Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire vállalható a Zselyke...

Mennyire vállalható a Zselyke név?

Figyelt kérdés
Korábbi években azt vettem észre, hogy sokan adták ezt a nevet, de utóbbi években ez csökkent. Sőt sokan elég negatívan állnak ehhez a névhez, bár nem tudom, hogy ez csak személyes preferencia vagy valóban van valami kivetni való a névvel kapcsolatban ami miatt nem javasolt adni? Én nem látok benne ilyet és számomra mindig egy kedves név marad mióta először szembe jött velem. Még tudom, hogy becenév hatású de valahogy nekem a Zselye nem súrolja ezt a határs, inkább a Panka, Piroska, Bíborka, Zorka nevek azok. Szóval manapság vállalható ez a név vagy felejtős? Megszólnak ha én ezt a neved szeretném adni gyermekemnek?

jan. 29. 14:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ritka ronda név, ráadásul nagy hátrányban lesz a gyereked, ha véletlenül külföldre kerülne. Komolyan nem értem mi tetszik ezen annyi embernek. De mindenki azt ad természetesen, amit akar
jan. 29. 16:00
 12/23 A kérdező kommentje:
10.Egyedül ezt a külföld dolgot szokták felhozni még de ennyi erővel a fruzsina, zsófia is nehézség lehet nem? vagy rosszul gondolom? meg ha már külföldre menne akkor tudni fog olyan jól beszélni azon a nyelven amin kell és érthetően eltudja majd magyarázni a nevét...emiatt én nem aggodnék talán.
jan. 29. 16:06
 13/23 A kérdező kommentje:
A Zselyke még talán könnyebben elmagyarázható mint talán a Fruzsina, ha jobban belegondolok.
jan. 29. 16:09
 14/23 anonim ***** válasza:
Szerintem abszolút vállalható név, nekem a hangzása is tetszik. Külföldön tényleg nem fogják tudni kimondani, de ez sok más névvel is így van. Akinél ez szempont, az választ mást.
jan. 29. 16:41
 15/23 A kérdező kommentje:
14.Ennyi. :D
jan. 29. 16:42
 16/23 anonim ***** válasza:
58%
Nekem annyira nem tetszik, de vannak ezerszer borzalmasabb nevek is. Szerintem még vállalható kategória. Amúgy ez a külföldi dolog akkora baromság, nem tudom honnan jött, ki találta ki. Sokan élnek kifejezetten magyaros névvel, mégsem okoz problémát. Itt is élnek sokan külföldi névvel, nekik sem gond. És hiába ad vki nemzetközi nevet, ha a vezetéknév nem az.
jan. 29. 17:03
 17/23 A kérdező kommentje:
16.Én sem, de akik mondogatják, nem jut eszükbe, hogy általában a vezetéknévvel mutatkozik be az ember és ha az olyan akkor eleve meg vagy lőve így tök mindegy milyen a kersztnév..:( pl.Gyöngyösfalvival mit kezdene ülföldön? Gyöngyösfalvi Fruzsina (bocsi ha épp igy hívna) valaki.
jan. 29. 17:10
 18/23 anonim ***** válasza:
82%
Nekem hányingerem van ettől a névtől. A legrondább ősmagyar nevek egyike, amit valaha hallottam. Mint valami félresikerült petrezselyem zöld.
jan. 29. 17:37
 19/23 A kérdező kommentje:
18.Még nem láttam ekkora indulatot egy név által....:O Nyugalom. Relax.
jan. 29. 17:42
 20/23 anonim ***** válasza:
Nekem ellenszenves, de vannak sokkal rosszabb nevek is pl Panka, Bella, Hédi
jan. 29. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!