Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mely magyar neve okozhatnak...

Mely magyar neve okozhatnak nehézséget külföldön? (Főleg lány nevek érdekelnek)

Figyelt kérdés
Sokszor összefutok azzal a mondattal ebben a kategóriában, hogy "ha külföldre kerülne nehézségei lesznek majd elmagyarázni a nevét..". Először én úgy gondoltam, hogy ha már külföldre megy akkor jól tudja majd az adott nyelvet és érthetően el tudja majd magyarázni a nevét. Max azoknak lesz nehéz akiknek ki kell ejteni és nem neki. De lehet még akkor is fenn állna ez a veszély? Milyen magyar nevekre szokták ezt mondani? Téged zavart ez a dolog mikor kiválasztottátok a gyermeketek nevét, foglalkoztatok ezzel vagy nem? Meg sokan úgy adják elő, mintha garantáltan ki fog menni külföldre, mennyire reális ez?

tegnap 16:37
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
92%
Luca
tegnap 18:15
 22/40 anonim ***** válasza:
31%

Hollandiában élek. Rengeteg külföldről érkezett él itt. Soha nem hallottam még hogy valaki azért más nevet választott volna, mert nem tudják itt kimondani.

Pont ismerek egy ilyen családot pedig 😆

tegnap 18:18
 23/40 anonim ***** válasza:
8%

22

Szuper. Végülis egy család az reprezentatív mennyiség, ugye. 🤷‍♀️

tegnap 18:44
 24/40 anonim ***** válasza:
45%

lányom neve virág németek is ki tudják mostmár mondani nem esik nehezükre ,sőt az én keresztnevemet is munkahelyemen ahol 5 évig dolgoztam megtanulták az elelyén mikor oda kerültem csilla szilla volt de szép lassan megtanulták kimondani rendesen .

de legtöbb helyen amugy is csak frau T.. vagyok azt meg ki tudják mondani.

tegnap 18:51
 25/40 anonim ***** válasza:
74%

Szuper. Végülis egy család az reprezentatív mennyiség, ugye. 🤷‍♀️

Pusztán érdekességképpen írtam, nem kell rögtön cinikusnak lenni.

tegnap 18:59
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Tünde vagyok, és Szlovákiában élek

A szlovák Abc -ben nincs ü betu.

A szlovák embereknek nem Tünde vagyok, Hanem Tunde vagy Tuende 🤦🏻‍♀️

tegnap 20:22
 27/40 anonim ***** válasza:
30%

Én pont fordítva vagyok néha. Nem magyar a nevem. Mivel hétköznapi, kb. mindenhol hallhatják, szerencsére az emberek nagy része automatikusan normálisan ejti ki.

De fogom a fejem, amikor találkozom 1-2 olyan emberrel, akiknek külön el kell magyaráznom, hogy nem fonetikusan kell kiolvasni a nevem. Félelmetes, hogy itthon előfordul, és valahol még mindig ez a szint megy. 😨🫣

ma 01:41
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Az ékezetek és a két(három) írásjelből álló nevek okozhatnak gondot főleg.

De mondjuk egy barátnőm nevét a kínai ismerőseink nem tudják kimondani, pedig a csaj amúgy Judit. Mindig t nélkül mondják... :D

ma 01:54
 29/40 anonim ***** válasza:
27%

27

Miután Magyarországon az ahogy írjuk úgy ejtjük szabály érvényesül, bizony helyesen teszik. Bizony, bizony, pl a Cintia az c-vel ejtendo, az angol kiejtesre a Szintia név van. De ilyen pl a Gina is: nem, nem dsz-vel kell ejteni

ma 07:02
 30/40 anonim ***** válasza:
70%

#29: Baromi okosnak hiszed magad, biztos, de a nemzetiségekre teljesen más szabályok vonatkoznak.

Nem vagyok se Cintia, se Gina.

A szüleim nem magyarok, ezért az összes jogszabály szerint elfogadott, hogy a nevem is külföldi.

Charlotte, Yvonne - ilyesmi névre gondolj.

ma 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!