Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mely magyar neve okozhatnak...

Mely magyar neve okozhatnak nehézséget külföldön? (Főleg lány nevek érdekelnek)

Figyelt kérdés
Sokszor összefutok azzal a mondattal ebben a kategóriában, hogy "ha külföldre kerülne nehézségei lesznek majd elmagyarázni a nevét..". Először én úgy gondoltam, hogy ha már külföldre megy akkor jól tudja majd az adott nyelvet és érthetően el tudja majd magyarázni a nevét. Max azoknak lesz nehéz akiknek ki kell ejteni és nem neki. De lehet még akkor is fenn állna ez a veszély? Milyen magyar nevekre szokták ezt mondani? Téged zavart ez a dolog mikor kiválasztottátok a gyermeketek nevét, foglalkoztatok ezzel vagy nem? Meg sokan úgy adják elő, mintha garantáltan ki fog menni külföldre, mennyire reális ez?

tegnap 16:37
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
91%

Németországban élek.

Itt a "gy" hangot nem tudják kimondani. Gyöngyi, Györgyi és társai megnehezítik a mindennapokat, az biztos.

De ezen túl, amilyen idióta neveket tudnak adni itt is a gyerekeknek, szerintem még csak nem is lenne feltűnő. 🙈

A családnevekkel meg úgyse tudsz mit kezdeni.

tegnap 17:07
 2/30 anonim ***** válasza:
88%
Ha fontos akkor úgyis megtanulják majd a munkahelyén / suliban és a barátai - a távolkeletiek, indiaiak, arabok sem úgy nevezik a gyerekeiket h eu-kompatibilis legyen. Ezzel együtt ha ez fontos szempont vagy eshetőség, lehet könnyebb neveket adni. A lányomat (Csenge) is úgy mondták a németek a suliban h Kszenge. :D
tegnap 17:20
 3/30 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem ez a mondat nagyon gyakoris szokás lett, mert a való életben sosem találkoztam vele :D. Meg is lepett mikor először láttam.
tegnap 17:25
 4/30 anonim ***** válasza:
79%
Hollandiában élek. Rengeteg külföldről érkezett él itt. Soha nem hallottam még hogy valaki azért más nevet választott volna, mert nem tudják itt kimondani. A nyelvtanfolyamon, ahova jártam, volt kb minden nemzettség. A bemutatkozás után mindneki elmondta a becenevet, amin szolithattuk. Hivatalos helyeken meg amúgyis a családi néven szólítanak, azt meg azért alapesetben kapja az ember és nem választja.
tegnap 17:32
 5/30 anonim ***** válasza:
54%

"Ha fontos akkor úgyis megtanulják majd a munkahelyén / suliban és a barátai - a távolkeletiek, indiaiak, arabok sem úgy nevezik a gyerekeiket h eu-kompatibilis legyen. Ezzel együtt ha ez fontos szempont vagy eshetőség, lehet könnyebb neveket adni. A lányomat (Csenge) is úgy mondták a németek a suliban h Kszenge. :D "

Nem tudják megtanulni. Ha fontos az illető, hanem. A távol-keletiek pedig második névnek vagy nem hivatalos névnek rendelkeznek nyugatival is. Pl. nem Xingyu, hanem Angela. Lehet szépíteni a dolgot, de baromi fárasztó minden egyes embernek magyarázkodni, százszor elmondani hogy kell kiejteni és még akkor sem sikerül. Sőt, sok magyar névről azt sem tudják fiú-e vagy lány. Pl. Béla - Bella, Frau Attila, Mr. Tímea.

tegnap 17:34
 6/30 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem is kár a gyerek életét nehezíteni nagyon ősmagyaros nevekkel, ráadásul a Csenge, Zselyke , Zsombor még ocsmány is. Akkor már inkább Lilla, Dalma
tegnap 17:36
 7/30 anonim ***** válasza:
84%

"Sőt, sok magyar névről azt sem tudják fiú-e vagy lány"

Nem mintha az unisex angol nevéről tudni lehetne elsőre, uyge.

tegnap 17:36
 8/30 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem bosszantó, ha minden egyes új embernek, új helyen el kell magyarázni, hogy akkor most hogy is kell kiejteni, nem úgy ahogy próbálják, hanem így.

De nem mondanám hátránynak, csak idegesítő, fárasztó, elírhatják a hivatalokban stb. Sokkal könnyebb ha minden bemutatkozásnál csak simán megértik a nevet és lehet továbblépni.

Én figyelembe vettem volna, ha két név közt nem tudtam volna dönteni, de egyik nevünk sem volt nemzetközi, így nem foglalkoztam vele. Viszont van külföldi alakja mindenhol, szóval könnyen le tudja váltani arra vagy a rövid alakját becenévként használni amit könnyen megértenek.

tegnap 17:38
 9/30 A kérdező kommentje:

Sőt, sok magyar névről azt sem tudják fiú-e vagy lány.

Ez semmi, mit szólnál ahhoz ha tudnád vannak külföldön kifejezetten unisex nevek mint a Hunter, bailey, cameron, jesse, harper...ezekről meg tudod mondani, hogy fiú vagy lány? ugye hogy nem :D

tegnap 17:42
 10/30 anonim ***** válasza:
83%
Ugyan itthonról dolgozok, de külföldiekkel, de az Orsolyát simán kimondják. Igaz, sokszor vagyok "Orszólia", de az meg még tetszik is :D
tegnap 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!