Van aki már feladta,hogy valaha is alkalmas babysittert talál?
Másfél éves a kislányom.
Három babysitter is volt,de sajnos egyik sem vált be. Az egyik elég megbízhatatlan,mindig lemondogatta az időpontokat,sose volt jó neki pedig mindig előre megbeszeltuk. A másik meg szimplán nem tudott bánni a gyerekkel,sokszor átázott pelenkaban kaptam vissza,ellátni sose látta el,nem etette pedig mutattam mit merre,emellett kioktatott hogy szerinte nem foglalkozok eleget a gyerekkel mert már ezt meg ezt kellene csinálnia (amit amúgy tud, csak előtte nem szokta)
A harmadik olyen sokat kért volna,amiért nekem nem érte volna meg (ő inkább külföldiekre vadászott)
Kicsit el vagyok keseredve. Kellene a segítség,de nagyszülő nincsen,ketten vagyunk a férjemmel, ő reggel megy,este jön. Főleg munka miatt,itthonról dolgoznék,egyelőre keveset,de este azt nem tudok (tanítás,amit ha vállalom,időponthoz kötött munka) és jó lenne hétvégére is havi egyszer pár órát,hogy néha kettesben is tudjunk lenni a férjemmel. Most lenne még egy,de ő kijelentette,péntek szombat vasárnap nem jön, még úgy nem vállalja,ha altatni is kell a gyereket vagy kivenni a kisagybol,mert neki fáj a dereka,nem fogja emelgetni. Nem meglepő módon nem hívom ide,így nem lehet kisgyerekre vigyázni. Na meg hétvégére is kellene. Ismerősi körömben nincs kisgyerekes,nem tudok ajanlasokat sem kérni. Helyi csoportban kértem,és a fent említett eredmények lettek.
Kezdem feladni. kisebb településen lakunk,de van a közelben megyeszékhely. Más is ennyire kikapta,vagy ilyen nyogve nyelosen ment,esetleg már nem is keres?
Ez sajnos ilyen, mi sem találtunk, pedig én kisgyerekes környéken elek, de mivel itt rajtunk kívül mindenkinek van nagyszülői segítség, így még ajánlani se tudtak senkit. Vagyis volt egy másik anyuka, aki szintén keresett volna bébiszittert, de nem talált ő sem.
És nekünk két gyerekünk van. Hát nem tudok mit csinálni.
#3 írnál kicsit a mindennapjaitokról? Mekkorák a gyerekek,mekkora a korkülönbség?
Azért kérdem mert mi is szeretnénk majd meg egy gyereket,egyelőre azonban meghaladná az erőmet egy totyogó mellett még egy terhesség majd még egy kicsi.
#2 igen,én sem biznam akárkire. A fentiek kozul mindenkinek volt gyereke,már felnőttek,egynek nem,de ő óvónő volt régebben. Egyébként nem tudom mennyire számít ez is,mert ő a saját gyerekeit nevelte fel,nem az enyémet. Az egyik,az okoskodó folyton ezt vágta a fejemhez,hogy ő felnevelt két gyereket,higyjek neki,jobban tudja. (sic!) Amikor végül mégsem tartottam rá tovább igényt,megjegyezte,ha úgyis itthon vagyok,foglalkozhatnek többet a gyerekkel,mert biztos nem foglalkozok vele eleget (szintén sic!) kedvesen mondtam neki,hogy köszönöm,megfogadom. Akkor még nagyobbra nőtt a feje hogy nem kezdek el vele veszekedni.
Szóval meh. Amúgy még mindig sokszor kelünk,én egy kicsit már alvás zavaros is lett,ma pl öt órát aludtam,két részletben. Ezért is jó lenne ha néha valaki átvenné a kis duracell nyuszimat. Bolcsibe nem akarom, leghamarabb egy év múlva terveztem az ovi előkészítőt,vagy ha látom rajta,hogy unja a fejemet. Egyelőre kanyarba nincs ez,most pl a szepa is tombol.
Nekünk is vannak ilyen rokonok, azt tettem az egy botot nem bíznék rá kategóriába. :D A gyerek szükséges, de nem elégséges feltétel.
Nekem is másfél éves a kisebb, katasztrófa, amit alvás címszó alatt művelt. Ma aludtam 6 órát, de tegnap csak 2,5-et. De pont ezért nem merem odaadni másnak. Ha mi, az anyjuk ennyire küszködünk velük, akik ismerjük, és a lelkünket kitennénk értük, ugyanezt nem tudja egy vadidegen. A nagyom már 3 éves, őt már le lehetne passzolni bárkinek, akinek van 2 ép keze, mert el tudja mondani, hogy mit akar, de a kicsi még túl nehéz eset. Nekem 2 éves kor után kicsivel lett könnyebb, de addigra ugye már volt egy fél évesem. 😅 Nem épeszű embernek való a kis korkülönbség, brutálisan megterhelő fizikailag és mentálisan. Ha gondolkozol, hogy bírni fogod - e, akkor inkább várd meg, hogy legyen egy pár hónap nyugi, és csak utána kezdj bele a maratoni hányásba. Ahogy olvastam, sokaknak lesz 2 éves kor körül könnyebb, akkor 3 évesen születne a kisebb, egy 3 éves mellett újszülöttezni is egyszerűbb. Én legalábbis így csinálnám, ha újrakezdeném. Nagyon cukik 1,5 év különbséggel, imádják egymást, de el nem tudtam előre képzelni, hogy milyen kemény 2 nehéz eset babával egyszerre.
#7 Kecskemét mellett lakom. Kedves vagy,de pillanatnyilag magamon alig tudok segíteni. Én biztos képtelen lennék most meg egy gyerekre még ha a magamé lenne is.
#6 nem semmi! Ha belegondolok hogy most lenne itt még egy újszülött is...de szerintem most sem vagy könnyű helyzetben,egy három és egy másfél mellett...ha belegondolok,hogy lenne itt még egy három éves is. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!