem tudnám vinni, mert őt a 37.2 úgy kiüti, hogy örülünk, hogy itthon el van.
de ha egyébként nincs más baja a gyereknek, csak a láz, kapott lázcsillapítót és egyébként teljesen jól van, nem letört, nem alszik, akkor nincs ebben kivetnivaló. Most otthon ugrál és éli az életét vagy máshol. A láz attól nem megy le, hogy otthon van valaki, hiszen az csak egy tünet.
Viszont ha a betegség ami okozza otthontartózkodást, fekvést igényel, akkor nem vinném.
De maga a láz, nem akadály.
Szerintem ez nem konzervatív hozzá állás !! Nekem 2gyermekem van,augusztusban érkezik a 3.:)a legidősebb 12éves,ha beteg őt sem visszük sehova,ha lázas marad itthon és fekszik,teázik,se rokonok se barátok! A kicsi 2,5éves,őt meg oda sem visszük ahol beteg gyerek van :) szóval számomra az a természetes ha beteg gyerek otthon van,és ott gyógyulgat !!!
Üdv
Most 1-1 válasz a konzervatívizmusom ellen és mellett. Az anyuka szintén konzervatív, ő általában ágyban tartja, mivel nagyon megviseli a láz a kicsit. A másik nagymama szokta vásárolni vinni, meg a munkahelyére mutogatni, mikor ő vigyáz rá, az édesapja a haverokat hurcolássza, és a gyereket viszi magával, hogy ne maradjon lázasan egyedül.
A lázát nem mérik, mert sajnálják szegény gyereket. Sajnos én gonosz, embertelen nagyi vagyok, mert kínozom a gyereket a lázméréssel.
Visszavonom, azt hiszem első voltam. Azt hittem egyszeri eset volt és csak simán ennyi volt lázas a gyerek de általános állapota jó volt és ők folytatták a napjukat.
De ezek szerint nem erről van szó. Mondjuk ez már nem konzervatizmus, hanem józan ész kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!