Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan anyuka, aki abszolút...

Van olyan anyuka, aki abszolút könnyűnek érzi a gyereknevelést és sosem borult ki még a babájától/kisgyerekétől?

Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 21:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ilyen anyuka nincs.

legfeljebb van aki nem vallja be,hogy néha elege van..!

2011. jún. 20. 21:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Ma láttam egy anyukát egy 2,5-3 évessel sétált, egy kb. 7-8 hóst tolt és már több mint félidős terhes lehetett. Szinte fájt látni. Hogy bírják egyesek. Gondolom csak könnyebb lehet neki, mint nekem, ha ilyen gyorsan vállal 3 gyereket.
2011. jún. 20. 21:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi is tervezünk 3. babát hamarosan, most 2 pici van.

Nem mondom könnyűnek a gyereknevelést, de nehezebbre számítottam. Két jó természetű gyerekem van, nekem viszont sok türelmem, simán bevállalom a 3. babát.

De azért nekem is van néha rossz napom, én sem vigyorgok állandóan.

2011. jún. 20. 21:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Kedves 2. válaszoló, Te mennyit vagy csak a gyerekekkel? Úgy gondolom, hogy nincs más felnőtt körülöttük. Én szinte állandóan kettesben vagyok a kisfiammal és folyamatosan igényli a társaságom, reggel 6-tól este 8-ig folyamatos meló, séta közben alszik napközben, szóval akkor sincs nekem pihi. Heti 1-szer jönnek a mamáék, akkor van pár szabad órám. Párom állandóan dolgozik, reggel pár órát tudnak együtt lenni, de akkor is inkább én kellek a kisfiunknak.
2011. jún. 20. 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:

2.vagyok.

Nincs segítségem, az összes nagyszülő dolgozik még és messze is laknak. Férjem este 6-ra ér haza, reggel fél 8-kor indul dolgozni. Soha senki nem szokott vigyázni a gyerekeimre, egész nap én vagyok velük. Nem járok el sehova egyedül. Nincs rá igényem, nagyon jól érzem magamat velük.

2,5 éves, 7 hónapos.

2011. jún. 20. 21:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Az a látvány nekem is fájt volna :) lehet, hogy a szeretet sokszorozódik, de én szeretnék majd a másodikkal is kielégítően sokat foglalkozni. Mindig lesznek, akik a kis ill. a nagyobb korkülönbséget pártolják, ezt nem tudjuk eldönteni, mert mindkettőnek vannak előnyei és bizony hátrányai is. Aki amúgy nem ismeri be, hogy néha egy pillanatra szeretné vissza a régi életét, az hazudik (lehet a torkomnak ugrani, bírom). Viszont napi 24 órában lelkileg, anyagilag mindenhogy ő az abszolút első és a saját vágyaim, igényeim nagyon a háttérbe vannak szorítva. Nagyon maximalista vagyok, a gyereknevelésben főleg, nem legyintek rá soha a dolgokra, az ő boldogságára törekszem teljes erőmből (épp most csinálom a szülinapi tortáját, hogy holnap napközben vele tudjak foglalkozni), sőt még néha az sem elég. Viszont a másodikra még érnem kell lelkileg, és valahogy anyagilag is erősödni kellene, a lakásunk is nagyon kicsi. Apa néha sokat tud segíteni, néha szinte egy hétig semmit, nálunk nincsenek hétvégék, ünnepnapok, de hétköznap elég sokat tud vele törődni. Néha elfogy a türelmem és kiabálok, amit nagyon utálok, ezen még javítanom kell. Bocs, ha hosszú volt olvasni, épp egyedül vagyok nagyon :(
2011. jún. 20. 22:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább a felnőttektől borulok ki. Ha egyedül vagyok a gyerekeimmel(2,5 éves kislány és 10 hós ikerfiúk), sokkal könnyebben és jobban boldogulok,mintha valaki itt volna velem, mármint felnőtt. Ha a párom, akkor néha olyanokat tud alkotani, mint ma este is, hogy ahelyett hogy segítene, viccből hátráltat. Tiszta poén.

Mama-papa-hugom meg, hát az se jobb.

Vannak nehezebb napok, de alapvetően már nem vészes, hogy a fiúk is ekkorák, másznak, játszanak együtt, sokszor 3an. :-)

Nem megyek egyedül sehova, a kicsik még szopnak és nagyon anyásak. Nagy néha megy mamához, de nagyon kevés alkalommal, és csak pár órára. Ha megyünk valahova, az egész család megy.

2011. jún. 20. 22:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a harmadik gyerkőccel jött el ez a nyugalom. Egyrészt már nem nagyon tudott újat mutatni, másrészt tapasztalatból tudtam, hogy minden zűrös dolognak vége lesz egyszer. Hozzá kell tenni, hogy a 2. és a 3. baba között 1 év van. Nem lettem ettől szuperanyu, csak győzött a tapasztalat, hogy lazán minden könnyebb. Most kamaszodnak, és időnként újra sikerül kiverniük a biztosítékot.

a 4. babával (10 év telt el), még lazább lett a helyzet, még jobban működött a türelemmel, idegmentesen való nevelés. Most várom az 5.-et, remélem, újra tudom kamatoztatni ezt a hozzáállást.

2011. jún. 21. 06:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem semmi 5 gyerek! Le a kalappal előtted!
2011. jún. 21. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!