Mennyire vállalható a Zselyke név?

Amiről írsz, azt jelenti , hogy egy ideig a szép, ősi magyar név divattá vált, aztán ez elmúlt jött helyette más.
Minden, az állam által elismert név vállalható, ha nem, vagy kevésbé alkalmas a csúfolódásra, vagy nem nehezíti meg a saját nevének a kiejtését.
Pl. Nagyon szép ősi név a Szellő, de nem adnám első névnek.

Bátran vállald! Nagyon szép!
A Zselyke patakocskát jelent.
“A Zselyke női név ősi székely-magyar név, Atilla hun fejedelem fiának, Dengizich-nek hívták így a feleségét. A Dunában fekszik egy sziget melynek neve Zsejke, a folyó szabályozása elött kisebb patakocskák hálózták be a szigetet. A név jelentése: folyó, patakocska.”
Sok név eredetileg becenév volt: Bíborka ( Bíbor), Bence ( Benedek) stb.
De a Zselyke mellett ott az Eperke is, pl.

Szerintem vallalhato nev, nekem eppen nem tetszik, de kit erdekel, ez egyeni velemeny.
Nekem a hangzasa nem tetszik, egy zold novenyre asszocialok azonnal, ha meghallom, nem akarok a sajat gyerekemre novenykent gondolni. 😂 De nyilvan aki ezt a nevet valasztja, o nem erre gondol.
Az most hogy kit szolnak meg, kint nem, passz. Az emberek barmibe bele tudnak szolni, de ha ezt el akarod kerulni, akkor ne mondjatok el szulesig a nevet senkinek. Kesobb hidd el, hogy a kutyat nem erdekli a gyereked neve, nem fognak random odamenni hozzad, hogy jajj, hogy hivjak. Ez szerintem csak szules elott izgalmas annak, aki nagyon meg akarja mondani a tutit a nevekkel kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!