Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire vállalható a Zselyke...

Mennyire vállalható a Zselyke név?

Figyelt kérdés
Korábbi években azt vettem észre, hogy sokan adták ezt a nevet, de utóbbi években ez csökkent. Sőt sokan elég negatívan állnak ehhez a névhez, bár nem tudom, hogy ez csak személyes preferencia vagy valóban van valami kivetni való a névvel kapcsolatban ami miatt nem javasolt adni? Én nem látok benne ilyet és számomra mindig egy kedves név marad mióta először szembe jött velem. Még tudom, hogy becenév hatású de valahogy nekem a Zselye nem súrolja ezt a határs, inkább a Panka, Piroska, Bíborka, Zorka nevek azok. Szóval manapság vállalható ez a név vagy felejtős? Megszólnak ha én ezt a neved szeretném adni gyermekemnek?

jan. 29. 14:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
32%

Amiről írsz, azt jelenti , hogy egy ideig a szép, ősi magyar név divattá vált, aztán ez elmúlt jött helyette más.

Minden, az állam által elismert név vállalható, ha nem, vagy kevésbé alkalmas a csúfolódásra, vagy nem nehezíti meg a saját nevének a kiejtését.

Pl. Nagyon szép ősi név a Szellő, de nem adnám első névnek.

jan. 29. 14:46
 2/23 anonim ***** válasza:
26%

Bátran vállald! Nagyon szép!

A Zselyke patakocskát jelent.

“A Zselyke női név ősi székely-magyar név, Atilla hun fejedelem fiának, Dengizich-nek hívták így a feleségét. A Dunában fekszik egy sziget melynek neve Zsejke, a folyó szabályozása elött kisebb patakocskák hálózták be a szigetet. A név jelentése: folyó, patakocska.”

Sok név eredetileg becenév volt: Bíborka ( Bíbor), Bence ( Benedek) stb.

De a Zselyke mellett ott az Eperke is, pl.

jan. 29. 14:49
 3/23 anonim ***** válasza:

Add bátran!

👍

[link]

jan. 29. 14:51
 4/23 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem teljesen vállalható.
jan. 29. 14:56
 5/23 anonim ***** válasza:

Ősi lánynevek

[link]

jan. 29. 14:57
 6/23 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem vallalhato nev, nekem eppen nem tetszik, de kit erdekel, ez egyeni velemeny.

Nekem a hangzasa nem tetszik, egy zold novenyre asszocialok azonnal, ha meghallom, nem akarok a sajat gyerekemre novenykent gondolni. 😂 De nyilvan aki ezt a nevet valasztja, o nem erre gondol.

Az most hogy kit szolnak meg, kint nem, passz. Az emberek barmibe bele tudnak szolni, de ha ezt el akarod kerulni, akkor ne mondjatok el szulesig a nevet senkinek. Kesobb hidd el, hogy a kutyat nem erdekli a gyereked neve, nem fognak random odamenni hozzad, hogy jajj, hogy hivjak. Ez szerintem csak szules elott izgalmas annak, aki nagyon meg akarja mondani a tutit a nevekkel kapcsolatban.

jan. 29. 15:00
 7/23 anonim ***** válasza:
70%
Elcelebesedett név, nem vállalható, nevetséges.
jan. 29. 15:08
 8/23 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszokat, így már bátran fogom adni. :)
jan. 29. 15:26
 9/23 A kérdező kommentje:
7.Ez még nem elég ok arra, hogy vállhalható e...inkább személyes preferencia nálad. Nekem a Piroska volt mindig is becenév és egy színről beszélünk, de érdekes sokan adták a mai napig is...mégis vállalható.
jan. 29. 15:34
 10/23 anonim ***** válasza:
63%
Ki szólna meg? Senkinek semmi köze hozzá, ha nektek tetszik, add ezt. Vállalható, mondom ezt úgy, hogy nekem pont nem tetszik, egy csepett sem. De ettől függetlenül semmi olyan nincs benne, ami vállalhatatlan (egy Orália vagy Kandida már más, ott keresni sem kell benne, meg "kicsavarni", hogy kicsit nevetségesen hangozzon és céltábla legyen). Hameg csúfolni akarják úgyis találnak valamit, minden nevet kilehet csúfolni, csak elég kreatívnak kell lenni. Vagy azzal, hogy magas, alacsony, szeplős, szőke ... Ha valakit piszkálni akarnak, azt fogják. Attól függetlenül, hogy Zselyke vagy nem.
jan. 29. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!