Mely magyar neve okozhatnak nehézséget külföldön? (Főleg lány nevek érdekelnek)
Hollandiában élek. Rengeteg külföldről érkezett él itt. Soha nem hallottam még hogy valaki azért más nevet választott volna, mert nem tudják itt kimondani.
Pont ismerek egy ilyen családot pedig 😆
22
Szuper. Végülis egy család az reprezentatív mennyiség, ugye. 🤷♀️
lányom neve virág németek is ki tudják mostmár mondani nem esik nehezükre ,sőt az én keresztnevemet is munkahelyemen ahol 5 évig dolgoztam megtanulták az elelyén mikor oda kerültem csilla szilla volt de szép lassan megtanulták kimondani rendesen .
de legtöbb helyen amugy is csak frau T.. vagyok azt meg ki tudják mondani.
Szuper. Végülis egy család az reprezentatív mennyiség, ugye. 🤷♀️
Pusztán érdekességképpen írtam, nem kell rögtön cinikusnak lenni.
Tünde vagyok, és Szlovákiában élek
A szlovák Abc -ben nincs ü betu.
A szlovák embereknek nem Tünde vagyok, Hanem Tunde vagy Tuende 🤦🏻♀️
Én pont fordítva vagyok néha. Nem magyar a nevem. Mivel hétköznapi, kb. mindenhol hallhatják, szerencsére az emberek nagy része automatikusan normálisan ejti ki.
De fogom a fejem, amikor találkozom 1-2 olyan emberrel, akiknek külön el kell magyaráznom, hogy nem fonetikusan kell kiolvasni a nevem. Félelmetes, hogy itthon előfordul, és valahol még mindig ez a szint megy. 😨🫣
Az ékezetek és a két(három) írásjelből álló nevek okozhatnak gondot főleg.
De mondjuk egy barátnőm nevét a kínai ismerőseink nem tudják kimondani, pedig a csaj amúgy Judit. Mindig t nélkül mondják... :D
27
Miután Magyarországon az ahogy írjuk úgy ejtjük szabály érvényesül, bizony helyesen teszik. Bizony, bizony, pl a Cintia az c-vel ejtendo, az angol kiejtesre a Szintia név van. De ilyen pl a Gina is: nem, nem dsz-vel kell ejteni
#29: Baromi okosnak hiszed magad, biztos, de a nemzetiségekre teljesen más szabályok vonatkoznak.
Nem vagyok se Cintia, se Gina.
A szüleim nem magyarok, ezért az összes jogszabály szerint elfogadott, hogy a nevem is külföldi.
Charlotte, Yvonne - ilyesmi névre gondolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!