Tartósan beteg gyermek után jár az 50% kedvezmény óvodai étkezés után, vagy önkormányzattól függ?
Jár a kedvezmény. Nálunk is ez a helyzet.
Az én csemetém Crohn-colitises. (még nem tudni pontosan melyik.)
Nálatok mi a baj?
Csak h megnyugtassalak: alsóban több oszt társam is asztmás volt, mire elballagtunk általánosban, mind meggyógyultak- kinőtték, már csak készenléti szipukával kell járniuk!
Illetve a párom is asztmás, illetve nem mert nem tudják mi baja de olyasmi. Fullad, és ő is remekül szinten tartja a szipukával már, bár neki ehhez 24 év kellett, mert előtte elég gané volt a helyzet, de már 4 éve remekül van a szipukájával, csak nem szabad elfelejteni kiváltani :) Szóval szerintem smán kinőheti, de ne óvd mindentől, mert akkor nem fogja!
Szia!
Én is úgy tudom, hogy az asztma kinőhető. Ismerőseim között is van aki gyerekkorában beteg volt , de már semmi baja.
A lányomnál lassan 2 éve lesz , hogy kiderűlt a bélgyulladás (most 3,5 éves), de már 2 hónapos korától voltak tünetei. Pedig 1,5 éves koráig szoptattam. Nem ezen múlott. Ezt nem lehet kinőni. Talán pár év múlva megtalálják rá az ellenszert az orvosok :)
Eddig csak a szteroid hatott neki igazán. Most próbáljuk majd megint kiváltani valamilyen másik gyógyszerrel. De különben vidám kislány. Szerencsére nem látszik rajta kívülről, hogy beteg, csak belülről :(
Nektek kitartást kívánok. És az ovi biztos tetszeni fog majd. Nálunk is alig várja a leány hogy vége legyen a nyáriszünetnek.
köszönöm a válaszokat!
Az utazási kedvezményre jogositó kártyát már megkaptuk, használtuk is. Az ingyen tankönyv pedig nagyon jól fog jönni majd, mert pont azon aggodtam eddig, h miből fogom kifizetni, pedig még odébb van az iskola, lehet, h még 2 évvel is.
Akkor kicsit megnyugodtam, h akár ki is nőhető az asztma, és nagyon sajnálom az egyik válaszolóm kicsijét, aki bélgyulladásos, remélem, h javulni fog a kislány betegsége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!