Szerintetek is ennyire aggódós anyuka vagyok?
Két barátnőm, az egyik épp terhes, a másiknak meg egy évvel idősebb a gyereke, a fiam most lesz 2 éves, megjegyezték, hogy nem kéne ennyit pattognom a gyerek körül. Nem tudom, hogy ezzel mi volt a céluk, de sikerült bűntudatot ébreszteniük bennem.
Szerintük nem hagyom a gyereket jobban szabadjára. Hozzáteszem, akinek gyereke van, ők a várostól nem messze levő falun laknak, kertes házban, mi meg a belvárosban egy panelban. A játszótér ahová járunk tele van autókkal, parkolókkal, néha megesik hogy a homokozó melletti telefonfülke üvegje kitörve, a zöldövezeti "rét" tele van kutyaszarral, vadul hintázó duhaj gyerekek, hát nem tudom.
Jó hogy szorosan a nyomában vagyok, mikor ezerrel hajtja a motorját, nehogy kifusson az utcára az autók közé.
Most abban a korban van, hogy elkezdett futni, csetlik botlik elesik felmászik leesik, sokszor feláll a szőr hátamon, mikor látom mennyire közel volt a veszélyforráshoz. Hát nem tudom, a gyerekem még nem olyan stabilan mászik fel a csúszda lépcsőjére, pláne ha magas csúszdáról van szó. A pici csúszdákkal nem foglalkozom, ott elvan a gyerkőc. Sokszor röhögve teli szájjal hátratekintgetve, sietősen megy, nem figyel sehova, rosszul lép, volt hogy leesett a lépcső széléről.
Tegnap is majdnem a nyakát törte, kivert a víz. Aztán egy erősebb kaliberű kisgyerek döntötte le a földre, hogy koppant a feje. Akkor már tényleg besokalltam. A másik hogy én egész nap egyedül vagyok a gyerekkel, párom reggel megy el, este jön haza. Néha nehéz, de vagyok olyan karakán, hogy bírom szuflával.
Kicsit bánt a megjegyzésük, hisz akinek gyereke van, az is jobban odafigyelt a gyerekére, láttam hisz amikor felmászott a magas mászókára, ott volt vele végig. Ma már azért nagyobbacska a gyerkőc, mondatokban beszél és jobban megérti a dolgokat.
Akinek még csak most lesz gyereke, hiába néz rám sandítva, ő még nem tart ott, ahol én.
Mit csinálok rosszul? Más anyuka hogy van ezzel a "aggódalmaskodónemvagyegynyugodttípus" megjegyzéssel?
szerintem ne figyelj rájuk. kik ők, hogy kéretlen tanácsokat osztogassanak? te vagy a gyerkőc anyja, te tudod mi a jó neki, mik a határok.
nekem is mondtak már sokfélét más anyukák, de nem érdekel. amíg a lányom boldog, tudom, hogy jól csinálok mindent
Szerintem teljesen rendben van, ahogy Te csinálod.
Én is így vagyok ezzel, a játszótéren is szemmel tartom. Néha én is érzem, hogy furán néznek rám, de attól még nem fogom, és nem is tudom:-) másképp csinálni. 2,5 éves a fiam, és egyébként ő valóban igényli is, hogy ott legyek, ha szerinte kellek. Ez persze nem azt jelenti, hogy állandóan a nyakában lihegek, de tudja, hogy számíthat rám. Lehet, hogy ez mások szemében már túlzás, de már nem foglalkozom vele. Nekünk így jó!
Előző vagyok.
Egyébként állítottunk már meg a zebránál beszélni még nem tudó száguldó motorozó kisgyereket, akinek a szüleit még csak nem is láttuk, mikor először körbenéztünk, olyan messze jártak még a gyerektől. A vér is meghűlt bennem, mi lett volna, ha átvág a piros lámpánál...
Szóval, inkább vagyok akkor már egy kicsit aggódósabb anyuka.
Nem vagy rossz anya. Viszont minden eséstől nem védheted meg. Mert ha nem most esik, akkor majd esik az oviban. Ott nem fog, nem tud az óvónéni minden percben a popsijában esni. Én is estem el jó párszor, még fejre is, mégis felnőttem!:)
Múltkor a játszón egy hintázó kislány kicsit belerúgott az előtte sétáló pöttömben. Nem volt nagy, de azért érezte a kicsi. Anyuka odament, megfogta a kicsit kezét és elvitte, miközben nyugodt hangon mondta,hogy na látod ezért mondtam,hogy nem szabad a hinta közelében szaladgálni. A kicsi még csak sírva sem fakadt! Nekem ez nagyon szimpatikus reagálás volt. Nyilván ő is félti a gyerekét, de nem halad mindig két centivel utána, ha meg elesik, hát felkel és lehet,hogy megtanulja,hogy legközelebb, mit ne csináljon!
Akinek nincs gyereke, arra ne hallgass, akinek meg van gyereke, azzal ne foglalkozz, az törődjön a maga gyerekével, te meg a sajátodéval.
Néha nekem is beszólnak, hogy túlféltem a gyerekemet, de nem érdekel, én ismerem a gyerekemet, én tudom, mik a korlátai.
Pl van egy anya a játszótéren: engedi, hogy a hintán felálljon a kislánya (2,5 éves), én ezt nem engedem (enyém is 2,5) --- szerinte én féltem a gyerekemet, azért nem állhat fel a hintán. Viszont a múltkor homokot nyelt a gyereke, felajánlottam neki törlőkendőt, hogy tisztítsa meg az arcát, de nem kellett neki, hogy ne nyeljen be semmi kemikáliát a kendőről (neogranormon) -- ezt én tartom túlféltésnek, szerintem egy szál kendőtől nem lenne baja a gyerekének.
Én a hintától féltem a gyerekem, ő meg a törlőkendőtől :)
Ez van, különbözünk, mindenki máshogy neveli a gyerekét.
Én egyébként veled értek egyet, én sem engedem, hogy elmotorozzon a gyerekem, én is mögé állok a csúszdán (a nagynál, a kicsinél nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!