Miért zárkóznak el olyan sokan az örökbefogadástól?
A legnagyobb boldogság egy kisbaba, főleg, ha saját kisbabáról van szó.
Az adoptálás nemes dolog, segíteni egy árván vagy egy rossz/szegény sorsú kisgyermeken. Magyarországon jelenleg kb. 10 év, mire egy gyermeket adoptálni tudjon egy család, akár belföldről, akár külföldről. Utóbbinál lassacskán már-már esélytelen az adoptálás egy középkategóriás családnak.
Mivel a két ismerősöd nem kevés ideje próbálkozik a gyermekkel, így feltételezem, hogy nem 30 évesek.
Lehet, hogy nekik már a normális értékrendbe nem fér bele az, hogy még 10 évet várjon egy kisbabára :(
Mert minden ember másképp gondolja.. Ez az örökbefogadás nagyon macerás procedúra . Újszülött gyermeket ritkán kapnak az örökbefogadók, másrészt egy óvódás vagy iskoláskorú ilyen otthonban élő gyermek lelkivilága eléggé zavaros és nagy-nagy türelem elfogadás és szeretet-törődés szükségeltetik irántuk. Én megértem ha valaki ezt nem tudja felvállalni.
Viszont ha nekem nem lehetett volna saját gyermekem ( és bizony eljátszottam ezzel a gondolattal is) bevállaltam volna 1-2 gyermeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!